Σέηχ Άμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ: Ποια είναι τα οφέλη της συγχώρεσης; – آثار الإستغفار -الشيخ : عبد الرزاق البدر

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Σέηχ Άμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ είπε: 

“Ο Αλλάχ λέει:

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا

يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا

وَيُمْدِدْكُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا

«Τους ειπώθηκε: Ζητείστε συγχώρεση από τον Κύριο σας που συγχωρεί συνεχώς. Θα στείλει από τον ουρανό άφθονη βροχή πάνω σας. Και θα αυξήσει τον πλούτο και τα παιδιά σας και θα σας προμηθεύσει με κήπους και ποτάμια με τρεχούμενα νερά» {Κοράνι 71:10-12}

Το να ζητάς συγχώρεση συνεχόμενα, είναι ένα μέσο έτσι ώστε να λάβεις προμήθειες. Το να ζητάς συγχώρεση συνεχόμενα, είναι ένα μέσο να αποκτήσεις παιδιά.

Θα σας αφηγηθώ μια ιστορία διότι περιέχει ωφέλεια, και δεν πρόκειται να την αφηγηθώ παρά μόνο γιαυτον τον σκοπό.

Πριν από κάποιο καιρό με προσέγγισε ένας άνδρας από την έρημο, από τους κατοίκους της Μεδίνα, οπου με συνάντησε στην πόρτα του Τζαμιού, μετά το τέλος της προσευχής. Είπε: Είμαι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια και ακόμα δεν έχω αποκτήσει παιδιά. Έχω σχιστεί από τον πόνο (θλίψη). Λαχταρώ να έχω παιδιά. Έχω μεγάλη επιθυμία να αποκτήσω παιδιά.

Είπε: Βιώνω δυσκολίες που μόνο Αλλάχ τις ξέρει. Είπε: Μια μέρα ξύπνησα νωρίς μια Παρασκευή πρωί, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας αυτού που βιώνω με τον εαυτό μου. Είπε: Είχα ένα ξέσπασμα προς την γυναίκα μου και της έριξα όλη την ευθύνη πάνω της, λέγοντας της, δεν μπορείς να κάνεις παιδιά κτλ, και δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο μαζί, έχοντας υπόψη ότι αγαπιόμαστε και είμαστε καλά μεταξύ μας

Είπε: είχα αυτό ξέσπασμα και είπα στην γυναίκα μου ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο μαζί, να πας στον δρόμο σου και εγώ στο δικό μου. Η συναισθηματική μου κατάσταση εκείνη την στιγμή ήταν εξαντλημένη (διαλυμένη). Έπειτα έφυγα από το σπίτι πηγαίνοντας να προσευχηθώ την προσευχή της Παρασκευής, ενώ η γυναίκα μου ήταν σπίτι κλαίγοντας εξαιτίας της συμφοράς που έπεσε πάνω μας και περιμένοντας την στιγμή που θα επέστρεφα για το διαζύγιο, με αποτέλεσμα να χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι μας.

Είπε: έφυγα λοιπόν για να προσευχηθώ την προσευχή της Παρασκευής και πέρασα από ορισμένα Τζαμιά, οπου δεν μπήκα σε κανένα παρά μόνο σε αυτό που ήρθα και προσευχήθηκα μαζί σου.

Ο Σέηχ λέει: Εκείνη την στιγμή οδηγούσα την προσευχή της συνάθροισης της Παρασκευής στο συγκεκριμένο Τζαμί. Είπε (ο άνδρας): Προσευχήθηκα μαζί σου και το κήρυγμα (Χούντμπα) είχε θεματολογία για την συγχώρεση (να αναζητάμε συγχώρεση από τον Αλλάχ) και για τις ωφέλειες του να αναζητάς συγχώρεση.

Ο Σέηχ λέει: Σε αυτή την Χούντμπα σύλλεξα ορισμένα εδάφια και αχαντίθ για την σπουδαιότητα του να αναζητάς συγχώρεση και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει προς το άτομο, σε αυτήν την ζωή και την επόμενη. Τα σύλλεξα και τα ανέφερα στην Χούντμπα. Δεν παρέθεσα κάτι καινούργιο, αλλά τα είπα απλά έτσι όπως ο κάθε κήρυκας θα τα έλεγε.

Είπε:  Άκουσα τα εδάφια και ότι βρισκόταν μέσα μου που με παγίδευε και όλο το άγχος, όλα αυτά τερματίστηκαν. Έφυγα από το Τζαμί ζητώντας συγχώρεση. Περπάταγα και ζητούσα συγχώρεση. Έπειτα έφτασα στην γυναίκα μου έχοντας καλή και ήρεμη διάθεση και της είπα ότι ποτέ δεν θα χωρίσουμε με την άδεια του Αλλάχ, παρολαυτα όμως ζήτα συγχώρεση από τον Αλλάχ συνεχόμενα. Επίσης της συνόψισα την χουτμπά. Είπε: Και τώρα ήρθα σε εσένα Σέηχ για να σου δώσω τα ευχάριστα νέα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος.

Ο Σέηχ λέει: Αυτή είναι μια από τις πολλές ιστορίες που ακούει ο κόσμος. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε συμφορά που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει, το άτομο πρέπει να ζητά συγχώρεση, είτε σε περιπτώσεις φτώχειας, έλλειψης, χρέους, γονιμότητας (κτλ).

«Τους ειπώθηκε: Ζητείστε συγχώρεση από τον Κύριο σας που συγχωρεί συνεχώς. Θα στείλει από τον ουρανό άφθονη βροχή πάνω σας. Και θα αυξήσει τον πλούτο και τα παιδιά σας και θα σας προμηθεύσει με κήπους και ποτάμια με τρεχούμενα νερά» {Κοράνι 71:10-12}”

Πηγή:

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading