Ειδήσεις και νέα για τους Κόπτες που δεν θα ακούσετε ποτέ από τα ΜΜΕ

Άχμαντ Ελντίν

Δεν θα αρχίσω με το τυπικό «καταδικάζουμε τα χτυπήματα στην Αλεξάνδρεια» αλλά θα παραθέσω μια προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το τι λέει το Ισλάμ για τις επιθέσεις αυτοκτονίας και επιθέσεις προς αθώους πολίτες. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία από την Ισλαμική θεολογική οπτική γωνία ότι έχουμε να κάνουμε με στυγνούς δολοφόνους που δολοφόνησαν αθώους Χριστιανούς που γιόρταζαν την θρησκευτική τους γιορτή και τραυμάτισαν 8 Μουσουλμάνους περαστικούς.

Ο Shiekh Yusuf Qaradawi πρόεδρος των Μουσουλμάνων Λογίων καταδίκασε την βομβιστική επίθεση χαρακτηρίζοντας τους «δολοφόνους» και «μη Μουσουλμάνους».

Επίσης δεν πρόκειται να αναφερθώ σε προπαγανδιστές δημοσιογράφους και φανατικούς Χριστιανούς που κάνουν λόγο για «διωγμούς σε Χριστιανούς». Σε αυτές τις αβάσιμες δηλώσεις έχουμε απαντήσει αναλυτικά σε αυτό εδώ το αρθρο και σε αυτο.

Αυτό που θέλω να αναφέρω εν συντομία είναι μια είδηση που δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ «κοιτάνε» ειδήσεις που λειτουργούν υπέρ των Χριστιανών και όχι κατά. Το τέλειο παράδειγμα είναι αυτό των Χριστιανών κοπτών.

Ότι είδηση και αν ακούσουμε για τους κόπτες έχει να κάνει με την «καταπίεση» που δέχονται στην Αίγυπτο, όμως σχεδόν ποτέ δεν θα ακούσουμε για την καταπίεση των κοπτών απέναντι σε ομόθρησκους τους που επιλέγουν να ασπαστούν  το Ισλάμ. Γιατί άραγε; Που είναι η δήθεν αντικειμενική ενημέρωση;

Δείτε μια είδηση παρακάτω και μετά αναλογιστείτε μερικά πράγματα που θα σας προτείνουμε.

Αγνοούνται δυο κόπτισες γυναίκες που κακοποιήθηκαν από τους Ιερείς άνδρες τους

Στην παραπάνω είδηση, που δύσκολα και σπάνια θα ακούσετε από τα ΜΜΕ, έχουμε δυο κόπτισες γυναίκες η οποίες για να γλιτώσουν τα βασανιστήρια των ανδρών τους, που είναι Ιερείς της Κοπτικής Εκκλησίας, ασπάζονται το Ισλάμ. Η αστυνομία της Αιγύπτου όταν έμαθε ότι οι γυναίκες των ιερέων ήθελαν να ασπαστούν το Ισλάμ τις παρέδωσε στην Κοπτική Εκκλησία και από τότε εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Παρόμοια περιστατικά καταγράφονται και για άλλους κόπτες που επιθύμησαν να ασπαστούν το Ισλάμ(Wafa Constantine, Camilla Shehata, Sami Aziz)  . Μερικοί ακόμα δολοφονήθηκαν. Ο Ibrahim Hilal Ibrahim Shawadfi αφηγείται την ιστορία του πως ασπάστηκε το Ισλάμ και κυνηγήθηκε, και πως σκότωσαν την γυναίκα του και την κόρη του. Δείτε τα παραπάνω περιστατικά σε βίντεο εδώ.

Αναλογιστείτε τώρα δυο πράγματα. 1) Που είναι τα ΜΜΕ να καλύψουν αυτες τις ειδησεις; 2) Φανταστείτε τι θα γινόταν αν στην θέση των Κοπτών ιερέων που κακοποιούσαν τις γυναίκες τους ήταν Μουσουλμάνοι και στην θέση των Χριστιανών γυναικών ήταν Μουσουλμάνες. Θα είχε ξεσπάσει παγκόσμια κατακραυγή και θα είχαν επικαλεστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά βεβαίως για τους κόπτες ούτε λόγος. Είναι η δεν είναι υποκρισία; Είναι η δεν είναι δυο μέτρα και σταθμά η όλη κατάσταση;

Καταδικάζουμε και εναντιωνόμαστε σε κάθε είδους καταπίεση που μπορεί να ζουν οι Χριστιανοί Κόπτες. Ποιος όμως θα καταδικάσει με την ίδια ένταση και τις καταπιέσεις που δέχονται οι Μουσουλμάνοι από τους Κόπτες στην Αίγυπτο;

Ας είμαστε δίκαιοι λοιπόνCategories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: