Πως ο Προφήτης συμβούλεψε τον Άμπου Μπάκρ

Άχμαντ Μ.Ελντίν

αναδημοσίευση 

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Άμπου Χουράιρα رضي الله عنه αφηγείται:

Ένας άνδρας παρενοχλούσε λεκτικά τον Άμπου Μπάκρ رضي الله عنه ενώ ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم ήταν μπροστά και εκτιμούσε το γεγονός ότι ο Άμπου Μπάκρ έκανε υπομονή και δεν απαντούσε. Ο Προφήτης χαμογελούσε, αλλά όταν ο άνδρας άρχισε να αντιδρά πιο έντονα, ο Άμπου Μπάκρ απάντησε. Ο Προφήτης θύμωσε και έφυγε.

Ο Άμπου Μπάκρ ακολούθησε τον Προφήτη και τον πρόλαβε λέγοντας του «Απόστολε του Αλλάχ, με παρενοχλούσε μπροστά σου, όταν όμως του απάντησα θύμωσες και έφυγες. Ο Προφήτης απάντησε: «Όσο παρέμενες σιωπηλός υπήρχε δίπλα σου ένας άγγελος που απαντούσε για λογαριασμό σου. Όταν όμως του απάντησες ο σατανάς ήρθε και έκατσε και δεν μου επιτρέπεται να κάθομαι στο ίδιο μέρος που κάθεται ο σατανάς»

Ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم έπειτα πρόσθεσε: «Να ξέρεις Άμπου Μπάκρ, υπάρχουν τρία πράγματα τα οποία είναι αλήθεια:

1) Όποιος αδικείται και το αγνοεί και δεν δίνει σημασία, για χάρη του Αλλάχ, τότε ο Αλλάχ είναι Αυτός που θα τον στηρίξει και θα τον δυναμώσει.

2) Όποιος δίνει και συνεισφέρει με σκοπό να διατηρήσει τους δεσμούς συγγένειας, τότε ο Αλλάχ θα φροντίσει γιαυτον με πολλά περισσότερα εξαιτίας αυτής της κίνησης.

3) Και όποιος ανοίγει την πόρτα της ζητιανιάς (άδικα και χωρίς να έχει ανάγκη), έχοντας πρόθεση να αυξήσει τον πλούτο του, τότε ο Αλλάχ θα του αυξήσει την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις

Αυθεντικό Χαντίθ που καταγράφεται στην συλλογή «Μούσναντ» του Ιμάμη Άχμαντ ιμπν Χάνμπαλ, νο. 9624 και νο. 2231 στο ας Σαχίχα

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading