Η Νο1 λογικη πλανη που διαπραττεται εναντιον του Ισλαμ

Άχμαντ Ελντιν

Οι επικριτές του Ισλάμ μαζί με πολλούς Ισλαμοφοβικούς και αντί Ισλαμιστές έχουν μια αγαπημένη λογική πλάνη που χρησιμοποιούν κατά του Ισλάμ για να υποστηρίξουν τα λεγόμενα τους. Η πλάνη αυτή ονομάζεται «επίκληση στο συναίσθημα»(appeal to emotion).

Η πλάνη αυτή σκοπό έχει να δημιουργήσει συναισθήματα που είναι άσχετα με την λογική ενός θέματος. Για παράδειγμα όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα, μπορείς να κάνεις να φαίνεται αγαπητό ότι 1+1+1=1 μπορεί το συναίσθημα σου να σε οδηγεί να δεχτείς αυτόν τον παραλογισμό αλλά αυτό δεν παύει όμως να είναι λάθος.

Τις περισσότερες φορές το συναίσθημα είναι πιο δυνατό από την λογική και αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ορισμένοι που θέλουν να επιτεθούν στο Ισλάμ.

Για παράδειγμα κριτικάρουν την μαντίλα σαν κάτι μη ωραίο η καταπιεστικό που αφαιρει τα δικαιώματα της γυναίκας. Και με αυτό ακριβώς καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος!

Κριτικάρουν τον Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτον) για την πολυγαμία και επειδή δεν τους αρέσει καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος.

Κριτικάρουν το γεγονός ότι ο Προφήτης πολέμησε τους εχθρούς του και επειδή δεν τους αρέσει καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος.

Κριτικάρουν την αποστασία στο Ισλάμ και επειδή δεν τους αρέσει καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος.

Κριτικάρουν την απαγόρευση του χοιρινού και καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος.

Κριτικάρουν τον γάμο του Προφήτη με την μικρή Αισα και καταλήγουν ότι το Ισλάμ είναι λάθος.

Κριτικάρουν το Ισλάμ γενικά επειδή δεν συμφωνεί με τον Χριστιανισμό και καταλήγουν ότι είναι λάθος

Όλες αυτές οι κριτικές έχουν να κάνουν με το αρνητικό κυρίως συναίσθημα που προσπαθούν οι επικριτές να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν. Νομίζουν ότι με αυτό το τρόπο αποδείχτηκε λάθος το Ισλάμ. Όμως κάτι τέτοιο είναι μακριά από την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία επιχειρηματολογία και καμία αιτιολογία. Απλά είναι λάθος το Ισλάμ σε αυτούς γιατί το συναίσθημα που προκαλείται από την κριτική είναι αρνητικό.

Πολλές τέτοιες πλάνες συναντάμε συχνά από τα ΜΜΕ μέχρι και τα αντι Ισλαμικά blogs. Αν θα παρατηρήσετε αναλυτικά και με προσοχή τα λεγόμενα τους δεν αγγίζουν την βάση και τα θεμέλια της πίστης απλά δεν τους αρέσουν αυτά που διαβάζουν περι Ισλάμ. Στη συνέχεια επειδή δεν τους αρέσουν έχοντας αρνητικό συναίσθημα νομίζουν ότι ταυτόχρονα πρέπει να είναι λάθος.

Άλλο εάν μας αρέσει κάτι η όχι και άλλο αν κάτι είναι αλήθεια η όχι. Την αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε ακόμα και αν δεν μας αρέσει.





Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading