Ερωτηση: Γιατι επιχειρηματολογεις απο την Βιβλο απο την στιγμη που την θεωρεις αναξιοπιστη;

Ερώτηση:

Θα ήθελα να ρωτήσω τον συνάνθρωπο μου Αχμάντ Ελντίν γιατί χρησιμοποιεί την Βίβλο για να αποδείξει ότι ο Μοχάμαντ είναι προφήτης του Θεού ενώ γράφει άρθρα στα οποία υποστηρίζει ότι η Βίβλος είναι αναξιόπιστο βιβλίο, και κατα συνέπεια όχι θεόπνευστο. Γιατί χρησιμοποιεί την Βίβλο ως πηγή για να αποδείξει την εγκυρότητα του Μωάμεθ ενώ κατά τον ίδιο είναι αναξιόπιστο βιβλίο

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ευχαριστώ για την ερώτηση σας.

Η σημερινή Βίβλος σύμφωνα με το Ισλάμ είναι ένα αναξιόπιστο βιβλίο. Αναξιοπιστία σημαίνει ότι δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για την εγκυρότητα του βιβλίου αυτού. Το λάθος/ψέμα/ανακρίβεια ανακατεύεται με το ορθό και το σωστό. Πως γίνεται αυτό; Αυτό γίνεται όταν οι αποκαλύψεις του Ύψιστου δέχονται ανθρώπινες προσθαφαιρέσεις είτε ως προς το κείμενο (γραπτή παράδοση) είτε ως προ της ερμηνεία (προφορικός λόγος/παράδοση). Αυτό γινόταν ηθελημένα η άθελα πολλές φορές όπως μας έχει αποκαλύψει η επιστήμη της κριτικής κειμένου. Η τωρινή Βίβλος περιέχει αποκόμματα και ψήγματα αληθείας των αυθεντικών αποκαλύψεων τα οποία εγκρίνονται με βάση την τελευταία και ανόθευτη αποκάλυψη του Κυρίου (Κοράνι) προς τον τελευταίο Προφήτη και Απόστολο Του, τον Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). 

Με βάση τα παραπάνω δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σαν Μουσουλμάνοι να επιχειρηματολογήσουμε με βάση την τωρινή Βίβλο και συγκεκριμένα με βάση αυτά τα οποία Ισλαμικά είναι εγκεκριμένα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Βίβλος, έστω και στην τωρινή αλλοιωμένη της μορφή, περιέχει αναφορές για τον τελευταίο προφήτη του Κυρίου. Επίσης περιέχει αναφορές για την εγκυρότητα του Ισλάμ το οποίο αποτελεί το πιστεύω όλων των Προφητών και Απεσταλμένων μιας και στάλθηκαν να κηρύξουν «Ισλάμ» (υποταγή στο θέλημα του Κυρίου) και όχι «Ιουδαϊσμό» η «Χριστιανισμό» (λέξεις άγνωστες και στον Μωυσή και στον Ιησού –ειρήνη και ευλογία σε αυτούς).

Τέλος, να επισημάνω ότι τα άρθρα που έχουν γραφτεί χρησιμοποιώντας την Βίβλο για να αποδειχτεί το προφητικό αξίωμα του Μουχάμαντ (ειρήνη κει ευλογία σε αυτόν) είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού (πολύ λίγα). Τα άρθρα αυτά είναι συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον πυρήνα της μεθοδολογίας μας για να αναδείξουμε τον Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Η μεθοδολογία επιχειρηματολογίας μας είναι οι Ισλαμικές πηγές, το Κοράνι και η Σούννα (η προφητική παράδοση).

 Άχμαντ Ελντίν



Categories: ΒΙΒΛΟΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading