Νέος κύκλος μαθημάτων: «Το Ισλαμικό Κληροδότημα» – του Ιμάμη Ίμπν Ταημία الوصية الصغرى لشيخ الإسلام إبن تيمية

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Οι κύκλοι μαθημάτων και παραδόσεων επιστρέφουν αλλά αυτήν την φορά με έναν διαφορετικό τρόπο. Η πλατφόρμα μας στο Mixlr, οπου κάναμε τις παραδόσεις μας ζωντανά κάθε εβδομάδα, δεν θα καλύπτει πλέον τα μαθήματα μας ζωντανά. Οι παραδόσεις θα «ανεβαίνουν» κατευθείαν στην ιστοσελίδα δίχως προγραμματισμένο χρόνο και ημέρα. Πέρα από αυτό, η δομή των κύκλων μαθημάτων και οι παραδόσεις παραμένουν όπως έχουν.

Τα μαθήματα μας φέτος θα ξεκινήσουν με ένα εντυπωσιακό έργο ενός σπουδαίου Ιμάμη του Ισλάμ, του Σέηχ Τακί Ελντίν Άχμαντ Ίμπν Ταημία, με τίτλο الوصية الصغرى (το μικρό (Ισλαμικό) κληροδότημα).

Σε αυτό το έργο ο Ιμάμης Ίμπν Ταημία απαντά σε μια εξαιρετική ερώτηση που τίθεται από έναν πιστό για το πώς μπορεί να βάλει σε μια σειρά την ζωή του ως Μουσουλμάνος, πώς να την ρυθμίσει με βάση τις ισλαμικές διδασκαλίες. Πρόκειται για ένα συνοπτικό έργο, και ταυτόχρονα μια τεράστια γνώση για τον κάθε έναν από εμάς. Το κείμενο θα επεξηγείται συγκεφαλαιωτικά από τον σχολιασμό του Αλλάμα Άμπντουραζάκ αλ Μπάντρ.  

Μαθήματα: 



Categories: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading