Δυναμωνοντας το σωμα μας ενθυμουμενοι τον ΑΛΛΑΧ

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Είχαμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο μας την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα όταν ενθυμούμαστε τον ΑΛΛΑΧ τον Ύψιστο. Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δείξουμε και μια άλλη σημαντική ωφέλεια που κρύβει η ενθύμηση αυτή.

Όταν ένα άτομο ζητά συγχώρεση για τα λάθη και τις αμαρτίες του τότε η σωματική μας δύναμη (περά απο την ψυχολογική) αυξάνεται. Ο ΑΛΛΑΧ ο Ύψιστος αναφέρει την ιστορία του Προφήτη Χούντ (ειρήνη σε αυτόν) που είπε στον λαό του:

«Ζητείστε συγχώρηση   απ’   τον   Κύριο   σας, κι επιστρέψτε σ’ Αυτόν μετανοιωμένοι, για να στείλει τους ουρανούς να ρίξουν πάνω σας άφθονη βροχή, και ν’ αυξήσει δύναμη στη δύναμη σας, και μην επιστρέφετε στην αμαρτία”» (Κοράνι 11:52)

Ο μεγάλος λόγιος του Ισλάμ, ο Ibn al-Qayyim, είπε:

«Το να θυμάσαι τον ΑΛΛΑΧ σου δίνει εξαιρετική δύναμη. Είδα αυτήν την φοβερή δύναμη στο περπάτημα, στο λόγο, στο κουράγιο, και στα γραπτά του Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah. Συνήθιζε να γράφει ποσότητες που ένας γραφέας θα χρειαζόταν μια εβδομάδα η περισσότερο. Τα στρατεύματα είδαν την εκπληκτική του δύναμη σε καιρούς πολέμου. Ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) δίδαξε την κόρη του, την Φάτιμα και τον Άλι (είθε ο ΑΛΛΑΧ να είναι ευχαριστημένος μαζί τους) να λένε Subhnallah 33 φορές, κάθε νύχτα πριν πάνε για ύπνο, να λένε Allhamdulilah 33 φορές, και Allahu Akbar 34 φορές. Όταν η κόρη του ζήτησε μια βοηθό για τις δουλειές και το νοικοκυριό της απάντησε «το να θυμάσαι τον ΑΛΛΑΧ είναι καλύτερο από έναν βοηθό» επίσης είπε: «Όποιος με επιμονή θυμάται τον ΑΛΛΑΧ τότε θα βρει δύναμη στο σώμα του που θα τον/την κάνει ανεξάρτητο από κάθε ανάγκη για βοηθό» (al-Wabil al Sayib σελ 77)

Η ώρες για να θυμόμαστε τον Δημιουργό μας δεν είναι συγκεκριμένες ούτε περιορισμένες. Διαβάζουμε στο Κοράνι:

«Εκείνοι που όρθιοι, καθισμένοι και πλαγιασμένοι δοξάζουν τη μνήμη του ΑΛΛΑΧ..»(Κοράνι 3:191)

Επίσης:

«Γιαυτούς και γι’ αυτές που φέρνουν πολύ συχνά στη μνήμη τους τον ΑΛΛΑΧ, Γι’ αυτούς όλους ο ΑΛΛΑΧ έχει ετοιμάσει τη συγχώρηση κι εξαίρετη αμοιβή.»(Κοράνι 33:35)



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading