Η «άλλη» αλήθεια για τους κόπτες Χριστιανούς στην Αίγυπτο

Μια πλευρά των Χριστιανών κοπτών που δεν αποκαλύπτεται

Άχμαντ Ελντίν

Διάφορες Χριστιανικές και αντιΙσλαμικές ιστοσελίδες συνεχώς προπαγανδίζουν την «άσχημη κατάσταση» που βρίσκονται οι κόπτες Χριστιανοί στην Αίγυπτο. Συχνά παραθέτουν περιστατικά για να δείξουν με τον έναν τρόπο η τον άλλον ότι είναι τα θύματα. Ακούμε για φόνους, βιασμούς και διάφορα άλλα ακραία σενάρια οπου η αλήθεια με το ψέμα ενώνεται και γίνετε ένας αχταρμάς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όντως έχουμε μια ένταση μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην Αίγυπτο και οι δυο ομάδες ευθύνονται εξαιτίας της στενομυαλιάς τους, την αμορφωσιά τους και άλλων πολλών παραγόντων. Το σίγουρο είναι όμως ότι το Ισλάμ το ίδιο δεν έχει καμία ευθύνη. Γνώστες και ειδικοί του Ισλάμ καταδικάζουν όλες αυτές τις ενέργειες οι οποίες πολλές φορές έχουν αποδειχτεί ότι έχουν εμπλουτιστεί με μπόλικη σάλτσα.

Γνωρίζετε όμως την άλλη πλευρά του νομίσματος; Μια «άλλη» αλήθεια για την γνώμη και την άποψη των κοπτών Χριστιανών προς το Ισλάμ;

Ένας κόπτης Ιερέας ομολογεί ζωντανά στην τηλεόραση ότι τουλάχιστον 1.8 εκατομμύρια κόπτες έχουν ασπαστεί το Ισλάμ. Και τονίζει ότι περίπου 80 με 200 άτομα καθημερινά γίνονται Μουσουλμάνοι με την θέληση τους.


Μια οικογένεια κοπτών στην Αίγυπτο είναι από αυτούς που ασπάστηκαν το Ισλάμ. Ο  Mansoor Faraj και η οικογένεια του εξηγεί τις διαστρεβλώσεις από μεριά των κοπτών Χριστιανών και το ταξίδι του προς την αλήθεια. Η γυναίκα του δεν κρύβει την συγκίνηση της όταν μιλά για την πίστη της.

Είναι όμως πολύ ειρωνικό όταν μερικοί Χριστιανοί βλέπουν αυτό το βίντεο. Ο  εγωισμός τους και η αλαζονεία τους κάνει να νομίζουν ότι αυτά τα άτομα εξαναγκάστηκαν!. Απλά δεν μπορούν να πιστέψουν.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μια νέα κοπέλα πρώην κόπτησα να τονίζει ότι κανένας δεν την ανάγκασε να ασπαστεί το Ισλάμ. Και ότι δεν πρόκειται να γυρίσει στην παλιά της πίστη όσο και αν την πιέζουν.

Ένας άλλος νεαρός ο Σάμεχ πρώην κόπτης παίρνει την ομολογία πίστεως του Ισλάμ( Shahada) οπου ονομάζεται  Abdulrahman.


Δεν αρνούμαστε την ένταση που υπάρχει στην Αίγυπτο. Αλλά μερικοί που νομίζουν ότι οι Χριστιανοί διώκονται, απλά ακολουθούν μυθοπλασίες. Επίσης οι «ψιθυριστές» τέτοιων ειδήσεων ποτέ δεν θα σας πουν για την άλλη πλευρά του θέματος. Ότι πολλοί Κόπτες ασπάζονται το Ισλάμ καθημερινός.




Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading