Σέηχ αλ Φαουζάν: Τι πρέπει να γνωρίζεις, πριν την έλευση του Ραμαζανίου – نصيحة بمناسبة قرب شهر رمضان – العلامة صالح الفوزان حفظه الله

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ερώτηση:

«Ποια είναι η συμβουλή σας για τους Μουσουλμάνους όσον αφορά την έλευση του μήνα του Ραμαζανίου; Ο Αλλάχ να σας φυλάει»  

Απάντηση του Αλλάμα Σάλιχ αλ Φαουζάν:  

«Είναι υποχρεωτικό για τον Μουσουλμάνο να ζητάει από τον Αλλάχ να του επιτρέψει να φτάσει στο Ραμαζάνι. Και (να ζητάει) να τον βοηθήσει στην νηστεία του και στην τήρηση των  (εθελοντικών) νυχτερινών προσευχών και στην τήρηση των ενάρετων πράξεων. Αυτό διότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που έρχεται στη ζωή του Μουσουλμάνου.

(Λέει το χαντίθ του Προφήτη): «Όποιος νηστεύει στο Ραμαζάνι με πίστη και ελπίδα για ανταμοιβή (από τον Αλλάχ), τότε οι προηγούμενες αμαρτίες του θα συγχωρεθούν».  (και σε άλλο χαντίθ): «Όποιος στέκεται την νύχτα για προσευχή στο Ραμαζάνι, με πίστη και ελπίδα για ανταμοιβή, τότε οι προηγούμενες αμαρτίες του θα συγχωρεθούν»

Γιαυτο είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται στη ζωή του Μουσουλμάνου, ευκαιρία που μπορεί να μην βιώσει ξανά. Ο Μουσουλμάνος χαίρεται για την έλευση του Ραμαζανίου και ευχαριστιέται. Καλωσορίζει τον μήνα με χαρά

Εκμεταλλεύεται αυτόν τον μήνα λατρεύοντας/υπακούοντας τον Αλλάχ, κατά την διάρκεια της νύχτας με προσευχές. Και κατά την διάρκεια της ημέρας νηστεύει και απαγγέλει το Κοράνι.  Πρόκειται για πραγματικά «λάφυρα» (πλούτος).

Όσο γιαυτούς που όταν φτάνει το Ραμαζάνι, ψυχαγωγούνται με διεφθαρμένα ψυχαγωγικά προγράμματα (της τηλεόρασης), σειρές/σαπουνόπερες, παιχνίδια που χάνουν τον χρόνο των Μουσουλμάνων, τότε αυτά είναι στρατιώτες του σατανά. Επιστρατεύτηκαν από τον σατανά γιαυτο τον σκοπό. Γιαυτό ο Μουσουλμάνος πρέπει να είναι προσεκτικός και να προειδοποιεί ενάντια σε αυτά. Το Ραμαζάνι δεν είναι η ώρα για ψυχαγωγία, παιχνίδια, σαπουνόπερες και χάσιμο χρόνου γενικότερα»

Πηγή:

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading