Σέηχ Μουχάμαντ αλ Τζαάμι: Αναγνώρισε την κατάσταση της πίστης σου – هذا دليل على نقصِ إيمانِك عالج نفسَك فضيلة الشيخ محمد أمان بن علي الجامي

Άχμαντ Μ.Ελντίν

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Αλλάμα Σέηχ Μουχάμαντ αλ Τζαάμι είπε: 

“Λέει ο Άμπου Δάρ: «Όποιος δεν γνωρίζει την κατάσταση της πίστης του, πότε αυξάνεται και πότε μειώνεται, τότε είναι άτομο δίχως κατανόηση (στη θρησκεία του)». Είναι από το φίκχ (γνώση/κατανόηση) της θρησκείας να παρατηρείς την κατάσταση (το επίπεδο) της πίστης σου, πότε αυξάνεται και πότε μειώνεται.

Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου αφοσιωμένο στον Αλλάχ, επιθυμείς αυτό που θέλει ο Αλλάχ, ενεργητικός στις πράξεις λατρείας, αγαπάς τους ενάρετους και βρίσκεσαι σε κύκλους μαθημάτων (της θρησκείας), τότε αυτό είναι σημάδι της δυνατής πίστης σου και της αύξησης της.

Και όταν βρίσκεις τον εαυτό σου να απομακρύνεται (από τις θρησκευτικές υποχρεώσεις), με έλλειψη επιθυμίας να διαβάσεις το Κοράνι, να κάνεις δίκρ (ενθύμηση του Αλλάχ), και συχνά να αργοπορείς με τις πράξεις λατρείας, και να μην επιθυμείς αυτό που θέλει ο Αλλάχ, τότε αυτό αποδεικνύει την κακή ποιότητα της πιστής σου.

Γιαυτο άμεσα να γιατρευτείς και να διορθωθείς”

Πηγή: 

 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading