Νέος κύκλος εκπομπών: Η ιστορική διαδρομή του Ισλάμ στην Ευρώπη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον ερχομό νέων εκπομπών ιστορικού περιεχόμενου με τίτλο: «Η Ιστορική διαδρομή του Ισλάμ στην Ευρώπη»

Σαν Μουσουλμάνοι γεννημένοι στην Ευρώπη, με Ευρωπαϊκή καταγωγή, ακούμε συχνά ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στην Ευρώπη, εμείς σαν Μουσουλμάνοι είμαστε ξένοι στην Ευρώπη. Ένα πολιτικό αφήγημα το οποίο προέρχεται και από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Είναι όμως το Ισλάμ τόσο ξένο προς την Ευρώπη; Μιλώντας καθαρά σε ιστορικά πλαίσια, το Ισλάμ δεν είναι τόσο μακρινό όπως φαντάζεται για κάποιους σήμερα, ούτε ο Ευρωπαϊκός χώρος είναι τόσο ξένος για τους Μουσουλμάνους.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία του Ισλάμ στην Ευρώπη στις νέες εκπομπές μας. Καλεσμένος μου ένας παλιός γνώριμος, ιστορικός ερευνητής, ο Στέφ Κέρις, όπου θα μας βοηθήσει να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορικής διαδρομής του Ισλάμ στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι εκπομπές θα παρουσιάζονται αποκλειστικά στο AhmadEldin.blog, για τρεις συνεχόμενες Δευτέρες (προς το παρόν) σε απογευματινή ώρα. Η μετάδοση δεν θα είναι ζωντανή αλλά βιντεοσκοπημένη.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: