Γίνε συνδρομητής

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Στο IslamForGreeks προσπαθούμε να φέρνουμε νέα και ωφέλιμα πράγματα για τα αδέλφια μας στο Ισλάμ, όπως επίσης βοηθάμε τους μη Μουσουλμάνους συμπατριώτες και συμπολίτες μας να μας γνωρίσουν καλύτερα μέσω της πίστης μας. Από τις βασικότερες προτεραιότητες μας ήταν, είναι και θα είναι η ποιότητα και η απλότητα της διδασκαλίας – εκμάθησης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ρίξει το βάρος στην μελέτη των θεολογικών και δογματικών έργων των λογίων, όπως επίσης επικεντρωνόμαστε στις διδασκαλίες τους περί ορθόδοξης μεθοδολογίας και τήρησης του Ισλάμ. Με την άδεια του Αλλάχ, θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της βασικής Ισλαμικής γνώσης των πιστών.

Το Ισλάμ όμως δεν είναι μόνο θεολογική διδασκαλία και τήρηση των λατρευτικών καθηκόντων. Το Ισλάμ είναι επίσης το κοινωνικό μας πρόσωπο απέναντι στα αδέλφια μας τους Μουσουλμάνους, όπως επίσης οι σχέσεις μας με τους μη Μουσουλμάνους με τους οποίους ζούμε αρμόνικα μεταξύ μας. Με άλλα λόγια, η κοινωνική μας στάση είναι κομβικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να παρέχουμε στην κοινότητα μας τα βασικά εργαλεία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει ομαλά διάφορα κοινωνικά θέματα που προκύπτουν.

Γιαυτόν τον σκοπό, θα δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα καταπιάνεται με τα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν, με τα προβλήματα της καθημερινότητας, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Δεν θα αναλύονται απλά και μόνο ως προς το θεωρητικό τους επίπεδο αλλά θα παρέχουμε συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης που θα συνάδουν με τις επιταγές της πίστης μας. Επίσης, θα παρέχονται συμβουλές για την πνευματική ανάπτυξη, την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση δίχως συμβιβασμούς, καθώς επίσης θα εστιάσουμε σε όλους αυτούς τους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να στεκόμαστε στη κοινωνία μας με αξιοπρέπεια ως Μουσουλμάνοι.

Ένα μικρό δείγμα θεματολογιών:

 • Το Ισλαμικό σπίτι: Γάμος, σεξουαλική υγεία, διαζύγιο, Οικογένεια, Ανδρόγυνο, Ισλαμική παιδαγωγική, γονείς, εκπαίδευση,
 • Χαλάλ και Χαράμ στην δυτική κοινωνία
 • Φιλίες και σχέσεις φίλων
 • Αποξένωση και κοινωνική πίεση
 • Οικονομικά προβλήματα και οικονομική ανάπτυξη
 • Ψυχική γαλήνη, ψυχολογική πίεση και τρόποι αντιμετώπισης
 • Θεματολογίες που αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες
 • Έλληνες-Ελληνίδες που ασπάζονται το Ισλάμ: εμπόδια, προβληματισμοί περιθωριοποίηση, λύσεις
 • Θέματα που αφορούν την νεολαία και την εφηβεία
 • Μετριοπάθεια – Ριζοσπαστικοποίηση
 • Μεγαλώνοντας στην Δύση – η Ισλαμική ταυτότητα στην κοινωνία μας
 • Κοσμικό στοιχείο vs Ισλαμικό
 • Ισλαμοφοβία
 • Ντιμπέιτ και διάλογοι με αλλόθρησκους: Μαθαίνοντας να υπερασπιζόμαστε την πίστη μας με Ισλαμική επιχειρηματολογία.
 • Κοινωνικές σχέσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και μη Μουσουλμάνων
 • Συμβουλές – Προτάσεις (δυνατότητα συμβουλής και προτάσεων αντιμετώπισης καταστάσεων σε προσωπικό επίπεδο)
 • Συνεντεύξεις
 • Σεμινάρια (webinars)
 • Podcasts – Vidcast
 • Eldin’s Journal, 2η σεζόν: Η Ισλαμική ματιά στα γεγονότα που μας περιβάλλουν – σχολιάζοντας την ειδησεογραφία

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα για το υλικό της θεματολογίας που θα παρουσιάζεται. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό και ξεχωριστό οπτικοακουστικό υλικό για τους συνδρομητές του IslamForGreeks, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση, επιλογή για download, newsletter στο η-μέηλ τους και την ικανότητα για σχολιασμό. Η γνώμη σας θα είναι εξαιρετικά απαραίτητη στην διαμόρφωση και την ανάπτυξη του υλικού, έτσι ώστε να αναφερόμαστε με ρεαλισμό στα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν η μας απασχολούν.

Πως θα λειτουργεί;

Για να αποκτήσετε απεριόριστη πρόσβαση στο μοναδικό περιεχόμενο πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσετε μια μηνιαία η ετήσια συνδρομή στο IslamForGreeks.org. Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής ανέρχεται στα 6 (έξι) ευρώ το μήνα η ετησίως στα 60 (εξήντα) ευρώ το χρόνο. Κάνοντας την επιλογή της συνδρομής (subsribe) θα ανακατευθυνθείτε για να δημιουργήσετε και τον σχετικό λογαριασμό – προφίλ για την ιστοσελίδα μας, οπου με αυτό θα συνδέεστε. Την συνδρομή μπορείτε να την ακυρώσετε όποτε επιθυμείτε με το να μας στείλετε μεήλ.

Τρόπος εγγραφής

Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε δυο ζευγάρια κουμπιών («subsribe» και «σύνδεση»). Επιλέξτε ένα από τα δυο ζευγάρια, δηλαδή αν θέλετε μηναία συνδρομή η ετήσια. Αφού επιλέξετε το ζευγάρι πατήστε Subsribe. Θα σας οδηγήσει στην καρτέλα συμπλήρωσης στοιχείων πληρωμής και ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε προφίλ με το οποίο θα συνδέεστε (με το κουμπί «σύνδεση») κάθε φορά που θα επιθυμείτε να δείτε το συνδρομητικό περιεχόμενό

Αν δεν επιθυμείτε διαδικτυακή συναλλαγή τότε μπορείτε να στείλετε το κόστος της συνδρομής τραπεζικά η μέσω PayPal (δείτε εδώ τα στοιχεία). Στη συνέχεια μας κάνετε μια επιβεβαίωση στέλνοντας εδώ   . Το περιεχόμενο της συνδρομής θα σας ερχεται στο μέηλ σας κατευθείαν. 

Πλέον, οι Έλληνες/Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι θα έχουν την δικιά τους προσωπική γωνιά που θα συζητούν τα θέματα που τους απασχολούν και θα βρίσκουν ολοκληρωμένες απαντήσεις με βάση τους κανονισμούς του Ισλάμ. Από την άλλη, οι μη Μουσουλμάνοι θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν και να μελετήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει μια κομβική κοινότητα πολιτών (Μουσουλμάνοι) με την οποία συμβιώνουν.

Δημιουργούμε την δικιά μας κοινότητα, μοιραζόμαστε αυτά που μας απασχολούν, θέτουμε τα ζητήματα που μας προβληματίζουν και βοηθάμε να αναπτυχθεί αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό, το πρώτο για τα ελληνικά δεδομένα, που ιν σαα Αλλάχ, αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια βελτιωμένη παρουσία και εικόνα των Μουσουλμάνων στην κοινωνία που ζούμε.

Για οποιαδηποτε πρόβλημα, εμπόδιο η τεχνικό πρόβλημα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Γίνε συνδρομητής

Μηνιαία Συνδρομή

Ετήσια Συνδρομή

Αρέσει σε %d bloggers: