Πως το Κοράνι μπορεί να καταστρέψει τους Μουσουλμάνους – إني أخاف على أمتي اثنتين القرآن واللبن

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Διαβάζουμε σε αυθεντική ρήση:

عَنْ عُقْبَةَ بْنِ عَامِرٍ الْجُهَنِيِّ ، قَالَ : سَمِعْتُ رَسُولَ الله صَلَّى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ :
” هَلَاكُ أُمَّتِي فِي الْكِتَابِ وَاللَّبَنِ ” ، قَالُوا : يَا رَسُولَ مَا الْكِتَابُ وَاللَّبَنُ ؟ قَالَ : ” يَتَعَلَّمُونَ الْقُرْآنَ فَيَتَأَوَّلُونَهُ عَلَى غَيْرِ مَا أَنْزَلَ الله ، وَيُحِبُّونَ اللَّبَنَ فَيَدَعُونَ الْجَمَاعَاتِ وَالْجُمَعَ وَيَبْدُونَ “

Ο Ούκμπα ίμπν Αάμιρ αφηγείται ότι άκουσε τον Απόστολο του Αλλάχ صلى الله عليه و سلم να λέει: «Η καταστροφή της Ούμμα (το έθνος/σύνολο των Μουσουλμάνων) βρίσκεται στο βιβλίο του Κορανίου και στο γάλα». Κάποιοι ρώτησαν «Απόστολε του Αλλάχ, τι κακό βρίσκεται στο Κοράνι και στο γάλα;» Είπε: «θα μαθαίνουν το Κοράνι και θα το ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο απ’οτι αποκαλύφθηκε (θα το ερμηνεύουν λάθος). Και θα αγαπήσουν το γάλα σε βαθμό που θα εγκαταλείψουν την προσευχή της συνάθροισης και την προσευχή της παρασκευής πηγαίνοντας στα χωριά» {Μούσναντ του Ιμάμη Άχμαντ, νο. 16780 και στη συλλογή του Ιμάμη ατ Ταμπαράνι, τόμος 17, σελ. 296}

Λέει ο Αλλάμα Σέηχ Άμπντουρ Ραζάκ αλ Μπάντρ, σχολιάζοντας αυτό το χαντίθ: Πως είναι δυνατόν το Κοράνι να σταθεί ως αιτία καταστροφής για την Ούμμα; Αυτό θα γίνει στην περίπτωση που οι Μουσουλμάνοι καταπιάνονται με την ερμηνευτική και επεξηγηματική προσέγγιση του Κορανίου με τρόπο που δεν αρμόζει στο Κοράνι. Με τρόπο διαφορετικό απ’οτι αρχικά αποκαλύφθηκε, ερμηνεύοντας και επεξηγώντας τον λόγο του Αλλάχ σύμφωνα με τις απόψεις τους και τις γνώμες τους.

Όταν οι Μουσουλμάνοι θα ξεκινήσουν, και δυστυχώς το βλέπουμε όλο ένα και πιο έντονα το φαινόμενο αυτό, να ερμηνεύουν και να επεξηγούν το Κοράνι σύμφωνα με τις απόψεις τους, με αμπελοφιλοσοφικούς στοχασμούς και με γνωματεύσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα πάθη τους (πιο σωστά την ψυχική τους αρρώστια) και τα θέλω τους, τότε η καταστροφή είναι πολύ κοντά.

Πως θα προστατευτεί ο Μουσουλμάνος από αυτήν την καταστροφή; Η απάντηση είναι όταν θα επιστρέψει στην ορθόδοξη κατανόηση (του Ισλάμ) που αφετηρία έχει την διδασκαλία του Προφήτη Μουχάμαντ صلى الله عليه و سلم και την κατανόηση των Σαχάμπα (μαθητών/οπαδών του Προφήτη). 

Πηγή:  

Δείτε επίσης: Πως εξασφαλίζεται η ορθή ερμηνεία του Ισλάμ; 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: ΚΟΡΑΝΙ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading