Ένα σημαντικό μήνυμα για το τέλος του Ραμαντάν – حق الله لا ينتهي بانتهاء رمضان

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν εφιστά την προσοχή μας στο κομμάτι που ακολουθεί μετά το Ραμαντάν και τι πρέπει να προσέχουμε.

“Πράγματι, ο μήνας του Ραμαντάν τελείωσε. Όμως τα δικαιώματα προς τον Αλλάχ (Ισλαμικές υποχρεώσεις) δεν τελείωσαν, παρά μόνο (τερματίζονται) με τον θάνατο.

وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّىٰ يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ

«Και να λατρεύεις τον Κύριο σου, μέχρις ότου σου φθάσει η απόλυτη βεβαιότητα (ο θάνατος)» {Κοράνι 15:99}

Ο Αλλάχ είναι ο Κύριος του (μήνα) Ραμαντάν και ο Κύριος του (μήνα) Σαουάλ και ο Κύριος όλων των μηνών του χρόνου. Γιαυτό να έχετε τάκουα (θεοσέβεια – θεοφοβία) σε όλους τους μήνες.

Προστατέψτε την θρησκεία σας, προστατέψτε την θρησκεία σας καθ’όλη την διάρκεια της ζωή σας, διότι πράγματι είναι το κεφάλαιο του πλούτου σας για τον Αλλάχ τον Ύψιστο. Είναι επίσης η αιτία για την σωτηρία σας από την φωτιά της Κόλασης. Γιαυτο προστατέψτε την θρησκεία σας (Ισλάμ) και να προσκολληθείτε σε αυτή με προσήλωση σε κάθε μήνα και σε κάθε στιγμή.

Και πράγματι ο μήνας του Ραμαντάν ακολουθείται με ευγνωμοσύνη και ζητώντας συγχώρεση. Ακολουθείται επίσης με το στοιχείο της χαράς λόγω της χάρης του Αλλάχ, ο οποίος μας έκανε ικανούς να νηστέψουμε στις ημέρες του και να σταθούμε (για προσευχή) στις νύχτες του.

Χαιρόμαστε γι αυτήν την εξαιρετική χάρη, και δεν χαιρόμαστε διότι τελείωσε ο μήνας. Χαιρόμαστε διότι τον ολοκληρώσαμε με λατρεία προς τον Αλλάχ. Γιαυτό χαιρόμαστε.

قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِّمَّا يَجْمَعُونَ

«Πες: «Με τη χάρη του Αλλάχ και την ευσπλαχνία Του,- ας χαίρονται (οι πιστοί)». Αυτό είναι καλύτερο απ’ τα (πλούτη) που συσσωρεύουν» {Κοράνι 10:58}

Να είστε προσεκτικοί με την υπερβολή στο παιχνίδι και στην ψυχαγωγία. Και στην υπερβολή της απροσεξίας και στην απομάκρυνση της υπακοής προς τον Αλλάχ. Διότι ο σατανάς είναι επιμελής στην προσπάθεια του, έτσι ώστε να σας ακυρώσει τις (ενάρετες) πράξεις και να σβήσει ότι καλό έχετε κάνει. Γιαυτό το λόγο έχει ομορφύνει (την ρητορική – και τα ψιθυρίσματα) για κάποιους ανθρώπους (λέγοντας) ότι «με το τέλος του Ραμαντάν τότε οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και απελευθερωμένοι (να κάνουν ότι θέλουν)», λες και βγήκαν από την φυλακή. Και τους βλέπεις να κατευθύνονται στο παιχνίδι και στην ψυχαγωγία, απρόσεκτοι, παραμελώντας την προσευχή και καταπιάνονται με άλλες παρόμοιες απαγορεύσεις.

وَلَا تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِن بَعْدِ قُوَّةٍ أَنكَاثًا

«Και μη μοιάσετε με εκείνη που ξετύλιξε τη κλωστή, που είχε πλέξει γερά με δύναμη, (ξηλώνοντας την πρώτη της κατάσταση)» {Κοράνι 16:92}

Και να έχετε τάκουα (θεοφοβία – θεοσέβεια), ω δούλοι του Αλλάχ. Και προστατέψτε τις καλές – ενάρετες πράξεις που προσφέρατε (για χάρη του Αλλάχ). Και μετανοήστε στον Αλλάχ για τις αδυναμίες (λάθη) σας και τις αμαρτίες σας. Πράγματι ο Αλλάχ αποδέχεται την μετάνοια εκείνου με μετανοεί”

Πηγή:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading