Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Ελένης

Ακολουθεί η ιστορία της Ελένης για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

Ονομάζομαι  Ελένη, είμαι 27 χρονών  και κατάγομαι από την Αθήνα. Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας αφηγηθώ και τη δική μου προσωπική ιστορία και τα γεγονότα που με οδήγησαν στο να ασπαστώ το Ισλάμ.

Όπως προανέφερα κατάγομαι από την Ελλάδα, συνεπώς  γεννήθηκα σε μία χριστιανική οικογένεια με όλα τα ήθη και  τα έθιμά της, τα οποία περιστρέφονται γύρω από την χριστιανική θρησκεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η οικογένειά μου ήταν ιδιαίτερα θρησκευόμενη.

Στην παιδική μου ηλικία  ήθελα να βρίσκομαι  συνεχώς στην εκκλησία σε σημείο που έπεισα τη μητέρα μου να μου επιτρέψει να πηγαίνω στο κατηχητικό. Ο απώτερος σκοπός μου δεν ήταν να μάθω τα σχετικά για τον χριστιανισμό, αλλά γιατί ένιωθα ένα είδος γαλήνης.  Από την άλλη πλευρά , η οικογένειά μου αποτελούνταν από μία θεοσεβούμενη μητέρα ( ως προς το πρακτικό κομμάτι) και έναν αντιδραστικό και σχετικά βλάσφημο πατέρα όσον αφορά το θρησκευτικό κομμάτι  που  ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να επιπλήττει τη μητέρα μου  σε θρησκευτικά θέματα. Αυτό βέβαια άρχισα να επιδρά μέσα μου και σιγά σιγά και να μεταβαίνω σε ένα αντιδραστικό στάδιο  σε πρακτικά θρησκευτικά θέματα.

Φτάνοντας σε ηλικία 17 χρονών, εισήχθη στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών . Έκτοτε άρχισα να έρχομαι σε επαφή με τη διδασκαλία όλων των θρησκειών, χωρίς στην πραγματικότητα να συμβεί κάποια αλλαγή στα πιστεύω μου.

Σε επόμενο στάδιο, στο μάθημα της Βυζαντινής ιστορίας, την οποία πολλοί τη συνδέουν με τον Χριστιανισμό, μέσα από τις διαλέξεις, τη διδασκαλία, την προσωπική έρευνα ήρθα αντιμέτωπη με ένα καλά στημένο ψέμα. Άρχισα να πληροφορούμε τα σχετικά με τις εικόνες, τον Ιησού, το Σύμβολο της Πίστης, τα οικονομικά συμφέρονται και πολλά αλλά που με έκαναν να παγώσω και να νιώσω θυμό με όλους και με όλα. Στο σημείο αυτό εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πως τόσοι και τόσοι άνθρωποι που διδάχτηκαν Βυζαντινή Ιστορία δεν έχουν αλλαξοπιστήσει… Η απάντησή μου σε εκείνους θα ήταν ότι ο ΑΛΛΑΧ επιλέγει ποιον θα οδηγήσει στον σωστό δρόμο.

Εκείνη την ημέρα, επιστρέφοντας στο σπίτι μου ανακοίνωσα στη μητέρα μου ότι είμαι άθεη, βρισκόμουν σε μία φανερή σύγχυση. Περνώντας ο καιρός  η αντίδραση αυτή παρέμενε, αλλά κάτι μέσα μου, μου έλεγε να ψάξω, ότι Θεός υπάρχει και είναι κάτι πολύ διαφορετικό, άπιαστο, θαυμαστό και ΈΝΑ σε σχέση με αυτά που μέχρι τώρα γνώριζα.

Λίγο αργότερα, γνώρισα εντελώς τυχαία, απρόσμενα μέσα από μία σειρά θαυμαστών συγκυριών τον σύζυγο μου, έναν Έλληνα Μουσουλμάνο.  Παντρευτήκαμε και χωρίς να δεχτώ κανενός είδους πίεση, ήθελα να μάθω τα σχετικά για τη θρησκεία του συντρόφου μου, καθώς έβλεπα ότι τον έκανε ευτυχισμένο.

Άρχισα λοιπόν να μελετώ το Ισλάμ ιστορικά και αργότερα θρησκευτικά. Άρχιζε να  με εκφράζει εξ ολοκλήρου, άρχισα να βρίσκω απαντήσεις για όλα, άρχισα να νιώθω γαλήνη και τα πάντα να επαληθεύονται γύρω μου. Άρχισα να νιώθω τη Θεία παρουσία, στα πιο απλά και καθημερινά, μέχρι τα πιο σοβαρά θέματα της ζωής μου.

Κάπως έτσι ασπάστηκα το Ισλάμ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έφερε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις ειδικά από την οικογένειά μου. όμως με σταθερότητα, υπομονή , κατανόηση και αγάπη προς αυτούς ο Ύψιστος με βοήθησε να ανοίξει την καρδιά και το μυαλό τους ώστε να με δεχτούν και σε ένα επόμενο στάδιο να ασπαστούν και εκείνοι το Ισλάμ για τη δική τους γαλήνη και σωτηρία.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το islamforgreeks καθώς με τη συνεχή παρουσία του και προσπάθεια του με οδήγησε στο να μάθω το σωστό και ορθόδοξο Ισλάμ, μακριά από ανακρίβειες και στερεότυπα. Ο Θεός να σας ευλογεί να συνεχίσετε το τόσο σημαντικό έργο σας.

Ελένη

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώ



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading