Ένα μήνυμα στους Ισλαμοφοβικούς και στους Μουσουλμάνους

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد 

Σε πολλές εκθέσεις που καταπιάνονται με την Ισλαμοφοβία παρατηρούμε τα εντυπωσιακά μεγάλα χρηματικά ποσά που δαπανούνται υπέρ της προπαγανδιστικής και της αντι – Ισλαμικής ρητορικής. Μόνο στης ΗΠΑ, δαπανήθηκαν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018. Για πολέμους της Δύσης εναντίον Ισλαμικών χωρών ξοδεύτηκαν παραπάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια (από το 2001 – 2016). Στην Ευρώπη δαπανήθηκαν 450 εκατομμύρια δολάρια (έως και το 2016). (δείτε εδώ και εδώ τις αναφορές)

Είναι πρωτάκουστα όλα αυτά; Για έναν Μουσουλμάνο, όλες αυτές οι προσπάθειες για να σιωπήσει το Ισλάμ δεν είναι κάτι το περίεργο, ούτε κάτι καινούργιο. Διότι ο Αλλάχ ο Ύψιστος λέει:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّهِ ۚ فَسَيُنفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ ۗ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَىٰ جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ

«Πράγματι, οι άπιστοι ξοδεύουν από την περιουσία τους για να εμποδίσουν (τους ανθρώπους) από το μονοπάτι του Αλλάχ. Και θα εξακολουθήσουν να ξοδεύουν, κι έπειτα όμως θα μετανιώσουν και στο τέλος θα νικηθούν. Κι εκείνοι που απίστησαν, στην Κόλαση (όλοι τους) θα μαζευτούν» {Κοράνι 8:36}

Ο Αλλάμα Σέηχ Μουχάμαντ Σαίντ Ρασλάν, σχολιάζει το εδάφιο κάνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Λέει ότι ο Αλλάχ δεν αναφέρει ότι οι άπιστοι θα ξοδέψουν για να «ξεριζώσουν» η να «ακυρώσουν» την θρησκεία και το μονοπάτι που οδηγεί στον Αλλάχ. Δεν λέει ότι θα ξοδέψουν για να καταστρέψουν το μονοπάτι του Αλλάχ. Γιατί; Διότι ποιος είναι αυτός που μπορεί να ακυρώσει, να καταστρέψει η να ξεριζώσει την αλήθεια; Πως είναι δυνατόν να ακυρωθεί η θρησκεία του Αλλάχ όταν ο ίδιος ο Αλλάχ είναι ο προστάτης της αλήθειας Του; Δηλαδή, οι άπιστοι δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι ιδιαίτερο ως επίθεση προς το μονοπάτι του Αλλάχ, παρά μόνο να εμποδίσουν τους άλλους. Ένα εμπόδιο και τίποτα παραπάνω.

Και ακόμα αυτό το εμπόδιο, στο τέλος θα νικηθεί. Έχουμε υπόσχεση από τον Αλλάχ ότι θα νικηθεί. Σε αυτό το σημείο ο Αλλάμα προσθέτει, ότι ο Μουσουλμάνος λαμβάνει μια εξαιρετική νουθεσία. Θα νικηθούν οι εχθροί, γιαυτο Μουσουλμάνε μείνε σταθερός και περπάτα στο ίσιο μονοπάτι (Ισλάμ). Μην φοβάσαι και μην χάνεις ελπίδα και κουράγιο. Κράτα γερά γιατί στο τέλος θα νικηθούν, και το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι να εμποδίσουν, τίποτα παραπάνω.

Εσύ όμως πρέπει να κρατηθείς με υπομονή πάνω στο Ισλάμ, μην λυγίζεις από τις επιθέσεις, τα προβλήματα και τις δοκιμασίες. Στάσου όρθιος και ίσιος στο μονοπάτι του Αλλάχ. Μάθε την θρησκεία με θεμελιωμένη γνώση, συγχώρεσε τους γύρω σου, εξοπλίσου με μόρφωση και συμπεριφέρσου ανάλογα (με πράξεις).

Πηγή:

وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading