Γιατί το είπες, γιατί το έκανες; Ένας οδηγός ειλικρίνειας – لم وكيف؟ موعظة رائعة – الشيخ محمد بن سعيد رسلان

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Σέηχ Ρασλάν μας παραθέτει μια εξαιρετική νουθεσία για την ειλικρίνεια που πρέπει να δείχνουμε σαν πιστοί, στα λόγια μας, στις πράξεις μας και στις προθέσεις μας.

التفريغ : لِمَ قُلْت؟ لِمَ عَمِلْت؟ وَكَيفَ قُلْتَ؟ وَكَيفَ عَمِلْت؟! لَنْ تَزُولَ قَدَمَاكَ مِنْ بَينِ يَدَيْ مَوْلَاكَ حَتَّى تُسأَلَ: لِمَ؟ وَكَيْفَ؟ لِمَ عَمِلْت؟ وَلِمَ قُلْت؟! أَللَّهِ أَمْ لِلنَّاسِ؟! أَللَّهِ أَمْ لِحَظِّ النَّفْس؟! أَللَّهِ أَمْ لِلأَغرَاضِ الفَاسِدَةِ؟! لِمَ قُلْت؟ وَأَيْضًا لِمَ سَكَت؟! فَإِنَّ التَّركَ عَمَلٌ -كَمَا يَقُولُ الأُصُولِيُّون-؛ فَفِعْلُكَ للَّهِ وَتَرْكُكَ للَّه, وَاعتِقَادُكَ للَّهِ, وَقَوْلُكَ للَّهِ, وَصَمتُكَ للَّهِ, وَقِيَامُكَ للَّهِ, وَقُعُودُكَ للَّهِ, وَمَشْيُكَ للَّهِ, وَعَدْوُكَ للَّهِ, وَنَوْمُكَ للَّهِ, وَحَرَكَتُكَ للَّهِ, وَسُكُونُكَ للَّهِ, فَأَنْتَ بِاللَّهِ وَمَعَ اللَّهِ, وَللَّهِ وَإِلَى اللَّهِ؛ وَإِلَّا فَهُوَ العَذَابُ؛ لِأَنَّ اللَّهَ لَا يَقبَلُ إِلَّا مِنَ المُخلِصِينَ, مِنَ المُتَّقِينَ, مِنَ الطَّيِّبِينَ, وَلَا يُجَاوِرُهُ فِي الجَنَّةِ إِلَّا الطَّيِّبُ المَحْض..

«Γιατί το είπες; Γιατί το έκανες; Και πως το είπες και πως το έκανες; Τα πόδια σου δεν θα κουνηθούν (την Ημέρα της Κρίσης) μπροστά στον Αφέντη σου (τον Αλλάχ), έως ότου ρωτηθείς το γιατί και το πώς. Γιατί το έκανες αυτό και γιατί το είπες αυτό; Ήταν για τον Αλλάχ (για χάρη Του) η για τον κόσμο (για χάρη τους); Ήταν για τον Αλλάχ η για το προσωπικό όφελος; Ήταν για τον Αλλάχ η για διεφθαρμένους σκοπούς; Γιατί το είπες; Επίσης, γιατί παρέμεινες σιωπηλός;

Οι πράξεις σου είναι για τον Αλλάχ (για χάρη Του). Και το να εγκαταλείπεις κάτι (να μην λες η να μην κάνεις κάτι) πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Η πίστη σου πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Οι δηλώσεις σου πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Η σιωπή σου πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Η ορθοστασία σου πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Το κάθισμα σου πρέπει να είναι για τον Αλλάχ. Το περπάτημα σου να είναι για τον Αλλάχ. Το τρέξιμο σου να είναι για τον Αλλάχ. Ο ύπνος σου να είναι για τον Αλλάχ. Όλες οι κινήσεις σου να είναι για τον Αλλάχ. Η ακινησία σου να είναι για τον Αλλάχ.

Μάθε, ότι είσαι από τον Αλλάχ (πλασμένος), είσαι μαζί Του (δεν στέκεσαι πουθενά δίχως Αυτόν), σε Αυτόν ανήκεις και σε Αυτόν θα επιστρέψεις. Και αν δεν ισχύουν αυτά (αν δεν έχεις ειλικρίνεια σε αυτά προς τον Αλλάχ), τότε σου αρμόζει η τιμωρία. Και αυτό διότι ο Αλλάχ δεν πρόκειται να δεχτεί τις πράξεις και τα λεγόμενα, παρά μόνο από τους ειλικρινείς προς Αυτόν, από αυτούς που δείχνουν θεοσέβεια-θεοφοβία (τάκουα), από αυτούς που είναι ενάρετοι και αγνοί.

Κανείς δεν θα εγκατασταθεί δίπλα Του στον παράδεισο, παρά μόνο αυτοί που είναι ενάρετοι και αγνοί.»

Πηγή: 

 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading