Βασανίστηκε ο Προφήτης;

ΟΟΔΕ-ϊτες και ψευτοαποστάτες σε απελπισία!

 

Άχμαντ Ελντίν

Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στις απελπισμένες προσπάθειες της ΟΟΔΕ και του greekmurtad που προσπαθούν να «αποδείξουν» ότι ο Προφήτης Μωάμεθ δεν βασανίστηκε από τους εχθρούς του.

Ο ψευτοαποστάτης στο άρθρο του αναφέρει μερικά σκηνικά με τους εχθρούς του Προφήτη Μωάμεθ. Όλα αυτά έχουν απαντηθεί με λεπτομέρεια καθώς επίσης και άλλα πολλά παρόμοια σε αυτό εδώ το άρθρο. Επίσης θα δείξουμε ότι το άρθρο του ψευτοαποστάτη εστιάζεται αποκλειστικά στην σωματική βία και κακομεταχείριση( όπου όπως θα δούμε τα είχε υποστεί και αυτά ο Προφήτης Μωάμεθ) και όχι στην συνεχόμενη ψυχολογική βία που δεχόταν ο Προφήτης από τους εχθρούς του. Και όπως ξέρουμε όλοι, η ψυχολογική βία είναι χειρότερη από την σωματική. Όπως και να έχει όμως η ιστορία είναι αυτή που δείχνει ότι ο Προφήτης δέχτηκε και τα δυο σε μεγάλο βαθμό.

Για να δούμε όμως σε τι ακριβώς αναφέρεται ο ψευτοαποστάτης:

Λέει:

«Πιθανότατα θα έχετε ακούσει ότι ο Μουχάμμαντ στη Μέκκα υπέφερε τα πάνδεινα! Όμως η απάντηση στο ερώτημα είναι, «όχι.». Σε αντίθεση με ορισμένους λιγότερο τυχερούς οπαδούς του, ο Μουχάμμαντ απολάμβανε την προστασία του ισχυρού θείου του, Αμπού Τάλιμπ (Abu Talib):

[Οι ηγέτες της Μέκκας] πήγαν στον Αμπού Ταλίμπ [και είπαν] “ο ανιψιός σου έχει καταραστεί τους θεούς μας, προσέβαλε τη θρησκεία μας, χλεύασε τον τρόπο ζωής μας και κατηγόρησε τους προγόνους μας ότι έσφαλλαν. Είτε θα πρέπει να τον σταματήσεις είτε θα πρέπει να μας αφήσεις να τον πιάσουμε.”

Αλλά ο Αμπού Τάλιμπ δεν θα υποχωρούσε:

Ο απόστολος συνέχισε να φέρεται το ίδιο… Κατά συνέπεια, οι σχέσεις του με τους Κουραϊσίτες [Μεκκανούς] επιδεινώθηκαν και οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από αυτόν με εχθρότητα. (Ibn Ishaq 168)

Απάντηση:

Ο ψευτοαποστάτης για χιλιοστή φορά αγνοεί τα συμφραζόμενα και βγάζει ένα εντελώς δικό του συμπέρασμα. Η πηγή οπου επικαλείται είναι και αυτή που τον αντικρούει, διότι αν έκανε τον κόπο να διαβάσει από την αρχή το απόσπασμα και ότι το ακολουθεί τότε δεν θα έκανε αυτόν τον ανόητο συλλογισμό.

Η ιστορία ξεκινά από την σελίδα 117 της βιογραφίας του Ibn Ishaq και μας αναφέρει το τι έγινε όταν ο Προφήτης Μωάμεθ πρωτοβγήκε δημοσίως να κάνει κήρυγμα. Δηλαδή όταν πρωτάρχισαν να απειλούν οι παγανιστές τον Προφήτη και τους οπαδούς του.

Γιατί απειλούσαν οι παγανιστές τον Προφήτη; Διότι πολύ απλά εναντιωνόταν(με τον λόγο) στους ψεύτικους θεούς τους και στα είδωλα τους. Αυτό αναφέρει και ο ψευτοαποστατης παραπάνω. Και προσέξτε τι είπαν στον θειο του Προφήτη: «Είτε θα πρέπει να τον σταματήσεις είτε θα πρέπει να μας αφήσεις να τον πιάσουμε.”» Οι εχθροπραξίες δηλαδή άρχισαν πρώτα από μεριά τους. Όμως ο ψευτοαποστάτης δεν μας έβαλε την ιστορία της συνομιλίας με τον θειο του Προφήτη ολόκληρη, γιατί άμα το είχε κάνει δεν θα είχε και ουσία να γράψει αυτό το άρθρο της άγνοιας.

Διαβάζουμε στην παράγραφο 168 του Ibn Ishaq στη σελίδα 119, ότι όταν οι Μεκκανοι πήγαν για δεύτερη φορά να ζητήσουν εξηγήσεις από τον θειο του Προφήτη επειδή δεν τον εμπόδισε να κηρύξει το Ισλάμ( η πρώτη φορά αναφέρεται από τον greekmurtad), οι Μεκκανοι είπαν στον θειο του ότι θα τον πολεμήσουν αυτόν και τους ομοίους του. Στη σελίδα 120 του Ibn Ishaq στην παράγραφο 170 μαθαίνουμε ότι οι Μεκκανοι υποκινούσαν τον κόσμο εναντίον των Μουσουλμάνων με αποτέλεσμα να τους έδερναν και να τους βασάνιζαν.

Όσον αφορά την προστασία του Προφήτη Μωάμεθ. Ο θειος του ήταν ο Abu Talib οπου ήταν και αρχηγός της φυλής Bani Hashim. Όπως κάθε υπεύθυνος και αρχηγός μια φυλής ο Abu Talib προστάτευε το κάθε μέλος της φυλής. Ο Μωάμεθ δεν ήταν ο μόνος που προστατευόταν από τον θειο του αλλά και άλλοι ήταν κάτω από αυτήν την προστασία, μια ολόκληρη φυλή για την ακρίβεια. Τι εννοούμε όμως με την λέξη «προστασία»; Ο θειος του Προφήτη δεν ήταν ο σωματοφύλακας του. Απλά τον σεβόντουσαν και οι άλλοι αρχηγοί των διαφόρων φυλών. Ο κάθε αρχηγός μιας φυλής δεχόταν σεβασμό. Παρολαυτα βλέπουμε πως τον απείλησαν τον θειο του και ενόχλησαν τον Προφήτη(τον κορόιδευαν, σωματική βία) δείχνοντας ότι πλέον ΔΕΝ λογάριαζαντον θειο του.

Έτσι λοιπόν ο ψευτοαποστατης βάζει την μισή ιστορία. Και το κάνει αυτό γιατί άμα την βάλει ολόκληρη τότε θα αναιρεθεί ταυτόχρονα και ο συλλογισμός του. Ο θειος του Προφήτη τον προστάτευε για να μην τον σκοτώσουν (όπως επεχείρησαν αμέτρητες φορές αργότερα) αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν σαν σωματοφύλακας δίπλα του. Ο greekmurtad απλά φτιάχνει παραπλανητικές εικόνες από λάθος συμπεράσματα.  Επειδή ο θειος του τον προστάτευε αυτό δεν σταμάταγε τους παγανιστές να τον χλευάζουν, να τον μειώνουν, ακόμα και να καταστρώνουν σχέδια για να τον δολοφονήσουν.

Λέει:

«Για δεκατρία χρόνια, το χειρότερο που συνέβη ποτέ στον Μουχάμμαντ στη Μέκκα ήταν ότι ένας ταραξίας είχε ρίξει πάνω του χώμα και τον ενέπαιζαν περιστασιακά ενώ προσευχόταν στην Κάαμπα. Συνέχισε να προκαλεί τους Μεκκανούς, λέγοντας τους σε κάποια στιγμή ότι είχε έρθει να τους φέρει “σφαγή.” Αυτό τους προκάλεσε να αρπάξουν τον Μουχάμμαντ (μέσω ενός που λεγόταν Uqba) σε μια προσπάθεια να τον “στραγγαλίσουν”, αλλά σχεδόν αμέσως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να πάθει ζημιά:

Στη συνέχεια, τον άφησε. Αυτό είναι το χειρότερο που είδα ποτέ να  κάνουν οι Κουραισίτες σ’ αυτόν. (Ibn Ishaq 184).

Ζήτησα από τον Abdullah bin ‘Amr bin Al-’As να με ενημερώσει για το χειρότερο πράγμα που είχαν κάνει οι ειδωλολάτρες στον Απόστολο του Αλλάχ. (Bukhari 60:339 )Είπε: «Ενώ ο Απόστολος του Αλλάχ προσευχόταν στο προαύλιο της Κάαμπα, ο ‘Uqbabin Abi Mu‘ait Μπιν ήρθε και έπιασε τον Απόστολο του Αλλάχ από τον ώμο και έστριψε το ένδυμά του γύρω από το λαιμό του και τον έπνιγε βίαια. Ο Άμπου Μπάκερ ήρθε και έπιασε τον Uqba από τον ώμο και τον πέταξε μακριά από Απόστολο του Αλλάχ και είπε,” Θα σκοτώσεις έναν άνθρωπο, διότι λέει: «Ο Κύριός μου είναι ο Αλλάχ,» και έχει έρθει σε σας με σαφή σημεία από τον Κύριό σας; “(Bukhari 60:339)»

Απάντηση:

Για άλλη μια φορά η ίδια η πηγή που αναφέρει τον αντικρούει γιατί ο ίδιος ο εχθρός του Προφήτη του είπε « δεν είσαι ένας βίαιος άνθρωπος»( Ibn Ishaq 184 σελ 131). Τον Προφήτη Μωάμεθ δεν τον έπιασαν επειδή τους προκαλούσε αλλά επειδή περνούσε από μπροστά τους. Ο ψευτοαποστατης προσπαθεί να ενώσει τα δυο επεισόδια και να τα κάνει να φανούν σαν ένα. Διαβάζοντας την ιστορία βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Βλέπουμε τον Προφήτη όχι να προκαλεί αλλά να κηρύττει και να προειδοποιεί. Βλέπουμε τους παγανιστές να εξαγριώνονται και να χυδαιολογούν. Και βλέπουμε μια οργανωμένη απόπειρα δολοφονίας την επόμενη ακριβώς ημέρα(όταν προσπάθησαν να τον στραγγαλίσουν). Το ίδιο πήγαν να κάνουν οι παγανιστές όταν ο Προφήτης προσευχόταν. Δηλαδή δυο φορές. Προσέξτε τώρα πως ο ψευτοαποστάτης περιγράφει το σκηνικό αυτό.

Λέει:

«Αν και δεν τραυματίστηκε, ο Μωάμεθ είχε την ευκαιρία του να συγχωρήσει τον άνθρωπο που τον είχε πιάσει, όταν ο Uqba συνελήφθη μετά τη μάχη της Badr. Σύμφωνα με τους βιογράφους του, ο προφήτης του Ισλάμ επέλεξε αντίθετα να τον σφάξει, παρόλο που ο άοπλος κρατούμενος ικέτευε για τη ζωή του.

Το χαντίθ επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Μωάμεθ δεν βλάφθηκε σωματικά από τους Μεκκανούς, αλλά στη θέση του κακομεταχειρίζονταν κάποιον άλλο με όνομα παρόμοιο με το δικό του:

Ο Απόστολος του Αλλάχ είπε, “δεν σας εκπλήσσει πως ο Αλλάχ με προστατεύει από την κακομεταχείριση και κατάρα των Κουραϊσιτών; Κακομεταχειρίζονται και καταριούνται τον Μουντχάμαμ, ενώ εγώ είμαι ο Μουχάμμαντ (και όχι ο  Μουντχάμαμ)” (Bukhari 56:733)»

Απάντηση:

Δώστε βάση τώρα στον αντιφατικό συλλογισμό της ΟΟΔΕ που επέλεξε να αναδημοσιεύσει το άρθρο του ψευτοαποστάτη. Μας πληροφορεί ο ψευτοαποστάτης ότι ο  Uqba ήταν ενός απλός ταραξίας. Και εδώ είτε λέει ψέματα ( ως συνήθως) η έχει άγνοια. Ο Uqba με βάση την ίδια την ΟΟΔΕ άξιζε να τιμωρηθεί! Διαβάζουμε:

«ο Uqba ήταν ανάμεσα σε εκείνους που περισσότερο άξιζαν να τιμωρηθούν. Περιγελούσε και βασάνιζε τον Μωάμεθ, όσο καιρό εκείνος παρέμενε στην Μέκκα. Πράγματι, ο Uqba ήταν τόσο δυσσεβής, που κάποτε έφτυσε τον Μωάμεθ στο πρόσωπο, και αργότερα, πολέμησε τους Μουσουλμάνους στο Badr.» ( πηγή: ΟΟΔΕ, http://www.oodegr.com/oode/islam/dol_mwameth1.htm)»

Και δίνει επίσης σαν πηγή την βιογραφία του Ibn Ishaq ( σελ 164) την ίδια πηγή που ο ίδιος ο ψευτοαποστατης προσπαθεί να μας αποδείξει ότι ο Προφήτης Μωάμεθ δεν βασανίστηκε. Όμως ξεκάθαρα το άρθρο που αναδημοσίευσαν παλιότερα η ΟΟΔΕ-ιτες δείχνει και ομολόγει ότι ο Προφήτης βασανίστηκε από τον Uqba. Έτσι λοιπόν η αντίφαση τους οδηγεί στον συλλογισμό ότι ο Προφήτης και βασανίστηκε όσο ήταν στην Μέκκα και ο ότι ο Uqba δεν ήταν απλός ταραξίας αλλά ένας εχθρός του Προφήτη που ήθελε να τον σκοτώσει.

Προσέξτε τώρα πως αναιρείται το άρθρο του greekmurtad από τους ΟΟΔΕ ιτες!. Από το απόσπασμα της παλιότερης δημοσίευσης της ΟΟΔΕ συμπεραίνουμε τα εξής:

1)Ο Προφήτης βασανιζόταν από τον Uqba όσο ήταν στην Μέκκα.

2) Οι παγανιστές πολέμησαν και προκάλεσαν τους Μουσουλμάνους στη μάχη του Badr

Όσον αφορά για τον θάνατο του Uqba είχαμε πει σε παλιότερο άρθρο μας:

«ο Uqba προσπάθησε να δολοφονήσει τον Προφήτη αρπάζοντας τον από τον  ώμο και τυλίγοντας ένα ρούχο γύρο από το λαιμό του προσπάθησε να τον πνίξει ( πηγή: Sahih Bukhari, Βιβλίο 60, Προφητική ερμηνεία).Επίσης όταν εκτελέστηκε ο Uqba ήταν αιχμάλωτος πολέμου όπου ο ίδιος μαζί με την φυλή του προκάλεσε εναντίον του Προφήτη( Ibn Ishaq σελ 291). Γιατί ο Προφήτης δεν εκτέλεσε όλους τους αιχμαλώτους και εκτέλεσε μόνο τον Uqba; Γιατί ο Uqba συνεχώς απειλούσε την ζωή του Προφήτη. Έτσι λοιπόν η τιμωρία του είναι δικαιολογημένη όπως παραδέχεται και ο αρθογράφος.» (πηγή: http://islamforgreeks.org/2008/07/23/answering_orthodox4/)

Στο χαντιθ που αναφέρει ο Προφήτης ότι ο Θεός τον προστατεύει μιλά για το πώς ο Παντοδύναμος τον προστάτευε από τον θάνατο, όχι όμως και από τις δοκιμασίες που σαν Προφήτης και Απόστολος του Θεού πέρναγε.

Λέει στη συνέχεια:

Όπως αναφέρεται σε διάφορα σημεία, κυρίως στο Σαχίχ Μπουχάρι, η χειρότερη προσβολή που υπέστη ο Μουχάμμαντ ήταν ένα επεισόδιο στο οποίο ο Άμπου Τζαχλ και άλλοι τον ενέπαιζαν όταν προσεχόταν, τοποθετώντας τα έντερα ενός ζώου (μάλλον καμήλας) στην πλάτη του (Bukhari 4:241). Ο Μουχάμμαντ καταράστηκε αυτούς τους άνδρες αμέσως, και ζήτησε από τον Αλλάχ να τους τιμωρήσει. Αυτοί σκοτώθηκαν αργότερα από τους Μουσουλμάνους.

Σαχίχ Μπουχάρι Τόμος 1,Βιβλίο 4, αρ. 241:

Διηγήθηκε ο Abdullah bin Mas’ud:

Μια φορά ο Προφήτης προσευχόταν στην Κάαμπα. Ο Αμπού Τζαχλ καθόταν με μερικούς απ’ τους συντρόφους του. Ένας από αυτούς είπε στους άλλους, «ποιος ανάμεσά σας θα φέρει τα περιεχόμενα της κοιλιάς μιας καμήλας έτσι κι έτσι (έντερα κ.α.) ώστε να τα βάλουμε στην πλάτη του Μουχάμμαντ, όταν προσκυνάει: Ο πιο άτυχος από αυτούς σηκώθηκε και τα έφερε. Περίμενε μέχρι που ο προφήτης έπεσε πρηνής στο έδαφος (προσκυνώντας) και μετά τα έβαλε στην πλάτη του, ανάμεσα στους ώμους του. Εγώ παρακολουθούσα αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ευχόμουν να είχα μερικούς ανθρώπους μαζί μου να αντισταθώ σ’ αυτούς. Άρχισαν να γελάνε και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον. Ο Απόστολος του Αλλάχ ήταν πρηνής σε στάση προσευχής και δεν σήκωσε το κεφάλι του μέχρι που η Φάτιμα (η κόρη του) ήρθε και πέταξε μακριά από την πλάτη του αυτά (τα περιεχόμενα της κοιλιάς της καμήλας). Αυτός σήκωσε το κεφάλι του και είπε τρεις φορές «Ω Αλλάχ! Τιμώρησε τους Κουραϊσίτες». Έτσι ήταν σκληρό για τον Άμπου Τζαχλ και τους συντρόφους του όταν ο Προφήτης επικαλέστηκε τον Αλλάχ εναντίον τους, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι οι προσευχές και οι επικλήσεις γίνονταν δεκτές σ’ αυτή την πόλη (τη Μέκκα). Ο Προφήτης ειπε, ‘Ω Αλλάχ! Τιμώρησε τον Άμπου Τζαχλ, τον ‘Utba bin Rabi’a, τον Shaiba bin Rabi’a, τον Al-Walid bin ‘Utba, τον Umaiya bin Khalaf, και τον ‘Uqba bin Al Mu’it (και ανέφερε τον έβδομο, το όνομα του οποίου δεν μπορώ να θυμηθώ). Μα τον Αλλάχ στα χέρια του οποίου είναι η ζωή μου, είδα τα νεκρά σώματα αυτών των ανθρώπων που ο Απόστολος τα μετρούσε στο Qalib (ένα από τα πηγάδια) της Badr.

Απάντηση:

Τα άτομα δεν πέθαναν από Μουσουλμάνους έτσι απλά. Τα άτομα αυτά σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μιας μάχης οπου νίκησαν οι Μουσουλμάνοι τους τυράννους τους. Σκοτώθηκαν στην μάχη του Badr οπου σύμφωνα με τους ίδιους τους ΟΟΔΕ ιτες όπως είδαμε παραπάνω οι παγανιστές ήταν αυτοί που εναντιωθήκαν στους Μουσουλμάνους και όχι το αντίθετο. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Uqba ήταν ανάμεσα σε αυτούς. Το άρθρο όμως το ψευτοαποστατη πάλι ακυρώνεται με αυτό το περιστατικό που κορόιδευαν τον Προφήτη μας καθώς έκανε την προσευχή του. Μέχρι στιγμής έχουμε δει (το αστείο είναι από τις πηγές που αναφέρουν για να κάνουν κριτική) ότι όχι μόνο βασάνιζαν τον Προφήτη αλλά και τον κορόιδευαν. Το ότι ο Προφήτης αντιστάθηκε και αμύνθηκε και τέλος νίκησε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι πέρασε αυτές τις κακουχίες.

Λέει:

«Το ίδιο περιστατικό αναφέρεται στον Τόμο 1, Βιβλίο 9, Αρ. 499, στον Τόμο 4, βιβλίο 53, Αρ. 409 (όπου μαθαίνουμε ότι έναν από τους άντρες αυτούς, τον Umaiya ή τον Ubai, τον έκοψαν κομμάτια πριν τον ρίξουν στο πηγάδι επειδή ήταν χοντρός και δεν χωρούσε), και στον Τόμο 5 Βιβλίο 58 Αρ. 193 (εκεί λέει ότι ο ένας από τους άντρες αυτούς, ο Umaiya ή ο Ubai, ακρωτηριάστηκε αλλά δεν ρίχτηκε στο πηγάδι). Επίσης στο Σιράτ Ρασούλ Αλλάχ μαθαίνουμε πως «Όταν ο απόστολος διέταξε να εκτελεσθεί ο Uqba, εκείνος ρώτησε ‘Και ποιος θα φροντίσει τα παιδιά μου, ω Μουχάμμαντ;’ η απάντησή του ήταν ‘ η κόλαση’….»( Ibn Ishaq, Sirat Rasul Allah (The Life of Muhammad), (Η ζωή του Μωάμεθ) A. Guillaume, tr. (New York: Oxford University Press, 1980), σελ. 164.)

Απάντηση:

Τα λόγια τώρα του Μωάμεθ στην ερώτηση του Uqba  «Και ποιος θα φροντίσει τα παιδιά μου, ω Μωάμεθ;» η απάντησή του ήταν:η κόλαση» δεν αναφέρονται πουθενά στην ιερά παράδοση του Προφήτη και σε αυθεντικά χαντιθ. ( Πηγή: Sirat Un Nabi Vol. II σελ. 173 από τον Allama Shibli Nu’Mani)

Στη συνέχεια ο ψευτοαποστατης τελειώνει το άρθρο του με ένα συμπέρασμα που απορρέει από λάθος συλλογισμό όπως δείξαμε. Και βέβαια ούτε καν δεν αναφέραμε αρχικώς ότι οι πηγές που αναφερει είναι αναξιόπιστες.

Το πρόβλημα το ψευτοαποστατη και όλων των Χριστιανών που μισούν το Ισλάμ συνοψίζεται έξοχα από τον ιστορικό Edward Gibbon που λέει:

«το μεγαλύτερο «αμάρτημα» του Μωάμεθ στα μάτια των Χριστιανών είναι ότι δεν επέτρεψε να σφαγιαστεί, να σταυρωθεί από τους εχθρούς του. Αμύνθηκε και προστάτεψε τον εαυτό του, την οικογένεια του, τους οπαδούς του, και τελικά νίκησε τους εχθρούς του. Η επιτυχία του Μωάμεθ είναι η απογοήτευση των χριστιανών, διότι ενοχλούνται»(Πηγή: http://satrong.org/content/religion/Muhammad_raihan.pdf )

Και αυτό ακριβώς βλέπουμε. Ο ψευτοαποστατης και η ΟΟΔΕ προσπαθούν να μας πουν ότι είναι κακό για έναν άνθρωπο να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Να στέκεται μπροστά στην αδικία και να την πολεμά. Πρέπει όλοι να σταθούμε και να «γυρίσουμε το άλλο μάγουλο» και να υποστούμε τα πάντα. 

Γιατί όμως ο ψευτοαποστατης δεν έκανε αναφορά σε άλλες κακουχίες που πέρασε ο Προφήτης Μωάμεθ; Γιατί δεν ανέφερε για παράδειγμα όταν τον λιθοβόλησαν στο Taif επειδή μόνο και μόνο πήγε να κηρύξει το Ισλάμ; Γιατί δεν ανέφερε τους παγανιστές που πήγαν να τον σκοτώσουν την ώρα που κοιμόταν; Γιατί δεν ανέφερε και τις υπόλοιπες παρόμοιες ιστορίες;



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading