Ερώτηση για τους «Ισλαμικούς» γάμους που περιέχουν αμαρτίες – حضور حفلات الزواج المشتملة على منكرات

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ερώτηση:

As Salamu Alaikum κ. Αχμαντ Ελντιν,

Έχω μια ερώτηση όσο αφορά τον ισλαμικό γάμο. Πραγματικά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και θα ήθελα να μάθω από εσάς μια καθαρή και ευθύς απάντηση insha’Allah. Όταν παντρεύεται ένα ζευγάρι δεν επιτρέπεται στον γάμο να υπάρχει δυνατή μουσική, αλκοόλ, και γυναίκες και άντρες στον ίδιο χώρο να χορεύουν κλπ. Ωστόσο όταν ψάχνω να δω βίντεο για το πώς κάνουν τους γάμους οι μουσουλμάνοι πολλοί από αυτούς έχουν μουσική και οοολα τα έξτρα. Έχω μπερδευτεί γιατί δεν ξέρω τώρα τι είναι φυσιολογικό και σωστό να κάνεις. Απτην μια θέλω πολύ να κάνω αυτό που λέει ο Αλλάχ (swt) αλλά απτην άλλη θεωρείται και αφύσικο (απ την πλευρά των γονιών μου τουλάχιστον) να μην υπάρχει χορός μουσική και γλέντι γενικά. Κάποιοι άνθρωποι λένε πως παραδοσιακά τραγούδια και χοροί επιτρέπονται απλά τα σημερινά δεν είναι “κατάλληλα”. Μπορείτε να μου εξηγήσετε τελικά εάν επιτρέπεται να διοργανώνουμε τέτοιους γάμους και αν όχι πως θα έπρεπε να γίνονται για να υπάρχει περισσότερη ευλογία Άπτον Αλλάχ (swt). (και επίσης αν επιτρέπεται εμείς να πηγαίνουμε σε γάμους οι οποίοι είναι οργανωμένη έτσι με μουσική χορό κλπ όπως των απιστων ή άλλων θρησκειών). 

Ελπίζω η ερώτηση μου να ήταν κατανοητή και ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας. 

Jazak Allah Khair!!

Απάντηση:

Αλέηκουμ Ασσαλάμ,

Μην κοιτάς τι κάνουν οι Μουσουλμάνοι, ως μάζα η πλειοψηφία. Σημασία έχει τι λέει η πίστη και οι κανόνες της θρησκείας. Ένας Μουσουλμάνος που παραβιάζει τους κανόνες διαπράττει αμαρτία. Είναι αμαρτωλός. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, όχι μόνο στα θέματα του γάμου αλλά και σε άλλα πεδία της θρησκείας.

Συνεπώς, μην μπερδεύεσαι από τις πρακτικές ορισμένων, αλλά να επικεντρώνεσαι στο τι λέει το Ισλάμ το ίδιο (Κοράνι και Σούννα). Ο άνθρωπος πέφτει σε λάθη και σε αμαρτήματα, δεν είναι τέλειος, η θρησκεία όμως είναι άψογη και οφείλεις κρίνεις με βάση τους κανονισμούς της που απορρέουν από το Κοράνι και την Σούννα του Προφήτη μας.

Εξήγησε στους γονείς ότι το γλέντι δεν χρειάζεται να συνοδεύεται με αλκοόλ, μουσικές και χορούς. Κάποιος περνάει καλά και δίχως αυτά, για την ακρίβεια, περνάει πολύ καλύτερα δίχως αυτά.

Ένας γάμος λοιπόν που διοργανώνεται με τέτοιες αμαρτίες, όπως ορίζονται στο Ισλάμ, είναι μεγάλη αμαρτία και δεν επιτρέπεται στον Μουσουλμάνο να παρευρίσκεται εκεί, και σαφώς δεν επιτρέπεται να τον διοργανώνει.

Η ευλογία του Αλλάχ, σε κάθε τι, βρίσκεται στην υπακοή Του και στην τήρηση της εντολής Του. 

Ο Αλλάχ να σε ευλογεί και να σε προστατεύει από κάθε κακό και αμαρτία.

Δες επίσης:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading