Ερώτηση για τους Μουσουλμάνους και την τρομοκρατία

Αναδημοσίευση

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση, λόγω των τελευταίων αναστατώσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, και τα αντιισλαμικά σχόλια που ακολούθησαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Αρχίζω από τη βάση ότι ο μέσος ευρωπαίος μουσουλμάνος δεν έχει καμία σχέση μετους τον εξτρεμισμό στυλ ΙΣΙΣ και την τρομοκρατία. Ότι δεν ενδιαφέρεται να επιβάλει με τη βία τον δικό του τρόπο ζωής στους άλλους. Θεωρώ ότι τέτοια στοιχεία είναι περιθωριοποιημένα ανάμεσα στους Μουσουλμάνους της Ευρώπης. παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ρωτάω λοιπόν. Πως νιώθει ένας Μουσουλμάνος όταν βλέπει αναρτήσεις και σχόλια που συγχέουν το Ισλάμ με τους φανατικούς; Που δείχνουν τα εγκλήματα του ΙΣΙΣ, ή τις δηλώσεις φανατικών, και ο τίτλος αυτής της ανάρτησης (ή του βίντεο) λέει γενικά “Ισλάμ”, γενικά “Μουσουλμάνοι”.
Αντίθετα, πως νιώθει όταν διαβάζει άρθρα που μιλούν εναντίων του εξτρεμισμού, αλλά διαχωρίζουν σαφώς ότι άλλο Ισλάμ και άλλο εξτρεμισμός;

Ευχαριστώ.


 

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

 

Χαίρετε και ευχαριστώ για το μήνυμα σας,

Ο Μουσουλμάνος που ακολουθεί το Κοράνι και την Προφητική παράδοση (Σούννα) με την μεθοδολογία των πρώτων ενάρετων Μουσουλμάνων (Σάλαφ) είναι αυτός που δεν σχετίζεται με τον εξτρεμισμό και τις διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις (ΙΣΙΣ, Αλ Κάηντα, Μπόκο Χαραάμ, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Αλ Νούσρα, Χίζμπ ατ Ταχρίρ, κτλ)

Στις εποχές που ζούμε, δυστυχώς, υπάρχει πολύ άγνοια ανάμεσα στους Μουσουλμάνους για το τι είναι πραγματικά το Ισλάμ, με βάση τις αυθεντικές πηγές του. Αποτελούν εξαίρεση αυτοί που τηρούν το πιστεύω τους με βάση την Ισλαμική Ορθόδοξη μεθοδολογία.

Ο κανόνας είναι η αίρεση, η πλάνη και οι ακρότητες και η εξαίρεση είναι αυτοί που τηρούν και πράττουν την πιστή τους με βάση Ισλαμικής Ορθόδοξης γνώσης. Αυτή δυστυχώς είναι η τωρινή κατάσταση στον Μουσουλμανικό κόσμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ορθή Ισλαμική παιδεία σύμφωνα με την μεθοδολογία του Προφήτη μας και των Σαχάμπα (οι πρώτοι οπαδοί και μαθητές του Προφήτη).

Η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων δεν πάσχει συγκεκριμένα από εξτρεμισμό, πάσχει από έλλειψη Ισλαμικής παιδείας. Ο εξτρεμισμός απλά, ίσως, να είναι ένα κομμάτι το οποίο απορρέει από την αυτήν την έλλειψη.

Οι Μουσουλμάνοι στο σύνολο τους είναι φιλήσυχοι άνθρωποι. Δεν επιθυμούν να προκαλέσουν αναταραχές εκεί που ζουν. Άλλοι τηρούν την θρησκεία του Ισλάμ, άλλοι την τηρούν με πλανεμένο και αιρετικό τρόπο, άλλοι δεν δίνουν καμία ιδιαίτερη σημασία και απλά την δέχονται ως έθιμο και άλλοι πολιτικοποιούνται με βάση αυτή.

Στο ερώτημα σας: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας στεναχωρούν οι προσπάθειες ορισμένων που επιμένουν να συγχέουν το Ισλάμ με την τρομοκρατία η με τις τρομοκρατικές ομάδες. Από την άλλη είναι ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς (και μια μοναδική ευκαιρία μπορώ να πω) να μιλήσουμε και να εξηγήσουμε στους συμπατριώτες και συμπολίτες μας ποιο είναι το πραγματικό Ισλάμ, με βάση τις πηγές του, και να τους «συνδέσουμε» με αυθεντική Ισλαμική γνώση και με τους κατοχους αυτής. Αυτός είναι και ο σκοπός του IslamForGreeks.org

Πως αντιμετωπίζει τις κριτικές ένας Μουσουλμάνος; Η μάλλον πως θα πρέπει να τις αντιμετωπίζει; Με υπομονή. Να μορφώνεται ορθά για το τι πιστεύει και να καλεί τον επικριτή στην αλήθεια μέσω συγκεκριμένων και ξεκάθαρων απαντήσεων. Από την άλλη να γνωρίζει ο καθένας τα όρια του και τις ικανότητες του. Δεν είναι για τον κάθε ένα να συνδιαλέγεται με τους πολέμιους και να απαντά η να εξηγεί. Πολλές φορές η σιωπή είναι καλύτερη από την ομιλία διότι προστατεύεσαι και προστατεύεις τον άλλον από την αγνοία που μπορεί να περιέχεται σε μια «απάντηση» η οποία στην ουσία να μην είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια «έκρηξη» οργής και συναισθημάτων της στιγμής.

Ευχαριστώ

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

 

Άχμαντ Ελντίν



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading