Ερωτηση για την θεοπνευστια του Ισλαμ

Ερώτηση:

πως θα αποδεικνυαμε οτι το ισλαμ ειναι οντως θεοπνευστη θρησκεια οχι δημιουργια καποιου ανθρωπου και η μονη αληθινη θρησκεια τι στιγμη που πολλοι ειναι ικανοποιημενοι απο κατι αλλο που πιστευουν (πχ χριστιανοι,εβραιοι)

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το ότι κάποιος είναι ικανοποιημένος με την ιδεολογία του η την θρησκεία του, αυτό, δεν κάνει «αληθινό» αυτό που πιστεύει. Ένας εγκληματίας για παράδειγμα, που έχει ανάγει το έγκλημα σε ιδεολογία, είναι ικανοποιημένος, αυτό δεν παύει όμως να είναι έγκλημα και άστοχο.

Τα αποδεικτικά (πιο σωστά σημάδια) του Ισλάμ είναι πολλά και διάφορα. Τα δυο κυριότερα είναι 1) το Κοράνι και 2) το πρόσωπο του Προφήτη μας.

1) Το Κοράνι είναι ένα βιβλίο το οποίο είναι αδύνατον να έχει συνταχτεί από κάποιον εκτός του Θεού. Το λογοτεχνικό του ύφος δεν απαντήθηκε από κανέναν. Οι άραβες της εποχής του Προφήτη μας, που ήταν αυθεντίες στην ποίηση και την λογοτεχνία, δεν κατάφεραν να συναντήσουν την Κορανική πρόκληση όταν τους καλούσε ο Ύψιστος:

«Αν αμφιβάλλετε, σ’ εκείνο που Εμείς αποκαλύψαμε στον δούλο Μας (Μουχάμαντ) τότε παρουσιάσετε ένα Στάδιο (Σούρα) όμοιο μ’ αυτά εδώ, και καλέστε, αν είστε ειλικρινείς τους μάρτυρες σας εκτός από τον Αλλάχ» {Κοράνι 2:23}

Οι παγανιστές άραβες προσπάθησαν σκληρά να δημιουργήσουν ένα δικό τους «Κοράνι», και αυτό εάν γινόταν θα σήμαινε το τέλος του Ισλάμ αυτόματα διότι δεν θα χρειαζόταν άλλη προσπάθεια από μεριά τους παρά μόνο να συντάξουν ένα κεφάλαιο. Επειδή όμως δεν τα κατάφεραν με τον λόγο τους αναγκάστηκαν να πάρουν τα όπλα νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρουν λύση.

Αξίζει να τονιστεί αυτή εδώ η λεπτομέρεια. Εάν οι εχθροί του Ισλάμ συναντούσαν την Κορανική πρόκληση τότε λογικά όλα θα τελείωναν. Όλοι θα γυρνάγανε τις πλάτες τους στο Ισλάμ. Όμως γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν, παρόλο που ήταν αυθεντίες και σύγχρονοι της αποκάλυψης αυτής. Γιαυτο στράφηκαν στα όπλα.

Για εμάς τους Μουσουλμάνους είναι ζωντανό θαύμα (όταν άλλα θαύματα των παλαιοτέρων προφητών ήταν για τις εποχές τους μόνο). Αυτό για να κατανοηθεί βεβαίως (ως θαύμα) οφείλουμε να γνωρίζουμε την Αραβική διότι στην Αραβική εκτιμάται η σπουδαιότητα του. Επιχείρησε να ακούσεις μια Κορανική απαγγελία, και έχε δίπλα σου την μετάφραση και όσο μπορείς νιώσει την συγκίνηση αυτού του μεγαλείου.

Υπάρχει συναίνεση των λογίων της ιστορίας ότι Ο Προφήτης Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) ήταν αναλφάβητος. Δεν γνώριζε να διαβάζει ούτε να γράφει. Πως ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε γραφή και ανάγνωση δημιούργησε ένα βιβλίο που μάλιστα, κάτω από αυτό, καθοδηγήθηκαν εκατ. άνθρωποι χτίζοντας αυτοκρατορίες και πολιτισμούς; 

2) Το πρόσωπο του Προφήτη μας

Είναι ο μόνος άνθρωπος που δήλωσε ότι είναι Προφήτης του Θεού έχοντας στην διάθεση μας σχεδόν τα πάντα ως πληροφορίες για αυτόν. Για κανέναν Προφήτη και Απόστολο δεν έχουν σωθεί τόσες αξιόπιστες πληροφορίες και γνώσεις για το ποιος ήταν και τι δίδαξε. Φιλαλήθης, Έντιμος, Υπερασπιστής των αδυνάτων, Ευαίσθητος, Πολεμιστής υπέρ του καλού και του ηθικού. Πολλά μπορούμε να πούμε για αυτόν. Αλλά τονίζω το στοιχείο της φιλαλήθειας. Όλοι οι εχθροί του (και είναι πολύ σημαντικό ιστορικό κομμάτι αυτό) ΠΡΙΝ αποκτήσει το Προφητικό χάρισμα και αξίωμα τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά ως «Αλ Αμίν» που σημαίνει ο έμπιστος ο φιλαλήθης. Όταν ξαφνικά όμως τους κάλεσε στην λατρεία του Ενός και Μοναδικού Θεού και να εγκαταλείψουν τον παγανισμό τους, τότε, και μόνο τότε, έγινε “ξένος”, “ψεύτης” και “εχθρός”.

Ένας άνθρωπος λοιπόν που είναι γνωστός στην κοινωνία του ως φιλαλήθης, ποτέ δεν είπε ψέματα η εξαπάτησε κανέναν. Συνήθιζαν άτομα να του εμπιστεύονται τα χρήματα τους και τα πολύτιμα αντικείμενα τους. ΠΩΣ αυτός ο άνθρωπος είναι δυνατόν να πει ψέματα για τον Θεό που ήταν ότι πιο ιερό γιαυτόν; Διότι ο Προφήτης μας ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα «Είμαι Απόστολος του Θεού, ακούστε τις Εντολές Του» τότε δυο η τρία πράγματα ισχύουν: α) είναι ψεύτης, β) λέει αλήθεια, γ) είναι τρελός. Μελετώντας όμως αντικειμενικά και επιστημονικά την βιογραφία του, από τις πρώτες πηγές, καταλήγουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν ψεύτης, ούτε τρελός, αλλά έλεγε την αλήθεια. Επίσης, είναι δυνατόν ποτέ ο Θεός ο Ύψιστος να άφηνε έναν ψευδοπροφήτη να κάνει τόση μεγάλη πορεία (την μεγαλύτερη από όλα τα θρησκεύματα); Όλοι γνωρίζουμε το μεγαλείο του Ισλάμ ιστορικά. 1000 + χρόνια αυτοκρατορία, έφτασε παντού και σε όλους με την σημαία του «Λά Ιλάχα Ίλα Αλλάχ» – Δεν υπάρχει κανείς άξιος λατρείας παρά μόνο ο Αλλάχ (Θεός).

Γιαυτό, και για πολλούς άλλους λόγους, ο Λαμαρτίνος είπε:

«Αν η σπουδαιότητα του σκοπού, η απλότητα του μέσου και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποτελούν τα τρία κριτήρια της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας, ποιός τολμάει να συγκρίνει οποιαδήποτε προσωπικότητα με τον Μουχάμαντ? Οι πιο διάσημοι άντρες έχουν φτιάξει κανόνια και κανόνες, δυναστείες και αυτοκρατορίες και στο αποκορύφωμα των επιτυχιών τους, δεν έχουν δημιουργήσει τίποτα περισσότερο από υλικές δυνάμεις που συχνά καταρρέουν μπροστά στα μάτια τους. Αυτός ο άνθρωπος (ο προφήτης Μουχάμαντ) δεν κίνησε μόνο στρατεύματα, αυτοκρατορίες και δυναστείες αλλά εκατομμύρια ανθρώπους στο ένα τρίτο του τότε γνωστού κόσμου και ακόμα περισσότερο εκτόπισε {θεούς}, θρησκείες, ιδεολογίες, πιστεύω…η αυτοπεπίθηση του στη νίκη, η φιλοτιμία του (που ήταν εντελώς αφιερωμένη σε μια ιδέα/ στο γεγονός ότι δεν πάλευε για μια αυτοκρατορία), οι ατέλειωτες προσευχές του, η μυστηριώδης του επικοινωνία με τον Θεό, ο θάνατος του και ο θρίαμβος του ακόμα μετά τον θάνατο του, μαρτυρούν όχι σε απάτη αλλά στη θεμελιωμένη πεποίθηση που τον είχε εφοδιάσει με αρκετή δύναμη για να εκπληρώσει την αποστολή του που ήταν διττή: {Ο Θεός είναι Μοναδικός – Μόνος άξιος λατρείας}…απόστολος, λογικός φιλόσοφος, γοητευτικός ομιλητής, επιδέξιος νομοθέτης, γενναίος πολεμιστής, κατακτητής των καρδιών, υπερασπιστής της μετριοπάθειας με λατρεία χωρίς εικόνες και είδωλα…αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος είναι ο Μουχάμμεντ…μπορούμε να αναρωτηθούμε αν υπήρξε ή αν θα υπάρξει ποτέ πιο σπουδαίος απ’ αυτόν” [Lamartine, Histoire de la Turquie, Παρίσι 1854, τόμος 2, σελ. 276-277]

Αυτά τα λίγα με επιγραμματικό τρόπο. Μπορείς να βρεις περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Προτείνω το «γιατί Ισλάμ», το «Τι είναι το Ισλάμ» και το «ποιος είναι ο Αλλάχ».

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Ελντίν



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading