Σέηχ αλ Φαουζάν: Φανέρωσε την θρησκεία σου – إظهار دينك

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα Σέηχ αλ Φαουζάν δίνει μια εξαιρετική συμβουλή στους Μουσουλμάνους που κρύβονται, ντρέπονται η φοβούνται να δείξουν  δημόσια την θρησκεία τους

“Φανέρωσε την θρησκεία σου σημαίνει να προσκαλέσεις τους άλλους στον Αλλάχ, να μην είσαι σιωπηλός, να καλείς στο Ισλάμ, να την καθιερώνεις (την θρησκεία) και να μην αποκηρύσσεις κανένα κομμάτι της, (όπως) την προσευχή και την νηστεία. Δεν αποκηρύττεις κανένα κομμάτι της θρησκείας έτσι ώστε να ευχαριστήσεις τους μη Μουσουλμάνους η για λόγους συνύπαρξης. Δεν αποκηρύττεις κανένα κομμάτι της θρησκείας. Αυτό σημαίνει φανερώνω και εκδηλώνω την θρησκεία (δημόσια).

Φανερώνω και εκδηλώνω δημόσια την θρησκεία δεν σημαίνει εγκαταλείπω την προσευχή η σταματώ να νηστεύω. Φανερώνω την θρησκεία είναι η διευκρίνηση της απιστίας στην οποία βρίσκονται, να τους προσκαλείς στον Αλλάχ και η δημόσια εκδήλωση της θρησκείας, όχι να την κρύβεις.

Ορισμένοι Μουσουλμάνοι όταν ταξιδεύουν στην Δύση, κρύβουν τις προσευχές τους. Προσεύχονται στα κρυφά. Δεν εκδηλώνουν δημόσια την θρησκεία τους. Φοβούνται από τους μη Μουσουλμάνους και αυτό είναι χασούρα. Αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ.

Φανέρωσε την θρησκεία σου. Η θρησκεία σου είναι η τιμή σου (αξιοπρέπεια). Εάν δούνε κάποιον να τηρεί την θρησκεία του, τότε τον σέβονται περισσότερο. Και αν δούνε κάποιον να αμελεί την θρησκεία του, θα τον ζημιώσουν και ο Αλλάχ θα τους δώσει κυριαρχία πάνω του.

Η θρησκεία είναι αξιοπρέπεια. Όλη η δόξα ανήκει στον Αλλάχ. Τίποτα δεν πρέπει να κρύβεται από τους ανθρώπους. Κάνε την θρησκεία σου φανερή.

Πολλοί που ασπάζονται το Ισλάμ, όταν βλέπουν Μουσουλμάνους να προσεύχονται και να καλούν στην προσευχή (Αζάν), το Ισλάμ μπαίνει στις καρδιές τους”

Πηγή: 

Δείτε επίσης:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading