Τα καλά νέα για αυτούς που ακολουθούν την Σούννα

Αναδημοσίευση 

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Εάν είσαι Μουσουλμάνος και τηρείς την Σούννα του Προφήτη Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم τότε υπάρχει ένα χαντίθ που θα σε χαροποιήσει. Προέρχεται από τον Άνας Ίμπν Μαάλικ ο οποίος είπε ότι Προφήτης  صلى الله عليه وسلم είπε:

«Χαρμόσυνα νέα για εκείνον που πίστεψε σε μένα και με είδε, και επταπλάσια χαρμόσυνα νέα για εκείνον που πίστεψε σε μένα, αλλά δεν με είδε»

Η ρήση είναι αυθεντική όπως εξηγεί και ο Αλλάμα αλ Αλμπάνι στο Σίλσιλα αλ Σαχίχα, νούμερο 1241. Καταγράφεται στην συλλογή του Ιμάμη Άχμαντ στο Μούσναντ και σχολιάζει επίσης την αυθεντικότητα της ο Ιμάμης αν Νάουαουι στο επεξηγηματικό του έργο για το Σαχίχ Μούσλιμ.

Και όταν ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم είπε:

أَنَّا قَدْ رَأَيْنَا إِخْوَانَنَا ‏”‏ ‏.‏ قَالُوا أَوَلَسْنَا إِخْوَانَكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ ‏”‏ أَنْتُمْ أَصْحَابِي وَإِخْوَانُنَا الَّذِينَ لَمْ يَأْتُوا بَعْدُ

«να μπορούσα να έβλεπα τα αδέλφια μας (στην πίστη)», οι κοντινοί του απόρησαν λέγοντας «μα εμείς δεν είμαστε τα αδέλφια σου Απόστολε του Αλλάχ;» Απάντησε, «εσείς είστε οι σύντροφοι μου (οι Σαχάμπα), τα αδέλφια μου θα είναι αυτοί που θα έρθουν μετά από εμένα (οι πιστοί που πίστεψαν χωρίς να τον δούνε)». {Μούσλιμ, 249}

Ποια είναι όμως αυτά τα χαρμόσυνα νέα; Οι Σάλαφ (πρώτες ενάρετες Μουσουλμανικές γενιές) εξήγησαν ότι πρόκειται για την ευχαρίστηση, την χαρά που θα αισθανθεί και θα λάβει ο πιστός στην μετά θάνατον ζωή. Χαρά διότι θα τον κατευθύνουν προς τον Παράδεισο. Όπως λέει και ο Ύψιστος:

«…μια καλή και χαρούμενη κατάσταση και μια καλή επιστροφή» {Κοράνι 13:29}

Εάν λοιπόν τηρείς την Σούννα τότε τα χαρμόσυνα νέα πραγματικά τα αξίζεις. Εάν όχι, τότε βιάσου να την τηρήσεις όσο καλύτερα μπορείς και αν δεν ξέρεις σε ποια από τις δυο κατηγορίες βρίσκεσαι, τότε λογάριασε τον εαυτό σου προτού σε λογαριάσει ο Δημιουργός σου και σκέψου ότι δεν πρόκειται να αποφύγεις την πιο συγκλονιστική νύχτα, την πρώτη νύχτα στον τάφο σου.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading