Μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες αλκοόλ;

Άχμαντ Ελντίν

Ο καθηγητής πανεπιστημίου και ειδικός σε θέματα ναρκωτικών, ουσιών και νευροψυχοφαρμακολογίας David Nutt του πανεπιστήμιου Imperial College του Λονδίνου δηλώνει για το αλκοόλ, οτι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνει μικρή κατανάλωση αλλά να αποφεύγεται τελείως γιατί καταστρέφει τον άνθρωπο. Η θεωρία ότι άφοβα μπορούμε να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες αλκοόλ είναι μύθος. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο του εδώ http://www.guardian.co.uk/science/2011/mar/07/safe-level-alcohol-consumption

Παλιότερα ο κ Nutt είχε δηλώσει για το αλκοόλ:

«ότι το τσιγάρο και το αλκοόλ είναι πιό επικίνδυνα από το χασίς, το LSD και τα χάπια ‘’έκσταση’’. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος ως προς την άποψη του: ‘’Το αλκοόλ είναι ένα ναρκωτικό το οποίο έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνει κακό στους εφήβους’’, υποστηρίζει. ‘’Ένας έφηβος την ημέρα πεθαίνει από δηλητηρίαση λόγω του αλκοόλ…και άλλοι δύο σκοτώνονται σε τροχαία ή άλλου είδους ατυχήματα που σχετίζονται με αυτό» (πηγή: http://www.inews.gr/60/to-alkool-einai-cheirotero-apo-ta-narkotika-leei-o-David-Nutt.htm )

Το Κοράνι μας υπενθυμίζει λέγοντας μας:

«Σε ρωτάνε για το κρασί και τη χαρτοπαιξία. Απάντησε: “Και τα δύο, για τον άνθρωπο, είναι πολύ βλαβερά, αλλά κι ωφέλιμα. Η βλάβη όμως είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη απ’ την ωφέλεια”.» (Κοράνι 2:219)



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading