Τι θέλει ο σατανάς από εσένα και πως μπορείς να προστατευτείς – ماذا يريد الشيطان منك ؟ وكيف تنجو منه – الشيخ صالح الفوزان

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Λέει ο Αλλάμα, ο Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν: 

«Ο σατανάς (και τα δαιμόνια) βρίσκονται μαζί με το άτομο το οποίο επιθυμεί να πράξει το ενάρετο, όπως να προσευχηθεί, να απαγγείλει Κοράνι κτλ. Το δαιμόνιο έρχεται για να τον αποπροσανατολίσει μακριά από την λατρεία. Και αυτό γιατί το δαιμόνιο δεν είναι σε θέση να τον αποτρέψει ολοκληρωτικά από την λατρεία, αλλά προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή από την συγκέντρωση και τον συλλογισμό.

Προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή από την προσευχή και από την απαγγελία του Κορανίου με ανούσια πράγματα. Αυτός είναι ο σατανάς. Δεν μπορείς να τον δεις. Αυτός όμως και οι σύντροφοι του σε βλέπουν. Μπορεί να μην τον βλέπεις, όμως οφείλεις να ζητάς καταφύγιο (στον Αλλάχ) από αυτόν. 

Τα ανθρώπινα δαιμόνια τα βλέπεις και μπορείς να προστατευτείς από αυτά. Το δαιμόνιο το οποίο έχει οριστεί να είναι δίπλα σου, σε βλέπει όπου και να βρίσκεσαι.

Το δαιμόνιο βρίσκεται με το άτομο όταν τρώει, όταν πίνει, όταν προσεύχεται, οταν λατρεύει, ακόμα και όταν βρίσκεται με την/τον σύζυγο η την οικογένεια του. Τίποτα δεν θα το εμποδίσει να βρίσκεται με το άτομο παρά μόνο με την ενθύμηση του Αλλάχ και με το να αναζητάς καταφύγιο σε Αυτόν.

Το δαιμόνιο προσπαθεί να εμποδίσει το άτομο από τις πράξεις υπακοής και λατρείας, αν δεν το πετύχει τότε προσπαθεί να διαφθείρει (να χαλάσει) την ενάρετη πράξη με το να αποσπάσει την προσοχή του ατόμου.

Γιαυτο και θα δεις άτομα που όταν διαβάζουν το Κοράνι δεν το συλλογίζονται (καθώς πρέπει). Όταν προσεύχονται δεν είναι συγκεντρωμένοι. Αυτό θέλει ο σατανάς.

Ο σατανάς είτε θέλει από εσένα να μην κάνεις πράξεις λατρείας, είτε επιμένει να σε οδηγεί σε αμαρτίες. Αυτός είναι ο στόχος του σατανά και είναι υπεύθυνος γιαυτό (γιαυτόν τον στόχο).

Και κανείς δεν θα σε προστατέψει από αυτόν παρά μόνο ο Αλλάχ ο Ύψιστος. Γιαυτο να αναζητάς καταφύγιο στον Αλλάχ από αυτόν, και αυτό είναι εύκολο, απαιτείται μόνο συγκέντρωση. Όταν κάποιος αναζητά καταφύγιο στον Αλλάχ, με συγκέντρωση, τότε ο Αλλάχ θα τον προστατέψει και θα τον ασφαλίσει από αυτόν.

Μάθε λοιπόν αυτήν την πρόταση: «Αούδου μπιλλάχι μιν ασ’σαηταάν-ιρ ρατζίμ» (αναζητώ καταφύγιο στον Αλλάχ από τον καταραμένο σατανά). Μην το λες όμως δίχως συγκέντρωση, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Το λένε απλά σαν έκφραση, το νόημα όμως της πρότασης δεν εισέρχεται στις καρδιές τους, ούτε ξέρουν με τι πρόθεση το λένε, γιαυτο και θα δεις ότι αυτή η πρόταση δεν τους ωφέλει.

Το να αναζητάς καταφύγιο στον Αλλάχ, πρέπει να το κάνεις εκφράζοντας το με την γλώσσα και με την καρδιά»

Πηγή: 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading