Η συμβουλή του Σέηχ Σάλιχ στους νέους που διαπράττουν αμαρτίες – قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ερώτηση:

«Αγαπητέ Σέηχ, είμαι ένας νέος που τηρεί την θρησκεία του, δόξα τον Αλλάχ, παρολαυτα όμως έχω μια αδυναμία στην καρδία μου και διαπράττω πολλές αμαρτίες. Κοιτώ το απαγορευμένο, κοιμάμαι και περνάνε οι ώρες των προσευχών, και ο Αλλάχ γνωρίζει ότι αγαπώ τον Αλλάχ και τον Προφήτη του και την Σούννα του. Όμως διαπράττω αυτές τις αμαρτίες πολλά χρόνια. Γιαυτο ζητώ την συμβουλή σας σε αυτό το θέμα και να μου κάνετε ντουά»

Η απάντηση του Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν:

“Ζητώ από τον Αλλάχ να κάνει εμάς και εσένα σταθερούς στην αλήθεια και στην μετάνοια.  Εάν όμως θέλεις να πετύχεις, τότε πρέπει να αποφύγεις αυτά τα πράγματα. Να αποφεύγεις τις κακές παρέες (κακούς φίλους), μην κοιτάς το απαγορευμένο, κατέβαζε το βλέμμα σου. (ο Αλλάχ λέει στο Κοράνι):

قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَزْكَىٰ لَهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

«Να πεις στους πιστούς ότι πρέπει να κατεβάζουν τα βλέμματα τους και να προφυλάσσουν τη σεμνότητα τους. Αυτό τους κάνει να γίνονται πιο αγνοί για τον εαυτό τους» {Κοράνι 24:30}

Να αποφεύγεις να βλέπεις το κακό στην τηλεόραση η το κακό που προωθείται στις αγορές, να τα αποφεύγεις όλα αυτά και μην το λαμβάνεις αυτό ως κάτι ασήμαντο. Η ματιά (στην αμαρτία) είναι δηλητηριασμένο βέλος, από τα βέλη του σατανά, όπως είπε ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم. Που χτυπάει αυτό το βέλος; Χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά. Κάθε φορά που κοιτάς, αυτό το βέλος σε χτυπάει στην καρδιά και την τραυματίζει. Δεν είναι μόνο ένα βέλος, αλλά είναι και δηλητηριασμένο. Γιαυτο να αποφεύγεις την ματιά (στην αμαρτία) και μην το θεωρείς κάτι ασήμαντο. Να δραπετεύσεις από την παράνομη ματιά σε αυτά που απαγόρεψε ο Αλλάχ.

Να αποφεύγεις επίσης να ακούς αυτό που έχει απαγορέψει ο Αλλάχ, δηλαδή μουσική, μουσικά όργανα, και να τα αντικαταστήσεις με Κοράνι και δίκρ. Να προσέχεις τις απαγορευμένες επιθυμίες, μην καταπιάνεσαι με αυτές. Οδήγησε τον εαυτό σου στο αγνό και στα επιτρεπόμενα πράγματα, για τα οποία ο Αλλάχ έχει δώσει άδεια.” 

Πηγή:

وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading