Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Ελευθερίας – يونانية تعتنق الإسلام

Ακολουθεί η ιστορία της Ελευθερίας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

“Το ενδιαφέρον μου για το Ισλάμ ξεκίνησε το 2016. Τότε ήταν η χρονιά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που γινόντουσαν στην Ευρώπη και που η τηλεόραση έριχνε τις ευθύνες στο Ισλάμ. Ουσιαστικά ο φόβος μου με έκανε να ψάξω γι’αυτό. Ήθελα να δω αν πραγματικά το Ισλάμ ήταν όπως το παρουσίαζε η τηλεόραση ή αν δεν ήταν τελικά αυτό που έσπειρε τον φόβο, αλλά άλλες τρομοκρατικες οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ.

Την συγκεκριμένη χρονιά είχαμε προγραμματίσει ταξίδι με την οικογένειά μου στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη). Γνωρίζοντας όμως ότι είναι μουσουλμανική χώρα με περιέβαλλε φόβος μήπως γίνει κάποια επίθεση ή μας κάνουν κακό οι μουσουλμάνοι. Τους είχα στο μυαλό μου σαν τους τρομοκράτες που παρουσίαζε η τηλεόραση.

Όταν έφτασα εκεί είδα ότι επικρατούσε ειρήνη και σεβασμός. Δεν θα ξεχάσω πόσο ενθουσιασμό και συγκίνηση ένιωσα μόλις άκουσα για πρώτη φορά το Αζάν (κάλεσμα για προσευχή). Με εντυπωσίασε βέβαια και ο τρόπος με τον οποίο προσευχόντουσαν οι πιστοί και το πόσο καθαροί έπρεπε να είναι για να προσευχηθούν.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα άρχιζα να ψάχνω βαθιά για το Ισλάμ. Τότε πήγαινα και σε πανεπιστήμιο που μαθαίναμε την αραβική γλώσσα και είχα εντυπωσιαστεί και από αυτό. Ως χριστιανή ήμουν πολύ πιστή και πήγαινα στην Εκκλησία συχνά. Όμως πάντα ένιωθα ένα κενό μέσα μου. Ποτέ κανείς δεν μου εξήγησε τι είναι θεός και πως πρέπει να προσευχηθώ σε αυτόν, πως να ζητήσω συγχώρεση και ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξής μου. Είχα καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε σωστά σε αυτή τη θρησκεία. Υπάρχουν πολλά κενά.

Εκείνη την περίοδο είχα μια φίλη χριστιανή και αυτή αλλά πίστευε πολύ στη δύναμη του Κορανίου. Μου είχε πει πως συχνά πήγαινε σε Χότζα και τις διάβαζε το κοράνι για να αισθανθεί καλυτερα. Τότε της πρότεινα να πάμε μαζί. Εκείνη τη μέρα είχα μεγάλη συζήτηση με τον συγκεκριμένο Χότζα σχετικά με το Ισλάμ. Από εκείνη τη μέρα άρχιζα να ακούω από το ίντερνετ σημαντικά εδάφια από το κοράνι και άρχιζα να μαθαίνω τη Σούρα Ελ Φατιχα, Σούρα ιχλας , Σούρα Φαλακ και Νας. Επίσης έμαθα να λέω το Κάλιμα. Ένιωθα ένα με αυτά και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να αλλάξω θρήσκευμα αν και δεν ήμουν 100% έτοιμη γιατί ήθελα να μάθω παραπάνω πράγματα.

Ένα βράδυ πριν ασπαστώ το Ισλάμ είχα δει ένα πολύ παράξενο όνειρο που ένιωθα σαν να ήταν πραγματικότητα. Καθώς κοιμόμουν είχα δει μια περίεργη μαύρη φιγούρα να έρχεται κατά πάνω μου και να θέλει να μου βγάλει την ψυχή. Κυριολεκτικά πάλευα. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι να πω κάποιο εδάφιο που ήξερα από το κοράνι συγκεκριμένα την Φάτιχα και μόλις το είπα αυτό με άφησε και εξαφανίστηκε. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη. Γιατί εκεί κατάλαβα πως το Ισλάμ είναι αληθινό και έχει δύναμη. Τέτοιου είδους όνειρα είχα και αργότερα σπάνια βέβαια και το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να λέω εδάφια από το κοράνι και να βλέπω τον εαυτό μου να προστατεύεται από το κακό.

Στη συνέχεια άρχιζα να κάνω παρέα με άτομα που είναι μουσουλμάνοι. Από κάθε φιλία έμαθα και κάτι καινούργιο για το Ισλάμ και τους ευχαριστώ πολύ γι’αυτό. Πριν 1 μισή χρόνο ένιωσα έτοιμη να ασπαστώ το Ισλάμ. Ήξερα ότι γεννήθηκα για να ανήκω εκεί. Μια φίλη μου με βοήθησε να πω τα απαραίτητα λόγια για να αποδεκτώ το Ισλάμ. Μέσα από αυτήν έμαθα και την σελίδα Islam for Greeks η οποία μου έχει προσφέρει επιπλέον γνώση μου έχει λύσει σχεδόν όλες μου τις απορίες και κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο χάρη σε αυτήν. Πιστεύω ότι ήταν μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου και είμαι πολύ περήφανη γι’αυτό.” 

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώ



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading