Ερώτηση: Για να γίνει κάποιος Μουσουλμάνος πρέπει να μιλάει Αραβικά;

Άχμαντ Ελντίν

Ερώτηση:

«για πιο λογο ολοι οι χαιρετισμοι ή ακομα και η φραση που πρεπει να πεις για να γινεις Μουσουλμανα ειναι στα Αραβικα; Για να γινει καποιος Μουσουλμανος πρεπει να μιλαει Αραβικα ή να γνωρισει συγκεκριμενες λεξεις ή φρασεις;»

Απάντηση

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Η αραβική γλώσσα είναι η γλώσσα που επέλεξε ο Δημιουργός για να αποκαλύψει την τελευταία του αποκάλυψη, το Κοράνι, προς την ανθρωπότητα. Η αραβική γλώσσα είναι το σύμβολο του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων (Iqtida al-Sirat al-Mustaqιm 1,519 του Ibn Taymiyah) 

Επειδή η αραβική γλώσσα παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στο Ισλάμ αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και περιορισμένο μόνο στους Άραβες. Το Κοράνι λέει:

«Ένα βιβλίο (το Κοράνιο) που σου το έχουμε αποκαλύψει, για να μπορέσεις να βγάλεις τους ανθρώπους απ’ το βαθύ σκοτάδι, στο φως- με την άδεια του Κυρίου τους -στο Δρόμο του Μεγαλοδύναμου του Υπερένδοξου,» (Κοράνι 13:1)

«Κι όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα Μήνυμα (Κοράνιο) για όλους τους κόσμους».(Κοράνι 68:52)

«Και   δεν   σε   στείλαμε(ωΜουχάμμεντ!) παρά μόνο από έλεος για όλο τον κόσμο.»(Κοράνι 21:107)

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι το Κοράνι και ο Προφήτης έχουν σταλθεί για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους Άραβες. 

Δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεις την Αραβική γλώσσα για να γίνεις Μουσουλμάνα/ος. Καλό είναι, έως και υποχρεωτικό (κυρίως για την περίπτωση της προσευχής), να μάθεις όσο χρειάζεται για Ισλαμικούς σκοπούς(προσευχή, εκφράσεις, κτλ) κάτι που είναι υπερβολικά εύκολο. Ακόμα και αν δεν μπορείς να μάθεις για διάφορους λόγους και δυσκολίες, τότε και πάλι υπάρχει λύση λέγοντας στην αραβική λέξεις δοξασιών. (πηγή: φάτουα του Shaykh ‘Abd-Allaah ibn Jibreen)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Άραβες Μουσουλμάνοι είναι μόνο το 15 με 20% του Μουσουλμανικού πληθυσμού παγκοσμίως. Δες εδώ σχετική έρευνα με την ονομασία «Έρευνα: «οι μουσουλμάνοι είναι Άραβες και ότι όλοι οι Άραβες είναι μουσουλμάνοι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Η Αραβική γλώσσα μαθαίνεται γιατί το θαύμα του Ισλάμ είναι το Κοράνι και να κατανοήσει κάποιος το θαύμα αυτό πρέπει να ξέρει(από λίγο έως πολύ) την γλώσσα όπου αποκαλύφτηκε. Σε όποια γλώσσα και αν διάλεγε ο Δημιουργός να αποκαλύψει τον λόγο Του εμείς σαν πιστοί θα τιμούσαμε αυτή την γλώσσα.



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading