Ο Αλλάμα Σέηχ Ρασλάν για τους τακφιριστές Αδελφούς Μουσουλμάνους – جماعة الإخوان جماعة تكفيرية منذ نشأتها وإلى اليوم

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Αλλάμα Σέηχ Μουχάμαντ Σαίντ Ρασλάν τονίζει την βασική πεποίθηση και πρακτική των τρομοκρατών Αδελφών «Μουσουλμάνων»: 1) Είναι εξτρεμιστές στο Τακφίρ και 2) Διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες.

1) Τι είναι το Τακφίρ: Ειναι η πρακτική του να δηλώνεις κάποιον άπιστο. Αυτό έχει κανόνες στην Ισλαμική νομολογία. Δηλαδή πότε ένας είναι πιστός και πότε εισέρχεται στην απιστία, η τι είναι αυτό που λειτουργεί ως ακυρωτικό της πίστης. Ακυρωτικό της πίστης, στην Ισλαμική Ορθοδοξία, είναι αυτό που ακυρώνει την Σαχάντα (ομολογία πίστεως), με σίρκ (πολυθεϊσμό, ειδωλολατρία η παγανισμό) η με οποιαδήποτε μορφή Κούφρ (απιστίας). Οι εξτρεμιστές, πολλές φορές χρησιμοποιούν υπερβολικά και παράνομα το τακφίρ. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι κάφιρ (άπιστοι) από τους Μουσουλμάνους. Κάνουν τακφιρ σε Μουσουλμανικές κοινωνίες και σε Ισλαμικές χώρες ολόκληρες. Οι Χαριτζήτες, όπως το ΙΣΙΣ, πιστεύουν ότι όποιοι διαφωνούν μαζί τους θα πρέπει να δολοφονηθούν ως άπιστοι, εκλογικεύοντας έτσι μαζικές δολοφονίες εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών (ιστιράντ) και εφαρμόζοντας μια ακραία μορφή ανάκρισης για να ελέγξουν την πίστη των αντιπάλων τους (ιμτιχάν). Για τους τακφιριστές χαριτζήτες ο Μουσουλμάνος που θα διαπράξει οποιοδήποτε μεγάλο αμάρτημα θεωρείται άπιστος. Η ορθόδοξη Ισλαμική δογματική όμως το απορρίπτει διότι η αποστασία για έναν Μουσουλμάνο πραγματοποιείται όταν έχει διαπράξει πολυθεϊσμό (σιρκ) η έχει πέσει σε ένα από τα ακυρωτικά του Ισλάμ, όχι επειδή έχει διαπράξει αμαρτία (είτε μεγάλη είτε μικρή). Και αυτή είναι η διαφορά του τακφιρ των αιρετικών που καταδικάζουν σε απιστία τον κάθε ένα, με το τακφιρ της Ισλαμικής Ορθοδοξίας που καταδικάζει σε απιστία μόνο αυτόν που έχει εγκαταλείψει τα δογματικά θεμέλια της θρησκείας.

2) Εφόσον η αδελφότητα εφαρμόζει ανεξέλεγκτα το τακφίρ, έπειτα περνάει στην βία διαπράττοντας τρομοκρατικές ενέργειες όπως ανατινάξεις, βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες, κτλ . Ο Τακφιρισμός σαν ιδεολογία είναι ο κινητήριος μοχλός της τρομοκρατίας.

وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading