Σέηχ Ίμπν Μπαάζ: Οι Γουραμπά (οι ξένοι) – الغرباء – الإمام عبدالعزيز بن باز

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Αλλάμα Ίμπν Μπαάζ είπε:

«Ειπώθηκε στον Προφήτη صلى الله عليه وسلم: «Απόστολε του Αλλάχ, ποιοι είναι οι γουραμπά (οι ξένοι);»

Είπε: «Αυτοί που διορθώνουν όταν οι άνθρωποι (γύρω τους) είναι διεφθαρμένοι»

Και σε άλλη διατύπωση διαβάζουμε: «Διορθώνουν και φτιάχνουν αυτό που οι άνθρωποι διέφθειραν στην Σούννα μου (δηλαδή φτιάχνουν αυτό που αλλοίωσαν οι άλλοι στην προφητική παράδοση)»

Και στο χαντίθ του Άμπου Θά’αλαμπα: «Η ανταμοιβή για έναν από αυτούς (γιαυτόν που διορθώνει και αποκαθιστά την αλήθεια) θα είναι 50». Σε αυτό το σημείο ρώτησαν: «Από εμάς 50 η από αυτούς;» Είπε: «Από εσάς»

Και ο λόγος θα είναι οι λίγοι βοηθοί, οι λίγοι υποστηρικτές και πολλά τα μονοπάτια της καταστροφής και των αμφιβολιών. Πολλά μονοπάτια της καταστροφής και πολλοί που καλούν σε αυτά τα μονοπάτια της καταστροφής. Γιαυτο το λόγο, ο υπομονετικός, προς το τέλος των ημερών, αυτός που κρατιέται με υπομονή, με γνώση και ανάλογες πράξεις, η ανταμοιβή του θα είναι όμοια με την ανταμοιβή 50 ανδρών από τους Σαχάμπα (οπαδούς/συντρόφους του Προφήτη). Και αυτό γιατί οι Σαχάμπα βρήκαν υποστήριξη κατά την διάρκεια της εμφάνισης του Ισλάμ. Το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι ήταν δυνατοί. Υπήρχαν πολλοί υποστηρικτές και οι εχθροί καταστρεφόντουσαν. Προς το τέλος όμως των ημερών, τα πράγματα είναι αντίστροφα. Οι εχθροί είναι περισσότεροι όπως και οι κήρυκες της πλάνης, και οι υποστηρικτές της αλήθειας λίγοι»

Πηγή:

 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading