Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν: Προσέξτε τον ξαφνικό θάνατο – الحذر من موت الفجأة | معالي الشيخ د. صالح بن فوزان الفوزان

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Αλλάμα Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν συμβούλεψε τα εξής:

“Στις τελευταίες ημέρες, και δώστε προσοχή σε αυτό, προς το τέλος των ημερών, οι ξαφνικοί θάνατοι θα γίνουν συχνοί. Είσαι υγιής, δυνατός, νέος, έπειτα πεθαίνεις ξαφνικά. Τροχαίο, καρδιακή προσβολή, είτε για οποιοδήποτε απροσδόκητη αιτία.  

Και πράγματι, πόσα τέτοια συμβάντα υπάρχουν, και όλοι εσάς τα έχετε δει και τα έχετε ακούσει. Γιαυτο λοιπόν οφείλουμε να αυξήσουμε την μετάνοια μας και να αναζητάμε συγχώρεση (από τον Αλλάχ) και να μην ξεχνάμε την μετά θάνατο ζωή, τον θάνατο και την ημέρα του λογαριασμού (ημέρα της κρίσης).

Την Ημέρα της Κρίσης θα υπάρχουν ζυγαριές. Ζυγαριές που θα ζυγιστούν οι πράξεις μας.

فَمَن ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Κι όποιου η ζυγαριά θα είναι βαριά (καλές πράξεις), τότε αυτοί θα είναι οι επιτυχημένοι» {Κοράνι 23:102}

وَمَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَٰئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ فِي جَهَنَّمَ خَالِدُونَ

Κι όποιου η ζυγαριά είναι ελαφριά (από καλές πράξεις), αυτοί είναι εκείνοι που έχασαν τον εαυτό τους και θα κατοικήσουν για πάντα στην Κόλαση.

Έχασαν τον εαυτό τους, όχι τον πλούτο τους. Η ανταμοιβή τους θα είναι η κόλαση. Κόλαση όχι για μια η δυο ήμερες, αλλά αιώνια. Και δεν υπάρχει δύναμη και εξουσία εκτός από αυτή του Αλλάχ”

Πηγή: 

Σημείωση/διευκρίνηση: Όπως έχουμε μάθει και έχουμε τονίσει, η Ισλαμική Ορθόδοξη δογματική αναφέρει ότι ο Μονοθεϊστής Μουσουλμάνος, αυτός που πραγματικά είχε ορθή Μονοθεϊστική πίστη (Ταουχίντ) θα εισέρθει στον Παράδεισο, εφόσον οι ενάρετες του πράξεις είναι περισσότερες από τις κακές. Εάν όμως έχει περισσότερες κακές πράξεις, τότε είτε θα εισέρθει στον Κόλαση, αλλα έπειτα θα βγει από αυτήν με κατάληξη στον παράδεισο, είτε ο Αλλάχ θα τον συγχωρέσει λογω της ορθής Μονοθεϊστικής πίστης (Ταουχίντ) που είχε. Στην περίπτωση όμως του άπιστου, του πολυθεϊστή, παγανιστή, άθεου κτλ, του ατόμου που δεν προσευχόταν, αυτοί δηλαδή που δεν είχαν ορθή πίστη στο Ταουχίντ και είχαν πράξεις σίρκ (παγανιστικές, ειδωλολατρικές, ακυρωτικές του Ισλάμ), ακόμα και αν λένε ότι είναι Μουσουλμάνοι (ονομαστικά) τότε δεν θα τους ωφελήσει αυτό σε τίποτα και θα είναι κάτοικοι της Κόλασης αιώνια δίχως καμία έξοδο από αυτή. Και σε αυτά ακριβώς τα άτομα αναφέρεται ο Αλλάχ στο Κοράνι κάθε φορά που κάνει λόγο για τους αιώνιους κάτοικους της φωτιάς.

Για μια ολοκληρωτική δογματική τοποθέτηση επί του θέματος, παρακαλώ δείτε το 11ο και το 12ο μάθημα από τον κύκλο παραδόσεων για την δογματική του Ιμπν Άμπου Ζάηντ αλ Καιραουάνι (κλίκ στα λίνκ/συνδέσμους).

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading