Η Προφητικη παραδοση (Σουννα) αναμεσα στην Ισλαμικη ορθοδοξια και την αιρεση

Άχμαντ Ελντίν 

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο μεγάλος Ιμάμης Saeed bin Al-Musayyib, ο οποίος ήταν και μαθητής των Σαχάμπα, κάποτε είδε έναν άνδρα να προσεύχεται περισσότερο από δυο Ράκαατ (μέρη της προσευχής) πριν την έναρξη της πρωινής προσευχής (Φάτζρ) και του το απαγόρεψε.

Ο άνδρας του είπε: «Μήπως ο Αλλάχ θα με τιμωρήσει μόνο και μόνο επειδή προσεύχομαι;»

Και ο Saeed του απάντησε: «Όχι, αλλά θα σε τιμωρήσει επειδή εναντιώνεσαι στην Σούννα! (παράδοση/διδασκαλίες του Προφήτη)»

Ο επιστήμονας των αχαντίθ Shaykh Al-Albani σχολίασε:

«Πράγματι, η απάντηση του Saeed bin Al-Musayyib είναι εξαιρετική και αναιρεί τους αιρετικούς που προτείνουν και καλούν σε διάφορους τύπους θεολογικής καινοτομίας στο όνομα της προσευχής και του Δίκρ (ενθύμησης). Έχουν το θράσος επίσης (οι αιρετικοί) να ασκούν κριτική στους οπαδούς της Σούννα, και να τους κατηγορούν ότι δήθεν απαγορεύουν το δίκρ και την προσευχή όταν στην πραγματικότητα οι οπαδοί της Σούννα και της Ισλαμικής Ορθοδοξίας (Ahl Al-Sunnah) ασκούν κριτική στις παραβάσεις και στις αντιθέσεις που γίνονται στην Σούννα σε θέματα δίκρ και προσευχής(και όχι μόνο)»

Το χαντίθ του Saeed bin Al-Musayyib είναι αυθεντικό και καταγράφεται από τον Al-Bayhaqi στο Sunan Al-Kubra τόμος 2 σελ 466. Η αυθεντικότητα του χαντίθ μαζί με τον σχολιασμό τουShaykh Al-Albani βρίσκεται στο Irwa Al Ghalil τόμος 2 σελ. 236

 



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΙΣΛΑΜ, ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading