Εφημερίδα «Στόχος»

Ξεμπροστιάζοντας τον εθνικό φανατισμό της εφημερίδας εναντίον του Κορανίου

 

 

 

Άχμαντ Ελντίν

 

 

 

Στη σελίδα 15 της εφημερίδας «στόχος», στις 12 Φεβρουαρίου το 2009 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο « ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ»

 

Η εφημερίδα αυτή είναι γνωστή για τον εθνικό φανατισμό που προβάλει. Αρκεί να πάρετε ένα τεύχος της και να καταλάβετε τι εννοώ. Μίσος, Κακία, Ρατσισμό. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν χαρακτηρίσουν τους αρθογράφους τους και ιδιαίτερα το άρθρο τους που επιτίθεται στο Κοράνι.

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο τους κατεβάζοντας το από εδώ: stoxos-article1

 

 

Είναι από τις λίγες φορές που έρχομαι αντιμέτωπος με τόσο κακής ποιότητας άρθρα, κακογραμμένα, και κυρίως να έχουν στόχο(όπως ο τίτλος της εφημερίδας) να εξαπατήσουν τους αναγνώστες, δίνοντας ερμηνείες και εξηγήσεις που δεν υπάρχουν στο Ιερό κείμενο του Κορανίου, και γράφονται για να εξυπηρετηθούν οι φανατικές και ακραίες εθνικές αντιλήψεις των αρθρογράφων.

 

Σκοπός του άρθρου μας είναι να αντικρούσουμε όχι όλο το άρθρο( μιας και θα είναι χάσιμο χρόνου, όπως διαβάζοντας το θα το καταλάβατε και εσείς) αλλά τις «ενδείξεις» και τις «αποδείξεις» που όπως λένε, δείχνουν το Ιερό Κοράνι  ως επιθετικό στην ελληνική κοινωνία.

 

Αυτό που θα κάνω είναι να σας δείξω τους δήθεν  «Κορανικούς» στίχους που παρατίθενται από την μεριά τους, και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ στίχους που υπάρχουν από το Κοράνι, θέλοντας έτσι να δείξω ότι δεν έχουν καμία ιδέα περί Κορανίου, και πόσο μάλλον το δικαίωμα να αρχίσουν να ερμηνεύουν το Κοράνι σύμφωνα με τις ακραίες και φανατικές εθνικές ιδέες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άσχετοι αρθρογράφοι της εφημερίδας «στόχος» χρησιμοποιούν μετάφραση του Κορανίου από το 1970, όταν σήμερα έχουμε την πιο αξιόπιστη μετάφραση από το πρωτότυπο Κοράνιο και Αραβικό κείμενο. Τα κορανικα κείμενα που θα παραθέσω προέρχονται όπως πάντα από την Επίσημη Ελληνική μετάφραση για λογαριασμό του Κορανίου.

 

Λένε

 

Η απόδειξη βρίσκεται στα παρακάτω χωρία του Κορανίου, εκδόσεις Δαρεμά, δεκαετία 70, Κεφ 2, στίχος 140

 

«.αν συναινούσες στους πόθους τους (βλέπε των γκιαούρηδων-απίστων) ύστερα από τη γνώση (Κοράνι) που δέχτηκες, θα ήσουν ανάμεσα στον αριθμό των ασεβών»  (απαγορεύεται δηλαδή κάθε συνεργασία ή συμφωνία με τους άπιστους)

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι έως εξής:

 

Ή μήπως θα πείτε, ότι ο Αβραάμ κι ο Ισμαήλ κι ο Ισαάκ κι ο Ιακώβ, κι οι φυλές ήταν Εβραίοι ή Χριστιανοί; Πες: Ποιος γνωρίζει, εσείς ή ο ΑΛΛΑΧ; Και ποιος είναι περισσότερο άδικος απ’ εκείνους που απέκρυψαν τη μαρτυρία που είχαν απ’ τον ΑΛΛΑΧ; ο ΑΛΛΑΧ, όμως δεν είναι αδιάφορος, σ’ όσα κάνετε.(Κοράνι 2:140)

 

Λένε

 

και στίχος 264

 

«Εκείνοι που υποστηρίζουν τον άγιο πόλεμο (δηλ. την επέκταση και επικράτηση του Ισλάμ) με τις περιουσίες τους..έχουν τη σίγουρη ανταμοιβή τους απ’ τον ΑΛΛΑΧ. Αυτοί είναι προστατευμένοι και απ’ τον φόβο και απ’ την αφωνία».

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι έως εξής:

 

Ω! Σεις που πιστεύετε! Μην διαγράφετε την ελεημοσύνη σας με την επίδειξη και την βλάβη σαν κι εκείνον που ξοδεύει την περιουσία του για να επιδειχθεί  στους  ανθρώπους,  και  δεν πιστεύει αυτός ούτε στον ΑΛΛΑΧ ούτε στην Έσχατη Μέρα, αυτός μοιάζει με σκληρό κι άγονο βράχο, που πάνω του έχει λίγο χώμα, κι όταν πέφτει άφθονη βροχή, του αφαιρεί το χώμα και μένει γυμνός ο βράχος. Δεν θα κερδίσουν τίποτε απ’ ό,τι κέρδισαν. Κι ο ΑΛΛΑΧ δεν καθοδηγεί   τους άπιστους ανθρώπους.( Κοράνι 2:264)

 

Λένε

 

Και στίχος 274

 

«.Υπάρχουν πιστοί που πολεμούν κάτω απ’ τις σημαίες της πίστης, μ’ όλο που ηφτώχεια τους δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους….Η αγαθοεργία που θα κάμετε σ’ αυτούς, θα γνωσθεί από τον ΑΛΛΑΧ (δηλ. η εντολή του Κορανίου είναι «στηρίξτε τους μάρτυρες φενταγίν» με κάθε τρόπο). Άρα οι ανά τη γη μουσουλμανικοί πληθυσμοί σύμφωνα με το Κοράνι έχουν ιερή υποχρέωση να παρέχουν άσυλο και να στηρίζουν παντοιοτόπως τους εξτρεμιστές ισλαμιστλες μαχητές.

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι έως εξής:

 

Εκείνοι που από φιλανθρωπία ξοδεύουν από τις περιουσίες τους και τη νύχτα και τη μέρα, κρυφά και φανερά, έχουν την αμοιβή τους στον Κύριο τους, πάνω τους δεν θα πέσει ούτε φόβος ούτε θλίψη. (Κοράνι 2:274)

 

Παρατηρήστε την απατεωνιά. Μέσα σε παραγράφους δίνουν την δικια τους ανόητη έννοια, για παράδειγμα η λέξη «φενταγιν» και ότι το Κοράνι υποστηρίζει το άσυλο σε εξτρεμιστές. Είναι πράγματι αξιολύπητοι. Και αδιάβαστοι και παρερμηνεύουν κατά το δοκούν.

 

Λένε 

 

Κεφάλαιο 33, στίχος 47

«Μην υπακούς ούτε στους άπιστους ούτε στους ασεβείς.».

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι ως εξής

Ανάγγειλε στους Πιστούς τα ευχάριστα νέα, ότι θα έχουν από τον ΑΛΛΑΧ μεγάλη χάρη.(Κοράνι 33:47)

 

Λένε 

 

Κεφάλαιο 3, στίχος 27

«Ποτέ σας μην παίρνετε για προστάτες τους άπιστους, εκτός αν αναγκαστελιτε από τον φόβο. Η οργή του ΑΛΛΑΧ θα πρέπει να σας κάνει να τρέμετε. Σ’ Αυτόν θα ξαναγυρίσετε»  (Άρα ποτέ σας μην ενσωματωθείτε σε μη ισλαμική κοινωνία. Ποτέ σας μη δώσετε όρκο πίστης σε ξένη μη ισλαμική σημαία και Σύνταγμα. Και αν το κάνετε, κάντε το μόνο υποκρινόμενοι. Να είστε έτοιμοι να προδώσετε αυτή την ψεύτικη πατρίδα σας στο πρώτο κάλεσμα του Ισλάμ).

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι ως εξής:

 

‘Έσύ κάνεις τη νύχτα να εισχωρεί στη μέρα και τη μέρα να διαπερνά τη νύχτα. Κι Εσύ επαναφέρεις το ζωντανό απ’ το πεθαμένο και τον πεθαμένο από το ζωντανό. Κι Εσύ δίνεις τα πλούτη Σου σ’ όποιον θέλεις, χωρίς λογαριασμό. (Κοράνι 3:27)

 

Ξανά εδώ βλέπουμε την απατεωνιά τους. Κοιτάξτε πως αερολογούν μέσα στην παράγραφο και ονειρεύονται προδότες του ελληνισμού.

 

Λένε

 

Κεφ.3, στίχος 83

«Οι αποστάτες (του Ισλάμ) που ολοένα θα αυξάνει η αδικία τους, δεν έχουν να ελπίζουν καμιά συγνώμυ. Η κατάρα είναι ο κλήρος τους»  (Δηλαδή φετβάς εκτέλεσης τους).

 

Απάντηση

 

Λάθος! Ο στίχος είναι ως εξής:

Μήπως επιδιώκουν άλλη θρησκεία, απ’    τη   θρησκεία του ΑΛΛΑΧ    (στο Ισλάμ);  – ενώ  όλα   τα πλάσματα στους ουρανούς και  τη  γη, πρόθυμα ή άθελα τους, έχουν υποταχθεί πια στη Θέληση Του και σ’ Αυτόν όλα  θα γυρίσουν.(Κοράνι 3:83)

 

Εδώ η απατεωνιά τους κάνει λόγο για φετβας( φάτουας) πέρα βεβαίως ότι δεν βρήκαμε τέτοιο στίχο στο Ιερό Κοράνι.

 

 

Λένε

 

Κεφ.3, στίχος 113

«Ω πιστοί! Μόνον ανάμεσα σας να συνάπτετε στενούς δεσμούς. Οι άπιστοι προσπαθούν να σας διαφθείρουν. Θέλουν την καταστροφή σας»  (Το ίδιο το Κοράνι απαγορεύει στους μουσουλμάνους να ενσωματωθούν σε άλλες μη ισλαμικές κοινωνίες).

 

Απάντηση

 

Λάθος στίχος! Ο στίχος είναι ως εξής:

 

Όλοι τους δεν είναι όμοιοι.
Ανάμεσα στους οπαδούς της Βίβλου33,
υπάρχει μια μερίδα όρθια (για το σωστό)
απαγγέλουν τα Εδάφια (του Βιβλίου) του
ΑΛΛΑΧ, κατά την νύχτα και γονατίζουν
λατρεύοντας. (Κοράνι 3:113)

 

Εδώ έχουμε μια πραγματική κορανικη «σφαλιάρα» σε αυτούς τους φανατικούς του έθνους. Ο πραγματικός στίχος περιγράφει ως καλούς και θεοσεβούμενους ακόμα και τους μη Μουσουλμάνους. Ότι πρέπει στίχος για μια μερίδα ανθρώπων(εφημερίδα στόχος) που πιστεύουν ότι ο Μουσουλμάνος είναι πιθανόν ένας μελλοντικός προδότης του έθνους.

 

Λένε

 

Κεφ.3, στίχ.150

«Ω πιστοί! Δε μοιάζετε μ’ εκείνους που έγιναν άπιστοι και λένε <οι αδερφοί μας χάθηκαν πηγαίνοντας στον πόλεμο και πολεμώντας. Αν έμεναν ανάμεσα μας, δεν θα πέθαιναν>. Αυτά τα ασεβή λόγια θα τους στοιχίσουν στεναγμούς. Ο ΑΛΛΑΧ ίνει τη ζωή και τον θάνατο. Βλέπει τις πράξεις σας»  (απειλή εκτέλεσης σε όποιον αποσκιρτήσει).

 

Απάντηση

 

Λάθος στίχος! Ο στίχος είναι ως εξής:

 

Κι όμως ο ΑΛΛΑΧ είναι
Προστάτης σας, κι Αυτός είναι ο
καλύτερος   βοηθός.(Κοράνι 3:150)

 

Άλλη μια απατεωνιά και αλλαγή των στίχων του Κορανίου

 

Λένε

 

Κεφ.4, στίχ.91

«Θέλησαν να σας κάμουν άπιστους σαν εκείνους και να σας κάμουν να συμμετάσχετε στην ασέβεια τους. Μη συνάπτετε δεσμούς μαζί τους ώσπου να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Αν ξαναγυρίσουν στην απιστία, πιάστε τους και θανατώστε τους παντού όπου και αν τους βρείτε. Να μην έχετε ανάμεσα τους ούτε προστάτη ούτε φίλο»

 

Απάντηση:

 

Λάθος στίχος! Ο στίχος είναι ως εξής:

 

Θα βρείτε άλλους υποκριτές που
επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας τόσο καλά όσο και την εμπιστοσύνη των συντρόφων τους. Κάθε φορά που επιστρέφουν στην εχθροπραξία πνίγονται σ’ αυτήν. Κι αν δεν αποσυρθούν κι υποδηλώσουν την ειρήνη κι επί πλέον αν δεν συγκρατήσουν τα χέρια τους, τότε συλλάβετε τους (Κοράνι 4:91)

 

Άλλη μια σφαλιάρα προς τους φανατικούς εθνικιστικές. Το Κοράνι στην πραγματικότητα δέχεται την ειρήνη από τους εχθρούς του, αντίθετα αν δεν την δώσουν τότε παίρνει αυστηρά μέτρα.

 

 

Λένε:

 

Κεφ.4, στίχ.93

«Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να συνδέσουν την πίστη σας με την πίστη του έθνους τους. Εξεγείρονται κάθε φορά που τους καλούνε για τούτο. Αν εξακολουθούν να φέρουν τα όπλα εναντίον σας, αν δεν σας προσφέρουν την ειρήνη, πιάστε τους και σκοτώστε τους παντού όπου και αν τους βρείτε. Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντι τους»   (Πόλεμος μέχρις εσχάτων εναντίον των απίστων).

 

Απάντηση

 

Λάθος στίχος! Ο στίχος είναι ως εξής:

 

Όποιος φονεύει έναν πιστό,
σκόπιμα, η Κόλαση είναι η αμοιβή του,
όπου για πολύ θα μείνει εκεί. Η οργή κι
η κατάρα του ΑΛΛΑΧ είναι πάνω του
και σκληρά βασανιστήρια έχουν ετοιμαστεί
γι’ αυτόν.(Κοράνι 4:93)

 

Και άλλη σφαλιάρα από το ιερό Κοράνι. Εδώ βλέπουμε τον στίχο που καταδικάζει τον φόνο. Εδώ επίσης ξανά βλέπουμε την απατεωνιά της παραγράφου που αερολογεί. Το ειρωνικό είναι ότι ακόμα και τα αλλοιωμένα κείμενα που παραθέτουν δεν έχουν καμία σχέση με την ερμηνεία που δίνουν. Πραγματικά μια κωμικοτραγική κατάσταση, και πάνω από όλα η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο!

 

Όλο το υπόλοιπο κείμενο της εφημερίδας «στόχος» κυμαίνετε στα ίδια ακριβώς πλαίσια, δηλαδή αλλοίωση των στίχων του Κορανίου, και ανόητες έως βλακώδης φανατισμένες, ακραίες ερμηνείες μόνο και μόνο να κάνουν τον κόσμο να μισήσει το Ιερό Κοράνι, γιατί όπως λένε είναι η θρησκεία του εχθρού.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο Μουσουλμάνος άρα Τούρκος;

 

 

 

 Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: