Κορονοϊός: Τι συμβουλεύουν για την έλευση των πιστών στο Τζαμί οι Ουλεμά (Μουσουλμάνοι λόγιοι) – هيئة كبار العلماء تصدر قرارها رقم 246 بشأن شهود صلاة الجمعة والجماعة في حال انتشار الوباء أو الخوف من انتشاره

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Η επιτροπή των Ουλεμά (Μουσουλμάνων λογίων) αναφέρουν τα εξής (συγκεφαλαιωτικά) για την έλευση στο Τζαμί (Προσευχή της Παρασκευής – καθημερινές προσευχές):

Δεν επιτρέπεται γιαυτον που έχει προσβληθεί από τον ιο (Κορονοιό) να προσέλθει στην προσευχή της Παρασκευής η τις καθημερινές προσευχές στο Τζαμί

Εφόσον οι γιατροί έχουν αποφασίσει για ένα άτομο ότι οφείλει να απομονωθεί στο σπίτι, τότε δεν του επιτρέπεται να προσέλθει στην προσευχή της Παρασκευής η για καθημερινή προσευχή. Οφείλει να απομονωθεί και να προσευχηθεί τις υποχρεωτικές προσευχές στο σπίτι η στο μέρος που βρίσκεται απομονωμένος.

Όποιος φοβάται ότι μπορεί να προσβληθεί (ευπαθείς ομάδες στον ιό, γέροι, άτομα με προβλήματα υγείας) η ότι μπορεί να μεταδώσει σε άλλους ασθένεια (γρίπη κτλ), του επιτρέπεται και έχει επιλογή να μην παρευρεθεί στο Τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής και τις καθημερινές προσευχές, και να προσευχηθεί στο σπίτι.

Το άτομο που δεν θα παρευρεθεί στην Προσευχή της Παρασκευής, τότε προσεύχεται 4 ρακαα (και όχι δυο) ως δούχρ

Πηγή: https://www.spa.gov.sa/2047028

Σημείωση: Το Τζαμί Σάλαφ ους Σάλιχ – αρ Ραχμάν, θα είναι κανονικά ανοιχτό για τους πιστούς για την προσευχή της Παρασκευής και για τις καθημερινές προσευχές. Παρακαλούνται τα αδέλφια μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται και να συμμορφώνονται στις συμβουλές των λογίων μας.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading