Ερώτηση: «Τι απαντάς σε αυτές τις κριτικές κατά του Ισλάμ;»

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Με αφορμή τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων (εξαιτίας της μιντιακής προπαγάνδας) σε ότι αφορά την αποδοχή των προσφύγων πολέμου από τις ευρωπαϊκές χώρες. Ιδιαίτερα αναφέρονται τα παρακάτω επιχειρήματα: 1ον Οτι εντός του Κορανίου γίνεται λόγος για καθήκον του πιστού Μουσουλμάνου στην ασταμάτητη αναπαραγωγή με στόχο την πληθυσμιακή εξάπλωση των μουσουλμάνων και την κατάκτηση του κόσμου. 2ον Οτι η ίδια η θρησκεία του Ισλάμ υπαγορεύει στους πιστούς να χλευάζουν και να περιφρονούν τους απίστους ως κατώτερους ( και συγκεκριμένα τις μη μουσουλμάνες γυναίκες ως ιερόδουλες) . 3ον Οτι το Κοράνιο τονίζει ρητά το καθήκον του μουσουλμάνου στη Τζιχάντ 4ον Οτι η θέση της γυναίκας στον Ισλαμικό κόσμο είναι κατώτερη από αυτή του αντρός, ο οποίος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία απέναντι της. Θα ήθελα να διευρκινιστεί (αναλυτικά αν είναι δυνατόν ) τι από τα παραπάνω ισχύει. Επίσης θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω: 1) στην άποψη ότι ο μουσουλμανικός κόσμος τρέφει μίσος απέναντι στους Ευρωπαίους και τους Δυτικούς, 2) στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή (είναι θρησκευτικά ή ιμπεριαλιστικά τα αίτια?) Ο στόχος της ερώτησης μου είναι καθαρά πληροφοριακός και όχι θρησκευτικός. Έκρινα σωστό να ζητήσω διευκρίνηση από κάποιον που έχει ασχοληθεί με την ανάλυση των Ισλαμικών βιβλίων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το μήνυμα σου.

Η προπαγάνδα κατά του Ισλάμ είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Μια προπαγάνδα που στηρίζεται σε μηδενική επιχειρηματολογία. Ως προς τα «επιχειρήματα»:

1) εντός του Κορανίου γίνεται λόγος για καθήκον του πιστού Μουσουλμάνου στην ασταμάτητη αναπαραγωγή με στόχο την πληθυσμιακή εξάπλωση των μουσουλμάνων και την κατάκτηση του κόσμου

Πράγματι το να κάνουμε οικογένεια με πολλά παιδιά είναι κάτι που συνιστάται στο Ισλάμ όμως πουθενά δεν παρουσιάζεται ως καθήκον, μέσο εξάπλωσης η «εργαλείο» για σκοτεινούς σκοπούς. Απλά είναι κάτι το θεμιτό διότι η αναπαραγωγή του ανθρώπου είναι ευλογία. Η οικογένεια στο Ισλάμ είναι ευλογία. Στην Δύση η οικογένεια έχει δαιμονοποιηθει. Το οικογενειακό περιβάλλον έχει καταστραφεί και συνεχώς οι «προοδευτικοί» προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε έννοια οικογενειακής ζωής/αρετής. Στο Ισλάμ η οικογένεια είναι κάτι το ιερό μιας και αποτελεί θεμέλιο για την κοινωνία. Δεν είναι μέσον βίαιης εξάπλωσης. Δεν αναφέρεται πουθενά κατι τέτοιο στο Κοράνι η στην προφητική παράδοση. Το Ισλάμ σαφώς και έχει νόμιμες και ηθικές επεκτατικές βλέψεις, όπως κάθε πολιτισμός-ιδεολογία. Ένας επεκτατισμός όμως χωρίς τρομοκρατία και σφαγές τύπου τζιχαντιστών κτλ.

2) η θρησκεία του Ισλάμ υπαγορεύει στους πιστούς να χλευάζουν και να περιφρονούν τους απίστους ως κατώτερους ( και συγκεκριμένα τις μη μουσουλμάνες γυναίκες ως ιερόδουλες)

Το Ισλάμ καλεί τους πιστούς να μην χλευάζουν τις θεότητες των απίστων. Διαβάζουμε στο Κοράνι: «Μη βρίζετε εκείνους που επικαλούνται άλλους, αντί του Αλλάχ, μήπως βλαστημήσουν τον Αλλάχ εν αγνοία τους;» (Κοράνι 6:108). Το Ισλάμ καλεί τους πιστούς να συνομιλούν με τον καλύτερο τρόπο με μη Μουσουλμάνους. Το Κοράνι λέει: «Προσκάλεσε στο δρόμο του Κυρίου σου με σοφία και όμορφο κήρυγμα και να συζητάς (στην αντιπαράθεση μεταξύ σας) με τον καλύτερο τρόπο» {Κοράνι 16:125}. Στο Ισλάμ η συκοφαντία είναι μεγάλο αμάρτημα και τιμωρείται. Απαγορεύεται να συκοφαντούμε γυναίκες και να τις παρουσιάζουμε ως ιερόδουλες. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο Μουσουλμάνος επιτρέπεται να νυμφευτεί γυναίκα διαφορετικής θρησκείας, συγκεκριμένα Χριστιανή η Ιουδαία (Κοράνι 5:5). Πως είναι δυνατόν να μπορούμε να παντρευόμαστε Χριστιανές και Ιουδαίες και ταυτόχρονα να τις αποκαλούμε πόρνες; Αυτό λοιπόν είναι ένα ξεκάθαρο ψέμα.

3) Το Κοράνιο τονίζει ρητά το καθήκον του μουσουλμάνου στη Τζιχάντ

Ναι, το Κοράνι τονίζει ρητά το καθήκον του Μουσουλμάνου στο Τζιχάντ. Στο Τζιχάντ που διδάσκει το Ισλάμ, όχι στο ψευτο-τζιχάντ των τρομοκρατών και των δολοφόνων. Δες περισσότερα εδώ

4) η θέση της γυναίκας στον Ισλαμικό κόσμο είναι κατώτερη από αυτή του αντρός, ο οποίος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία απέναντι της.

Έχει απαντηθεί αυτή η κριτική εδώ

5) στην άποψη ότι ο μουσουλμανικός κόσμος τρέφει μίσος απέναντι στους Ευρωπαίους και τους Δυτικούς

Ο Μουσουλμάνος οφείλει να απεχθάνεται και να αντιπαθεί την απιστία και αυτόν που την ενστερνίζεται. Σαν Μουσουλμάνοι ορίζουμε την συμπάθεια και την αντιπάθεια μας με βάση αυτά που επιθυμεί ο Ύψιστος από εμάς όχι με βάση αυτά που θέλουν οι επιθυμίες μας. Διαβάζουμε στο Κοράνι:

«Δεν θα βρεις κανέναν, που να πιστεύει στον Αλλάχ και στην Έσχατη Ημέρα, να αγαπά αυτούς που εναντιωθήκαν στον Αλλάχ και τον Απόστολο Του, ακόμα και αν είναι από τους πατεράδες τους, τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους και τα μέλη της οικογενείας τους. Γιαυτούς ο Αλλάχ έχει ορίσει την πίστη να αναπτυχτεί στις καρδιές τους και την έχει δυναμώσει» {Κοράνι 58:22} 

Όμως, το δεν αγαπώ και δεν συμπαθώ για χάρη του Αλλάχ δεν σημαίνει ότι θέλω να κάνω κακό η να βιαιοπραγήσω κατά του διπλανού μου που δεν είναι Μουσουλμάνος. Διαβάζουμε στο Κοράνι για την ευγένεια και την καλοσύνη που πρέπει να δείχνουμε προς τους άπιστους:

«Δεν σας απαγορεύει ο Αλλάχ να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη και δίκαια μ’ αυτούς που δεν σας πολεμούν για την Πίστη (σας), κι ούτε σας βγάζουν από τα σπίτια σας. Γιατί ο Αλλάχ αγαπά όσους συμπεριφέρονται δίκαια.» (Κοράνι 60:8)

6) στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή (είναι θρησκευτικά ή ιμπεριαλιστικά τα αίτια?)

Στόχος είναι το Ισλάμ και τα τεράστια (ενεργειακά) κοιτάσματα πλούτου των Ισλαμικών χωρών.

Μια αντικειμενική ματιά στο Ισλάμ, μέσα από τις πηγές του, θα δείξει στον καθένα ότι τα λεγόμενα των πολέμιων του Ισλάμ είναι εκτός (Ισλαμικής) πραγματικότητας.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Ελντίν



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading