Μην εισαι Μουσουλμανος μονο στο Ραμαζανι

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Η Ισλαμική επιτροπή (Φατάουα αλ-Λάτζνα, τόμος 10 σελ. 140), ρωτήθηκε: «εάν ένα άτομο επιθυμεί να νηστέψει στο Ραμανταάν και να προσευχηθεί στο Ραμανταάν μόνο, αλλά σταματήσει την προσευχή μόλις το Ραμανταάν τελειώσει, μετράει η νηστεία του;»

Απάντησαν:

“Η προσευχή είναι ένας από τους πυλώνες του Ισλάμ, και είναι το πιο σημαντικό μετά την ομολογία πίστεως (σαχαντατάην). Είναι μια ατομική υποχρέωση (φάρντ αήν), και όποιος δεν το κάνει επειδή αμφισβητεί ότι είναι υποχρεωτική, ή ο ίδιος δεν το κάνει επειδή είναι απρόσεκτος και τεμπέλης, τότε είναι ένας κάφιρ. Όσον αφορά εκείνους που νηστεύουν στο Ραμανταάν και προσεύχονται στο Ραμανταάν μόνο, αυτοί προσπαθούν να εξαπατήσουν Τον Αλλάχ, δυστυχώς είναι αυτοί που αναγνωρίζουν και δέχονται Τον Ύψιστο μόνο στο Ραμανταάν. Η νηστεία τους δεν είναι έγκυρη εάν δεν προσεύχονται σε διάφορες ώρες και στιγμές εκτός του Ραμανταάν. Γίνονται κουφάρ με την έννοια του μεγάλου κούφρ (μεγάλη απιστία), ακόμη και αν δεν αρνούνται ότι η προσευχή είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις δυο πιο ισχυρές απόψεις των λογίων”

Ας μην είμαστε «Μουσουλμάνοι του Ραμαζανίου» μόνο. Ας είμαστε Μουσουλμάνοι κάθε μέρα, εντός και εκτός Ραμαζανίου. Αυτός ο ευλογημένος μήνας είναι το καλύτερο σχολείο. Ας είναι η αρχή λοιπόν προς μια καινούρια σχέση με τον Δημιουργό μας. 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading