Τι Ντουά (επίκληση) να κάνω στον Ύψιστο; – كيف أقول حين أسأل ربي

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Αρκετά αδέλφια μπορεί να μπερδεύονται με τις πολλές επικλήσεις που παρουσιάζονται από το Κοράνι και από την Σούννα, επιθυμώντας μια ντουά συνοπτική όχι μόνο για τα επίγεια θέματα τους αλλά και για την μετά θάνατον ζωή.

Ένας άνδρας απευθύνθηκε στον Προφήτη  صلى الله عليه وسلم λέγοντας του:

يا رسول الله، كيف أقول حين أسأل ربي‏؟‏ قال‏:‏ ‏”‏قل‏:‏ اللهم اغفر لي، وارحمني، وعافني، وارزقني، فإن هؤلاء تجمع لك دنياك وآخرتك‏”‏‏

«Απόστολε του Αλλάχ, τι πρέπει να πω σε περίπτωση που θέλω να επικαλεστώ τον Κύριο μου;» Είπε: «Να πεις, Αλλαχούμα-γφίρ-λι, ουα ραχάμνι, ουά ‘αφίνι, ουα ρουζούκνι (που σημαίνει: Ω Αλλάχ! Συγχώρεσε με, ελέησε με, προστάτεψε με και προμήθευσε με συντήρηση). Σίγουρα, πρόκειται για μια καλή επίκληση για εσένα, γιαυτην την επίγεια ζωή και την μεταθανάτια»

Στην ίδια ρήση διαβάζουμε ότι αυτή η επίκληση ήταν και η προτεινόμενη για τα άτομα που ασπαζόντουσαν το Ισλάμ.    

كان الرجل إذا أسلم علمه النبي صلى الله عليه وسلم، الصلاة، ثم أمره أن يدعو بهؤلاء الكلمات‏:‏ ‏”‏اللهم اغفر لي، وارحمني، واهدني، وعافني، وارزقني‏

Όποιος μεταστρεφόταν στο Ισλάμ, ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم του έδειχνε τον τρόπο να προσφέρει την προσευχή και έπειτα τον δίδασκε να επικαλεστεί τον Αλλάχ λέγοντας: Αλλαχούμα-γφίρ-λι, ουα ραχάμνι, ουά-χντίνι, ουά ‘αφίνι, ουα ρουζούκνι (που σημαίνει: Ω Αλλάχ! Συγχώρεσε με, ελέησε με, καθοδήγησε με, προστάτεψε με και προμήθευσε με συντήρηση)

Γιαυτους λοιπόν που επιθυμούν μια συνοπτική ντουά, που περιλαμβάνει αναφορές για τα επίγεια και ταυτόχρονα για την μεταθανάτια ζωή, τότε είναι από τις καλύτερες.

Πηγή: Σαχίχ Μούσλιμ, νο. 1469

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد   



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading