Ερωτηση: Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στον Χριστιανισμο και το Ισλαμ;

Ερώτηση:

«Καλησπερα. καταρχας θελω να σας πω πως δεν ειμαι χριστιανος ουτε μουσουλμανος ειμαι δωδεκαθειστης η πραγματικη θρησκεια των ελληνων. τελος παντως το ερωτημα που θα ηθελα να κανω καθαρα γιατι θελω να βρω εναν μουσουλμανο και δεν μπορω,θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στον χριστιανισμο και στον ισλαμισμο..επιγραμματικά ευχαριστω»

Απάντηση:

Αρκετές διαφορές μπορούμε να αναφέρουμε. Καλύτερα όμως να μείνουμε στις θεμελιώδεις:

1) Ο Θεός είναι Ένας και Μοναδικός και όχι Τριαδικός

Ο Μουσουλμάνος πιστεύει ότι ο Δημιουργός είναι ένας και Μοναδικός, ένα πρόσωπο, και όχι τρία πρόσωπα (Πατήρ, υιός, άγιο πνεύμα). Δείτε εδώ αναλυτικά το πρώτο βίντεο περί ανάλυσης του μονοθεϊσμού στο Ισλάμ. Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους που δεν αποδεχόμαστε την Τριάδα.

2) Ο Ιησούς, ο Μεσσίας, είναι Προφήτης και Απόστολος του Θεού, όχι Θεός ο ίδιος.

Ο Μουσουλμάνος πιστεύει ότι ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) είναι Προφήτης και Απόστολος του Μοναδικού Θεού και όχι Θεός. Στάλθηκε να κηρύξει στους Εβραίους το Ευαγγέλιο.

3) Η Βίβλος δεν είναι αποκάλυψη του Θεού.

Περιέχει ορισμένες αλήθειες και αποκόμματα από τις αυθεντικές αποκαλύψεις όπως την Τοράχ, τους Ψαλμούς, και το Ευαγγέλιο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν σωθεί τα αυθεντικά κείμενα της Τοράχ και του Ευαγγελίου. Η βίβλος είναι το αποτέλεσμα μιας αλλοίωσης που υπέστησαν οι αυθεντικές αποκαλύψεις. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ 

4) Ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ούτε τον σκότωσαν.

Ο Μουσουλμάνος πιστεύει ότι ο Ιησούς (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) δεν σταυρώθηκε και ούτε σκοτώθηκε από τους εχθρούς του. Ο Ύψιστος τον προστάτεψε και τον έσωσε. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ  και εδώ. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα Debate επί του θέματος εδώ 

5) Ο Ιησούς δεν είναι ο υιός του Θεού. Ο Θεός δεν γέννησε και δεν γεννήθηκε

Ο Ύψιστος δεν γέννησε κανέναν υιό. Είναι υπεράνω αυτής της αδυναμίας να έχει η να γέννησε υιό. Ο Ιησούς είναι ο Προφήτης και ο Απόστολος του Θεού.

6) Ο Προφήτης Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν)

Ο Προφήτης Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) είναι ο τελευταίος Προφήτης του Θεού και η σφραγίδα των Προφητών και Απεσταλμένων οπου προφητεύτηκε από τον Ιησού (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν).

7) Το Κοράνι

Το Κοράνι είναι η τελευταία διαθήκη του Δημιουργού προς το δημιούργημα του (τον άνθρωπο). Απευθύνεται σε όλη την κτίση και η διάρκεια του θα είναι μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως. Κανένα κείμενο, κανένα βιβλίο, και καμία θρησκεία/ιδεολογία δεν είναι ανώτερη από το Κοράνι οπου ο άνθρωπος καλείται να ακολουθήσει και να τηρήσει. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ 

8) Ο Νόμος του Θεού

Ο Νόμος του Θεού πρέπει να τηρείται έτσι όπως οφείλουμε να τηρούμε και τα λατρευτικά. Ο Χριστιανισμός έχει αποκοπεί από τον Θεϊκό Νόμο πιστεύοντας ότι δεν είναι σε ισχύ πια.

9) Η επίκληση είναι λατρεία και ανήκει μόνο στον Θεό

Το να επικαλείσαι κάποιον σε θέματα λατρείας, βοήθειας, δυσκολίας, απάντησης προσευχής και άλλα παρόμοια είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Δημιουργού. Στον Χριστιανισμό επικαλούνται αγίους, ανθρώπους, για να απαντηθούν οι προσευχές. Διαβάστε περισσότερα εδώ  

10) Ο Ιησούς δεν δίδαξε τον «Χριστιανισμό» αλλά το Ισλάμ.

Ο Ιησούς ποτέ δεν δίδαξε και ποτέ δεν ανέφερε την λέξη «Χριστιανισμός». Δίδαξε να λατρεύουμε και να υπακούμε τον Έναν και Μοναδικό Θεό τον Ύψιστο. Δίδαξε την αφοσίωση που οφείλουμε να έχουμε σαν άνθρωποι στον Δημιουργό μας. Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη «Ισλάμ»=υποταγή. Μια λέξη που δεν συνδέεται με κανένα όνομα προφήτη, ανθρώπου η ιδεολογίας. Μια λέξη που τονίζει τόσο γλωσσολογικά όσο και θεολογικά το αυθεντικό, ορθόδοξο μήνυμα και διδασκαλία όχι μόνο του Ιησού αλλά και όλων των προφητών και απεσταλμένων του Θεού (ειρήνη και ευλογία σε όλους). Συνεπώς ο Ιησούς και όλοι οι Προφήτες ήταν Μουσουλμάνοι με την έννοια της λέξης, και όχι με την έννοια της «ταμπέλας» και δίδαξαν το Ισλάμ=υποταγή του ανθρώπου στον Δημιουργό του.

Επέλεξα να αναφέρω τις παραπάνω 10 διαφορές μιας και έχουν να κάνουν με τα βασικά διδάγματα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές που έχουμε συζητήσει στην ιστοσελίδα και άλλες οπου πρώτα ο Θεός θα αναφέρουμε στο μέλλον.

Άχμαντ Ελντίν 



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading