Επιτρεπεται να ευχομαστε για το Πασχα;

αναδημοσίευση 

Ερώτηση:

Σαλάμ Αλέκουμ αδελφέ Άχμεντ. Είδα σε μια Ισλαμική ιστοσελίδα διάφορες ευχές για  το Πάσχα. Ευχόμαστε για το Πάσχα; Προβλέπεται κάτι τέτοιο; Γράψε σε παρακαλώ δυο λόγια συμβουλευτικά…

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Αλέηκουμ Ασσαλάμ ουα ράχματουλλάχι ουα μπαρακάτου.

Το να εύχεται ένας Μουσουλμάνος για τις μη Μουσουλμανικές γιορτές είναι εναντία στις αρχές του Ισλάμ. Τα Χριστούγεννα και κυρίως το Πάσχα είναι γιορτές που δηλώνουν την δογματική και την θεολογική θέση των Χριστιανών (ο Ιησούς είναι Θεός, υιός Θεού, ανάσταση κτλ.). Συνεπώς είναι απαράδεκτο η ευχή για καλές γιορτές διότι είναι σαν να συμμετέχεις σε αυτήν την άστοχη θεολογία (κατά τους Μουσουλμάνους) η οποία εναντιώνεται στον Μονοθεϊσμό (Ταουχίντ) οπου με την σειρά του είναι το Α και Ω της Ισλαμικής Θεολογίας και κάθε προσβολή προς το Ταουχίντ το άτομο κινδυνεύει να μείνει εκτός Ισλαμικής πιστής.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα σε αυτούς τους αιρετικούς έχοντας ελπίδα στον Ύψιστο να καταλάβουν. Εάν για παράδειγμα οι μη Μουσουλμάνοι είχαν μια γιορτή οπου γιόρταζαν μια σφαγή κατά των Μουσουλμάνων, θα ευχόντουσαν αυτοί οι Μουσουλμάνοι, στο όνομα της ειρήνης όπως λένε, «καλές γιορτές»; Φυσικά και όχι. Αυτό πιστεύω είναι ξεκάθαρο σε όλους μας και απολύτως λογικό. Εάν λοιπόν κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να ευχηθούμε για κάτι εγκληματικό τότε τι συμβαίνει στην περίπτωση οπου η ευχή μας προορίζεται για κάτι ακόμα πιο χειρότερο και αυτό είναι το Σίρκ (ειδωλολατρία – Πολυθεΐα).  Ο Ύψιστος λέει:

«…και η Φίτνα (Πολυθεΐα) είναι χειρότερο από το σκοτωμό» {Κοράνι 2:191}

Ο μεγάλος Ιμάμης και σχολιαστής του Κορανίου, ο Ιμάμ αλ Κούρτουμπι, σχολιάζει λέγοντας «δηλαδή το να σε σκοτώσουν είναι καλύτερο από το να υποβληθείς στην πολυθεΐα/ειδωλολατρία» {Ταφσίρ αλ Κούρτουμπι, τόμος 1, σελ. 494}

Οι Μουσουλμάνοι σε αυτήν την «Μουσουλμανική» ιστοσελίδα καλό είναι να αναρωτηθούν τι ακριβώς εύχονται. Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει το σοβαρό ατόπημα τους.

Η συναίνεση των λογίων επίσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται να εύχεται ένας Μουσουλμάνος για τα Χριστούγεννα η το Πάσχα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα είδος μίμησης και πρέπει να αποφεύγεται ακόμα και αν είναι συγγενείς/γονείς. (Ματζμού’α αλ Φαταάουα ουα ρασάηλ , Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν, τόμος 3 σελ. 369

Και όπως είπε ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم«όποιος μιμείται έναν λαό, τότε είναι σαν αυτούς» (Άμπου Νταούντ νούμερο 4031)

Προς αυτούς τους «Μουσουλμάνους» τους λέμε με κάθε ειλικρίνεια: «φοβηθείτε και σεβαστείτε τα όρια του Αλλάχ του Ύψιστου»

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Ελντίν

Διαβάστε ακόμα:

Μη Μουσουλμανικές γιορτές 

Αναλύοντας το ασυγχώρητο αμάρτημα 



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading