Ελληνες που ασπαστηκαν το Ισλαμ: Η ιστορια του Βασιλη [βιντεο]

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώ

[Ενημέρωση 9-9-2013]

Σήμερα το πρωί, στις 9, έλαβα ένα δυσάρεστο τηλεφώνημα από τον αδελφό μας τον Βασίλη. Γεμάτος τρόμο, ανησυχία και άγχος με πληροφόρησε για την στάση της οικογενείας του απέναντι στο γεγονός ότι ασπάστηκε το Ισλάμ. Τον απείλησαν με διωγμό, αποκλεισμό, αποκλήρωση και τους ασκήθηκε κάθε είδους ψυχολογικής βίας.

Όταν βρεθήκαμε με τον Βασίλη και τον ρώτησα για την επιλογή του για το Ισλάμ, πριν γίνει το παραπάνω βίντεο, με διαβεβαίωσε ότι το οικογενειακό του περιβάλλον δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση του, κάτι το οποίο διατύπωσε και στην συνέντευξη παραπάνω. Στο τηλεφώνημα όμως που μου έκανε μου ανέφερε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των συγγενών του. Όταν τον ρώτησα για τον λόγο αυτής της αλλαγής μου είπε πως ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε. Οι συγγενείς του πίστευαν απλά, όταν αρχικά τους ανέφερε για το Ισλάμ, ότι θα ήταν κάτι το «περαστικό».

Ο Βασίλης προέρχεται από μια ψυχολογική ασθένεια η οποία τον κούρασε αρκετά. Στο Ισλάμ βρήκε αυτήν την ηρεμία και την γαλήνη, όπως μου είπε πίσω από την κάμερα. Σήμερα, και από εδώ και πέρα, πρόκειται να υποστεί τεράστια ψυχολογική βία κάτι που σίγουρα θα τον οδηγήσει πάλι στην ασθένεια του. Ίσως, πέρα από την ψυχολογική βία, υπάρξει και σωματική από την στιγμή που τον απείλησαν ότι θα τον παραπέμψουν σε γνωστή ακροδεξιά οργάνωση σε περίπτωση που δεν «συμμορφωθεί». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τα αδέλφια μας που αποφασίζουν να ασπαστούν το Ισλάμ. Ο μοντέρνος «δημοκρατικός» διωγμός Ελλήνων που αποφασίζουν να υιοθετήσουν το Ισλαμικό πιστεύω είναι πραγματικότητα και δυστυχώς, προσωπικά, έρχομαι αντιμέτωπος με αυτό όλο και πιο συχνά.

Είθε ο Ύψιστος να μας προστατέψει και να μας δυναμώσει. Όσοι διαβάζεται αυτές τις γραμμές θα σας παρακαλέσω να κάνετε Ντουά για τον αδελφό μας τον Βασίλη.

Ετικέτες: , , , , ,

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: