Τι λένε οι κανονισμοί του Ισλάμ για τον τρανσεξουαλισμό και τον ερμαφροδιτισμό (ίντερσεξ): Ερωτήσεις αναγνώστη και απαντήσεις

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ερώτηση αναγνώστη:

Έχω δύο βασικές απορίες που θα ήθελα να μου λύσετε. Πρίν από δύο χρόνια πλέον σιγουρεύτηκα με τον βοήθεια των γιατρών και με πολύ ψάξιμο πως έχω ένα θέμα με τις ορμόνες το οποίο είναι εμφανές πάνω μου χωρίς να έχω πειράξει τίποτα και πήρα την σίγουρη απάντηση πως ο μόνος τρόπος για να συνεχίσω την ζωή μου και να κάνω οικογένεια είναι να κάνω διόρθωση φύλου! Οι απορίες μου λοιπόν είναι οι εξής: Πρώτον από την στιγμή που έχει εξακριβωθεί και ειναι κάτι που φαίνεται που σημαίνει πως ο Θεός ήθελε να γεννηθώ έτσι και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ζω στο ενδιάμεσο των δύο φύλων (με κάθε έννοια), είναι αμαρτία ή διόρθωση μου, το ρωτάω γιατί βρήκα πολλούς σε με την μητέρα μου τον πατέρα μου και τον πατριό μου και λένε πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι αμαρτία. Δεύτερον από την στιγμή που όλο μου το σώμα είναι γυναικείο σχεδόν και η μόνο επέμβαση που πρέπει να γίνει είναι η διόρθωση γεννητικών οργάνων όταν προσεύχομαι θα πρέπει να καλύπτω τα σημεία όπως ένας άντρας ή όπως μια γυναίκα; Αυτές ήταν οι απορίες μου, θα ήθελα να μου απαντήσετε με σειρά σε κάθε μια από αυτές και ευχαριστώ εκ των προτέρων που διαβάσατε το μήνυμα μου.

Απάντηση:

Θα πρέπει να σιγουρευτείς με ειλικρίνεια την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και να δεις τα γεννητικά σου όργανα. Είναι ανδρικά, γυναικεία η δεν είναι καθορισμένα και είναι διφορούμενο για το αν έχεις πέος η αιδοίο; Η διόρθωση φύλου αυτή είναι για να ενισχύσει το φύλο με το οποίο γεννήθηκες η για να το αλλάξει ολοκληρωτικά (από πέος σε αιδοίο η το αντίστροφο);

Η διόρθωση φύλου επιτρέπεται στο Ισλάμ όταν αυτή ενισχύει το φύλο με το οποίο γεννήθηκες, όχι να το αλλάξει. Για παράδειγμα εγχείρηση που θα αποκαλύψει το πέος (η τους όρχεις) το οποίο είναι κρυφό η χορήγηση ορμονών που θα ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά που Αλλάχ εξαρχής έπλασε για το άτομο (όχι αλλαγή)

Η περίπτωση που το άτομο έχει γεννηθεί με απροσδιόριστο φύλο, δηλαδή κάποιος δεν βλέπει στα γεννητικά του όργανα αν είναι άνδρας η γυναίκα και έχει χαρακτηριστικά και από τα δύο φύλα, τοτε σε αυτήν την περίπτωση χρειαζόμαστε την τοποθέτηση του ειδικού γιατρού που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το φύλο η θα μας πιστοποιήσει την περίπτωση του ερμαφροδιτισμού (ίντερσεξ).

Εφόσον μας πιστοποιηθεί η περίπτωση ίντερσεξ τότε κοιτάμε αν είναι ξεκάθαρη περίπτωση η μη ξεκάθαρη. Εφόσον δεν είναι διφορούμενο, παράδειγμα έχει ανδρικά χαρακτηριστικά τότε λογίζεται ως άνδρας και ισχύουν οι Ισλαμικοί κανονισμοί που αφορούν τους άνδρες. Αν έχει γυναικεία χαρακτηριστικά τότε λογίζεται ως γυναίκα και ισχύουν οι κανονισμοί που αφορούν τις γυναίκες. Αν η περίπτωση ιντερσεξ είναι εντελώς διφορούμενη και απουσιάζουν τα σημάδια που οδηγούν στον καθορισμό του φύλου τότε, και μόνο τότε, μπορεί να επιτραπεί μια εγχείρηση η οποία θα βοηθήσει το άτομο να αναδείξει το φύλο το οποίο νιώθει και αισθάνεται, όπως επίσης με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Οι Ουλεμά (λόγιοι) συμβουλεύουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο να προχωρήσει το άτομο (σε αυτήν την και μόνο την συγκεκριμένη περίπτωση) σε εγχείρηση. Καλό θα είναι να περιμένει όσο χρειαστεί μέχρι να σιγουρευτεί στο 100% 

Αναγνώστης:

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα γεννητικά όργανα είναι ακόμα ανδρικά και αυτό γιατί πρέπει να τελειώσει πρώτα η ορμονοθεραπεια για να προχωρήσει σε επέμβαση αλλά το υπόλοιπο σώμα είναι γυναικείο. Ανέκαθεν τα χαρακτηριστικά ήταν γυναικεία και μπερδευοσουν βλέποντας την. Για να υποστηριχθεί από την θρησκεία λοιπόν η διόρθωση φύλου πρέπει να έχει να κάνει μόνο με τα γεννητικά όργανα η ισχύει και με πιστοποίηση ειδικών σε θέμα ορμονικής διαταραχής στο υπόλοιπο σώμα; Επίσης να προσθέσω χωρίς ντροπές μιας και αποζητω να μάθω το σωστό, προσεύχομαι και διαβάζω το κοράνι αλλά παρόλα αυτά νιώθω γυναίκα και σκέφτομαι από παιδί σαν κορίτσι σε όλα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου είναι γυναικεία δεν έχω τριχοφυια, η μέση μου η λεκάνη και γενικά το σώμα είναι προς το γυναικείο αλλά τα γεννητικά όργανα είναι Αντί να παρόλοπαρόλο που από παιδί πριν καταλάβω τι είμαι και πριν καν μάθω για την αλλαγή φύλου δεν ένιωθα καλά με αυτά και ένιωθα πως δεν μου ανήκουν. Ο γιατρός είπε πως πρόκειται για τρανσεξουαλισμο δεν θα αλλάξει και έτσι γεννήθηκα. Μπορεί να με υποστηρίξει το ισλάμ σε αυτή την περίπτωση η θα πρέπει να έχω εξ αρχής και αιδειο; Επειδή όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και ο τρόπος συμπεριφοράς είναι γυναικεία. Όσο και αν προσπάθησα με προσευχή δεν μπορώ να λειτουργήσω αλλιώς. Θέλω λοιπόν να ξέρω γιατί θέλω κάποια στιγμή σαν γυναίκα να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια! 

Απάντηση:

Συνεπώς γεννήθηκες άνδρας με πέος κανονικό και δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση Ιντερσεξ (ερμαφροδιτισμός). Άρα δεν σου επιτρέπεται Ισλαμικά να αλλάξεις το φύλο σου. Κανένας ειδικός γιατρός δεν είναι σε θέση να σου πει ότι κανονικά ήσουν γυναίκα η γεννήθηκες ως θηλυκό, όλοι συμφωνούν στο γεγονός ότι είσαι άνδρας. Η ορμονική διαταραχή δεν παίζει κανέναν ρόλο στο καθορισμό του φύλου σου. Και η ορμονοθεραπεία για την ακρίβεια είναι παρέμβαση αλλαγής η οποία είναι μεγάλη αμαρτία. Ορμονοθεραπεία αν χορηγήσεις σε αρσενικό είναι λογικό να αποκτήσει θηλυκές ορμόνες. Συνεπώς, η περίπτωση σου σχετίζεται με το τι θέλεις εσύ και όχι το τι είσαι πραγματικά και πως γεννήθηκες. Οι γιατροί δεν πιστοποιούν οτι είσαι θηλυκό, απλά ικανοποιούν την επιθυμία σου. 

Καταλαβαίνω απόλυτα τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου, αλλά σε προσκαλώ να αντισταθείς σε όλα αυτά και να κρατήσεις το φύλο σου, ακόμα και αν νιώθεις θηλυπρεπής. Η θηλυπρέπεια δεν είναι αμαρτία εφόσον δεν την επιδιώκεις και σου βγαίνει άθελα (φωνή, περπάτημα, σωματικά, κτλ). Δεν σε κάνουν αυτά γυναίκα. Δεν γεννήθηκες με τρανσεξουαλισμό, η σαθρή κοινωνία στην οποία μεγάλωσες στο έμαθε υποσυνείδητα η συνειδητά. Έτσι ακριβώς όπως γίνεται με την αμαρτία. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που παλεύει με τα πάθη και την καταπολέμηση του απαγορευμένου. Όλοι μας, λίγο η πολύ, δίνουμε αυτόν τον αγώνα. Αυτή είναι και η αποστολή μας σε αυτόν τον κόσμο, να παλέψουμε ενάντια στο κακό του εαυτού μας και να λατρέψουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Κάνε υπομονή και κράτα το φύλο στο οποίο σε έπλασε ο Αλλάχ και σε περίπτωση που αγωνιστείς για χάρη Του, να ξέρεις ότι θα εξασφαλίσεις μια τεράστια ανταμοιβή. Ο Αλλάχ να σε φυλάει και να σε προσέχει 

{Οι απαντήσεις βασίστηκαν από την φάτουα της επιτροπής Φατάουα αλ Λάτζνα αντ-Ντάιμα, τόμος 25/45-49}

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading