Τι είπε ο Ιησούς για την αποστασία: Απαντώντας στην κατακραυγή των Χριστιανών και των φεμινιστριών για την είδηση των Ιρανών γυναικών

Άχμαντ Ελντίν

Είδαμε, διαβάσαμε, ακούσαμε κραυγές που καταδικάζουν το θέμα των Ιρανών γυναικών. Η φεμινιστική ομάδα Αγαζηλος( όπου αγαπά και υποστηρίζει τον Χριστιανισμό) βγήκε από τους πρώτους να καταδικάσει το γεγονός μιας και γυναίκες ήταν τα θύματα. Ακολούθησαν και άλλες Χριστιανικές ιστοσελίδες και μπλογκς όπως του Βατοπεδιου κτλ.

Το πρόβλημα όμως με αυτές τις κατακραυγές από μεριά αυτών των «πιστών» Χριστιανών είναι ότι προτού μπουν στην διαδικασία να κριτικάρουν την αποστασία σε άλλα πιστεύω όπως του Ισλάμ, ξέχασαν να ρίξουν μια ματιά στο ιερό τους βιβλίο, την Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή είναι αυτή που υποστηρίζει ότι ο Θεός είναι αυτός που διατάζει την σφαγή του αποστάτη. Πιο σωστά ο Ιησούς Χριστός ( αφού είναι ο Θεός ο αληθινός για τους Χριστιανούς) δίνει εντολή ότι ο καθένας που αλλάζει η αλλαξοπιστεί πρέπει να θανατώνεται. Διαβάζουμε για παράδειγμα:

6. Αν ο αδελφός σου, ο γιος τής μητέρας σου ή ο γιος σου ή η θυγατέρα σου ή η γυναίκα τού κόρφου σου ή ο φίλος σου, που είναι όπως η ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφά, λέγοντας: Ας πάμε, και ας λατρεύσουμε άλλους θεούς, που δεν γνώρισες ούτε εσύ ούτε οι πατέρες σου,

7. (από τους θεούς των εθνών, που είναι ολόγυρά σας, είτε αυτών που είναι κοντά σε σένα είτε εκείνων που είναι μακριά από σένα, από το ένα άκρο τής γης μέχρι το άλλο),

8. δεν θα συγκατανεύσεις σ’ αυτόν ούτε θα στρέψεις σ’ αυτόν την ακοή σου ούτε θα τον λυπηθεί το μάτι σου ούτε θα τον σπλαχνιστείς ούτε θα τον κρύψεις·

9. αλλά θα τον θανατώσεις, οπωσδήποτε· το χέρι σου θα είναι πρώτο επάνω του για να τον θανατώσεις, και έπειτα το χέρι ολόκληρου του λαού. ( Δευτερονόμιο 13:6-9)

Σε ένα άλλο χωρίο της Αγίας Γραφής διαβάζουμε:

και κάθε ένας που δεν θα εκζητήσει τον Κύριο τον Θεό του Ισραήλ, να θανατώνεται, από μικρόν μέχρι μεγάλον, από άνδρα μέχρι γυναίκα.(Χρονικών Β 15:13)

Ο Ιησούς Χριστός(ο Θεός του Ισραήλ σύμφωνα με την Εκκλησιαστική θεολογία), σύμφωνα με τους Χριστιανούς είπε ότι αν δεν τον ζητήσουμε  πρέπει να θανατωθούν ακόμα και τα γυναικόπαιδα! Κάτι πολύ πιο ακραίο από την αποστασία.

Επειδή κάποιοι πονηροί ίσως πουν ότι « τα χωρία είναι από την Π.Δ, αρα δεν τα δεχόμαστε πλέον σαν Χριστιανοί» πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Ιησούς ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε κάποτε στην Π.Δ τέτοιους νόμους. Και μόνο ότι κάποτε διέταζε τον θάνατο στους αποστάτες αυτό φτάνει.

Αλλά βεβαίως δεν είναι τόσο απλό για τους Χριστιανούς που θέλουν να βγουν από το πρόβλημα της Π.Δ και των νομοθεσιών της. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που υποστηρίζει τον νόμο της Π.Δ και συγκεκριμένα υποστηρίζει τους θανάτους ως ποινή ακόμα και για μικρότερα ζητήματα. Για παράδειγμα ο Ιησούς μαλώνει τους φαρισαίους που δεν εκτελούν τον νόμο της Π.Δ και τον αλλοιώνουν εξαιτίας ορισμένων παραδόσεων. Ένας από αυτούς τους νόμους είναι ο Θάνατος στο παιδί που καταταράζεται και δεν τιμά τους γονείς του:

1. ΤΟΤΕ, έρχονται κοντά στον Ιησού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι από τα Ιεροσόλυμα, λέγοντας:

2. Γιατί οι μαθητές σου παραβαίνουν την παράδοση των πρεσβυτέρων; Επειδή, δεν πλένουν τα χέρια τους, όταν τρώνε ψωμί.

3. Και εκείνος, απαντώντας, είπε σ’ αυτούς: Γιατί κι εσείς παραβαίνετε την εντολή τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας;

4. Επειδή, ο Θεός έχει προστάξει, λέγοντας: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα·» και «εκείνος που κακολογεί τον πατέρα ή τη μητέρα, να θανατώνεται, οπωσδήποτε».

5. Εσείς, όμως, λέτε: Όποιος πει στον πατέρα ή στη μητέρα: Είναι δώρο οτιδήποτε επρόκειτο να ωφεληθείς από μένα, και μπορεί να μη τιμήσει τον πατέρα του ή τη μητέρα του.

6. Και ακυρώσατε την εντολή τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας.

7. Υποκριτές, καλά προφήτευσε για σας ο Ησαϊας, λέγοντας:

8. «Αυτός ο λαός με πλησιάζει με το στόμα τους και με τιμά με τα χείλη· η καρδιά τους, όμως, απέχει μακριά από μένα·

9. μάταια μάλιστα με σέβονται, διδάσκοντας διδασκαλίες, εντάλματα ανθρώπων». (Ματθαίος 15:1-9)

Ένα άλλο απόσπασμα από την Κ.Δ όπου ο Ιησούς υποστηρίζει τον νόμο ολοκληρωτικά στο σύνολο του είναι αυτό εδώ που λέει:

17. Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.

18. Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.

19. Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών. (Ματθαίος 5:17-19)

Ο Ιησούς λοιπόν καλεί στην τήρηση του νόμου και όχι στην ακύρωση. Θεωρεί ότι στην Βασιλεία του Θεού θα μπει με μεγαλύτερο κύρος αυτός που τηρεί τον Νόμο της Π.Δ.

Κάποιοι όμως  μπορούν να φέρουν τον «απόστολο» Παύλο σαν επιχείρημα ότι δήθεν « ακύρωσε τον Νόμο της Π.Δ». Κάτι τέτοιο όπως είδαμε παραπάνω είναι πέρα για πέρα αντιφατικό με τα «λεγόμενα του Ιησού». Αλλά ακόμα και αν θέλουμε να ακούσουμε τον Παύλο στο θέμα της αποστασίας και της ποινής, τότε θα τον βρίσκαμε σύμφωνο και αυτόν με τον Νόμο της Π.Δ. Πως άλλωστε να μην είναι σύμφωνος όταν αυτός ο Νόμος είναι «Θεϊκός»; Λέει ο Παύλος:

20. Δεδομένου ότι, τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή τής κτίσης τού κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων του, και η αιώνια δύναμή του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.

21. Επειδή, ενώ γνώρισαν τον Θεό, δεν τον δόξασαν ως Θεό, ούτε τον ευχαρίστησαν· αλλά, μέσα στους μάταιους συλλογισμούς τους, αναζήτησαν μάταια πράγματα, και σκοτίστηκε η ασύνετη καρδιά τους.

22. Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί.

23. Και άλλαξαν τη δόξα τού άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών.

24. Γι’ αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους αναμεταξύ τους.

25. Οι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.

26. Γι’ αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·

27. παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.

28. Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·

29. επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια·

30. ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς,

31. χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες·

32. οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν. ( Προς Ρωμαίους 1:20-32)

Για τον Παύλο λοιπόν είναι «άξιοι θανάτου»

Αφού διαβάσαμε όλα αυτά που κρύβουν με μανία οι Χριστιανοί φίλοι μας. Δεν πρέπει λογικά οι ψευτο φεμινίστριες της ομάδας Αγαζηλος να καταδικάσουν τα λεγόμενα της Άγιας Γραφής ως προς τους αποστάτες ( έστω στις γυναίκες); Δεν πρέπει να αρχίσουν να υπογραφούν αιτήσεις προς όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες να απαγορευθεί η Αγία Γραφή γιατί ακυρώνει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ως προς την επιλογή του καθενός να πιστεύει ότι θέλει; Δεν πρέπει να κατακρίνει τον Ιησού Χριστό για τους νόμους που όρισε σαν Θεός στον Μωυσή;

Βεβαίως δεν χρειάζεται να πω τι πρέπει να κάνουν οι Χριστιανικές ιστοσελίδες που καταδικάζουν την είδηση των Ιρανών γυναικών. Πρέπει το λιγότερο να πάρουν στα χέρια τους την Αγία Γραφή και να αρχίσουν να διαγράφουν ολόκληρα χωρία που κάνουν λόγο για θανατικές ποινές στους αποστάτες κτλ. Τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά σε όλο τους το μεγαλείο.

Ξέρετε ποιο είναι το τραγικό «αστείο» της υπόθεσης; Ότι αυτοί οι ίδιοι που κατηγορούν τους Ισλαμικούς νόμους περί αποστασίας δεν πρόκειται να βρουν ποτέ στο Κοράνι ποινές για τους αποστάτες. Ενώ όταν αυτοί οι ίδιοι ανοίξουν αυτό που αποκαλούν Αγία Γραφή, θα βρουν από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια μεθόδους πώς να σκοτώσεις όχι μόνο τον αποστάτη αλλά και αυτόν που σε έκανε να αποστατήσεις(Δευτερονόμιο 13:6-9)

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θέλω να τονίσω μια ακόμα πλευρά τις υποκρισίας όχι μόνο των Χριστιανών αλλά γενικά όσων φωνάζουν ότι είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τις προάλλες μια Μουσουλμάνα δολοφονήθηκε στην Γερμάνια, πολύ απλά γιατί ήταν Μουσουλμάνα που ήθελε να φορά την μαντίλα της. Κανένας οργανισμός δεν ξεσηκώθηκε, καμία φεμινιστική ομάδα δεν αντέδρασε. Η κοπέλα αυτή είναι νεκρή από χέρια Χριστιανού και όλοι σιωπούν με τα ΜΜΕ να κάνουν τις κότες, λες και δεν έγινε τίποτα. Γνωρίζουν όμως να σκαλίζουν δημοσιεύματα που λασπολογούν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους αλλά όταν τα δικά τους συμφέροντα θίγονται τότε …η απόλυτη σιωπή επικρατεί.

Για άλλη μια φορά λοιπόν  η υποκρισία στο μεγαλείο της.Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΒΙΒΛΟΣ

Tags: , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: