Οταν αισθανεσαι την πιστη σου να ειναι αδυναμη

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Άχμαντ Ελντίν

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που η πίστη μας είναι αδύνατη. Για παράδειγμα:

1) Η άγνοια των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του ΑΛΛΑΧ οδηγούν την πίστη μας στον κατήφορο διότι εάν δεν γνωρίζουμε τις ιδιότητες του ΑΛΛΑΧ, η πίστη μας είναι ελλιπής.

2) Το να παραμελούμε να σκεπτόμαστε τα σημάδια του ΑΛΛΑΧ στο συμπάν και να μην αναλογιζόμαστε τις εντολές Του. Αυτό δημιουργεί μια έλλειψη πίστης η το λιγότερο την κάνει στάσιμη και εμποδίζει την ανάπτυξη της.

3) Διαπράττοντας την αμαρτία. Η αμαρτία έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην καρδιά του πιστού και στην πίστη του. Ο Προφήτης Μουχάμαντ(ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) είπε:«Κανένας μοιχός/μοιχαλίδα δεν είναι πιστός/η την στιγμή που διαπράττει την μοιχεία.(Bukhaari 2475, Muslim 57)

4) Όταν δεν γίνονται διάφορες πράξεις λατρείας. Αυτή η συνήθεια οδηγεί στη μείωση της πίστης. Εάν η πράξη λατρείας είναι υποχρεωτική και παραμεληθεί χωρίς έγκυρη δικαιολογία, τότε αυτό είναι σοβαρό ελάττωμα και το άτομο πρέπει να κατηγορηθεί. Εάν η πράξη λατρείας δεν είναι υποχρεωτική η υποχρεωτική και δεν την εκτελεί έχοντας δικαιολογία τότε δεν κατηγορείται.(Majmoo Fatawa wa Rasa il Fadιlat Shaykh Muhammad ibn Salih al-‘Uthaymen 1:52

Η καλύτερη συμβουλή (έτσι όπως έχουν τοποθετηθεί και οι Ουλεμά) είναι να διαβάζουμε το Κοράνι και να συλλογιζόμαστε τα εδάφια του. Υπάρχει «θεραπεία» σε αυτό για την καρδιά μας. Διαβάζουμε στο Κοράνι:

«Και στέλνουμε απ’ το Κοράνιο εκείνο που είναι θεραπεία και έλεος γι’ αυτούς που πιστεύουν.» (Κοράνι 17:82)

Μια άλλη επίσης αποτελεσματική συμβουλή είναι να μελετάμε τις ιστορίες των Προφητών, έτσι όπως ο ΑΛΛΑΧ τις αποκάλυψε, με αυτόν τον τρόπο οι καρδιές των πιστών σταθεροποιούνται. Διαβάζουμε στο Κοράνι:

«Όλα αυτά, σου τα διηγούμαστε απ’ τις ιστορίες των Αποστόλων, για να στερεώσουν την ψυχή/καρδιά σου. Σ’ αυτά υπάρχει – για σένα – η Αλήθεια, όσο και μια προτροπή και ένα μήνυμα για εκείνους που πιστεύουν» (Κοράνι 11:120)

Είθε ο ΑΛΛΑΧ να μας κάνει την πίστη αγαπητή σε εμάς και μισητή την απιστία, το κακό, και την αμαρτία.



Categories: ΚΟΡΑΝΙ

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading