Rimse Vs Islamforgreeks: Ριζοσπαστικο Ισλαμ, πραγματικοτητα η μυθος;

Άχμαντ Ελντίν

Οι επικριτές του Ισλάμ και γενικά οι πολέμιοι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στο πως ασκούν την κριτική τους η την ανάλυση τους. Το πιο ενοχλητικό και κουραστικό είναι ότι δημοσιεύουν κριτικές που έχουν ήδη απαντηθεί και έχουν αντικρουστεί με λεπτομέρεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το άρθρο του Ανδρέα Μπανούτσου περί «ριζοσπαστικού» Ισλάμ (http://rimse.gr/?p=320). Ενώ ο Μπανούτσος έχει γνώση για τις απαντήσεις μας από την ιστοσελίδα μας, και αυτό φαίνεται μιας και επισκέπτεται συχνά την σελίδα μας για πληροφόρηση και ενημέρωση, αυτό δεν τον σταματά να διαστρεβλώνει τα λεγόμενα μας. Κύριο χαρακτηριστικό του Μπανούτσου είναι να αδιαφορεί για τις απαντήσεις μας προς στις αστήριχτες δηλώσεις του, και να συνεχίζει αδιάφορος την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του κόσμου για ένα δήθεν «ριζοσπαστικό Ισλάμ» που απειλή την παγκόσμια ειρήνη.

Πως ξεκίνησε η αντιπαράθεση με τον Μπανούτσο, ποιος είναι και τι επαγγέλλεται;

Διαβάζουμε για την ιστοσελίδα του:

«Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011, το «παρατηρητήριο του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (RIMSE) που επιδιώκει να εκθέσει ισλαμικές δραστηριότητες (βίαιες και μη βίαιες) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ισλαμικές δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα.

Ο Ισλαμισμός είναι μια απολυταρχική πολιτική ιδεολογία η οποία εμμένει στην πεποίθηση ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία, αλλά ενα ολιστικό κοινωνικό-πολιτικό σύστημα. Ο Ισλαμισμός υποστηρίζει την εφαρμογή της Σαρία δικαίου (ισλαμικό νόμο) και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ισλαμικού κράτους-το Χαλιφάτο-που θα ενώσει τη μουσουλμανική κοινότητα, γνωστή ως Ummah. Η RIMSE (το παρατηρητήριο του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη) υποστηρίζει ότι η απειλή για τη Δύση και κυρίως για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, δεν είναι το Ισλάμ ως πίστη, αλλά ο ισλαμισμός ως μια ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία.

Οι Ισλαμιστές επιδιώκουν τους ολοκληρωτικούς τους στόχους μέσα από βίαιες και μη βίαιες μεθόδους. Η τρομοκρατία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από βίαιους Ισλαμιστές στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την παγκόσμια κυριαρχία. Η παγκόσμια «Σάλαφι-Τζιχάντ» για παράδειγμα, προσπαθεί να επιβάλει την Σαρία και τον καθορισμό των Χαλιφάτων κυρίως με τρομοκρατική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, μη βίαια ισλαμικά κινήματα, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, Hizb-ut-Tahrir, Jamaat e-Islami και των θυγατρικών τους, επιδιώκουν να προωθήσουν την ίδια διάταξη υπονομεύοντας φιλελεύθερες δυτικές δημοκρατίες. Η RIMSE επιδίδεται σε μια διπλή προσπάθεια έρευνας και ακτιβισμού, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την απειλή που αντιπροσωπεύει η ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία του ισλαμισμού.» (πηγή:http://rimse.gr/?page_id=2 )  

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με έναν αναλυτή θεμάτων ασφαλείας και ακαδημαϊκό στο χώρο, πάντα με βάση το βιογραφικό του (πηγή: http://rimse.gr/?page_id=164)

Να περάσουμε τώρα να δούμε πως ήρθαμε σε αντιπαράθεση( πιο σωστά πως ήρθε αυτός σε αντιπαράθεση με εμάς) με τον Μπανούτσο.

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2011 ο αναλυτής σε θέματα ασφαλείας γράφει ένα άρθρο και το τιτλοφορεί ως εξής: «Ριζοσπαστική διαδικτυακή Dawah στην Ελλάδα». Dawah για όσους δεν γνωρίζουν (σε ελεύθερη μετάφραση) είναι η «πρόσκληση» των μη Μουσουλμάνων προς το Ισλάμ. Εν ολίγοις ο κΜπανούτσος αποκάλεσε το σωματείο Ελ Ραχμάν «Ριζοσπαστικό» και το σύνδεσε με την τρομοκρατία. Παρόλο που τονίζει ότι είμαστε ειρηνικοί, προειδοποιεί τον κόσμο ότι στο μέλλον κατά πάσα πιθανότητα να ριζοσπαστικόποιηθουμε και να αποτελέσουμε μια μελλοντική απειλή για την χώρα.

Όταν πληροφορήθηκα για το άρθρο αυτό είπα το εξής: «Να πάρουμε αυτόν τον άνθρωπο στα σοβαρά η στα αστεία;» Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου τον Μπανούτσο. Ήταν ακριβώς η πρώτη μου αντίδραση. Σκέφτηκα την αστεία πλευρά του θέματος ότι δεν χρειάζεται να απαντήσουμε η καν να δώσουμε σημασία σε αυτά τα σενάρια επιστημονικής και πολεμικής φαντασίας. Από την άλλη όμως, στο σοβαρό κομμάτι, έχουμε να κάνουμε με μια συκοφαντία και λασπολογία στην πιο αθώα περίπτωση. Ο Μπανούτσος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για το δικαίωμα που πήρε να μας αποκαλέσει έμμεσα μελλοντικούς τρομοκράτες και να αποκαλέσει την Dawah μας Ριζοσπαστική.

Τελικά αποφασίσαμε να απαντήσουμε αναλυτικά στον Μπανούτσο. Με αυτόν τον τρόπο άρχισε ένα μίνι Ντιμπειτ στην αγγλική γλώσσα. Να πω σε αυτό το σημείο ότι με παραξένεψε αρκετά η κίνηση του να γράψει στην αγγλική γλώσσα για εμάς και το «Ραχμάν». Για ποιο λόγο δεν έγραψε στην Ελληνική; Για ποιον προορίζεται η ψευδό πληροφορία ότι είμαστε «ριζοσπαστικοί»; Ναι, πολύ σωστά σκεφτήκατε, κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον κύριο.

Ο Μπανούτσος αιφνιδιάστηκε που του απαντήσαμε και μπήκαμε στην διαδικασία αυτή. Τα λόγια του είναι ανούσια, από πηγές αστήριχτα, και επαναλαμβάνεται κουραστικά χωρίς να απαντά. Το αποκορύφωμα βεβαίως είναι ότι αρνήθηκε να κάνει δημόσιο διάλογο. Έχουμε δηλαδή έναν άνθρωπο που μαζί με άλλους αναλυτές μιλάνε για ένα ανύπαρκτο πράγμα δηλ το «πολιτικό-ριζοσπαστικό Ισλάμ». Και όταν εμείς σαν Μουσουλμάνοι προκαλούμε τα λεγόμενα τους και επιθυμούμε μια δημόσια συζήτηση αυτοί αρνούνται. Αυτό και μόνο φτάνει για να συνειδητοποιήσει κάποιος το πόσο θάρρος έχουν για την γνώμη τους και να την υποστηρίξουν σε ένα διάλογο αντιπαράθεσης. Η ιδέα ότι θα υπάρχει αντιγνωμία δεν τους αρέσει.

Ο Μπανούτσος είναι το ίδιο κουραστικός και στο τελευταίο του άρθρο όπως αναφέραμε στην εισαγωγή μας. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι ανάμεσα στις πηγές που παραθέτει, που είναι δυο δικές μας, καν δεν κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά περί πολίτικου Ισλάμ, Σαλαφισμού, Ουχαμπισμού έτσι όπως πραγματικά τοποθετούμαστε. Επιμένει να επαναλαμβάνει τις λανθασμένες θεωρίες, που όπως είπαμε είναι απαντημένες και αδιαφορεί εντελώς για την άλλη γνώμη.

Σε αυτό εδώ το σημείο, για να βοηθήσουμε τον Μπανούτσο να δει αυτά που δεν ήθελε να δει (προφανώς γιατί δεν μπορεί να απαντήσει)θα του παραθέσουμε γραπτά μια ομιλία που είχα περί πολίτικου Ισλάμ και Ισλάμ-ισμου. Αυτή η ομιλία υποτίθεται ότι την άκουσε και παρόλαυτα δεν τον εμπόδισε να γράψει στο τελευταίο του άρθρο όλες αυτές τις ανακρίβειες. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως μια παλιότερη μου ομιλία απαντά αναλυτικά στις νεότερες δηλώσεις του Μπανούτσου. Ο λόγος είναι ότι ο αναλυτής επαναλαμβάνεται και δεν φέρνει κανένα απολύτως επιχείρημα να υποστηρίξει τις μυθοπλασίες του. Παρακάτω ακολουθεί η ομιλία που αναιρεί ολοκληρωτικά το άρθρο του «Ριζοσπαστικό Ισλάμ: Μύθος η πραγματικότητα:

«Όταν διαβάζουμε από μη Μουσουλμανικές πηγές, και όταν λέω μη Μουσουλμανικές σε αυτό εδώ το πλαίσιο της ομιλίας μου εννοώ τους πολέμιους του Ισλάμ και γενικά αυτούς που εναντιώνονται όσο μπορούν σε κάθε πτυχή της Μουσουλμανικής πίστης. Όταν διαβάζουμε από αυτούς την ερμηνεία τους η την εξήγηση τους περί πολίτικου Ισλάμ λένε τα εξής;

«Το πολιτικό Ισλάμ είναι μια ιδεολογία που υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία αλλά επίσης και ένα πολιτικό σύστημα»

Διαβάζοντας τέτοιες δηλώσεις ειλικρινά αναρωτιέμαι το εξής: «πόσο παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση χωρά σε μια πρόταση δυο γραμμών;

Διάφοροι «αναλυτές» και πολέμιοι του Ισλάμ έχουν επινοήσει και μια λέξη για να περιγράψουν την υποτιθέμενη σέκτα, το αποκαλούν Ισλαμισμό η ισλαμιστικό, στην αγγλική γλώσσα θα το βρείτε ως Islamism.  

Πραγματικά παιδιά δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Να αρχίσω από την μανία κάποιων Ισλαμοφοβικων που βάζουν ταμπέλες σε κάθε τι που δε τους αρέσει στο Ισλάμ; Να αρχίσω από την αγνοία που έχουν αυτοί οι πολέμιοι σε βασικές αρχές του Ισλάμ;

Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι μαθαίνουν σε αυτούς τους αναλυτές και σε άλλες διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας όταν μαθαίνουν περί Ισλάμ και Μουσουλμάνων; Γιατί τόσο άγνοια; Η μήπως δεν είναι αγνοία, και όλο αυτό γίνεται επιτηδευμένα για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς; Αυτά τα ερωτήματα θα τα δούμε μελλοντικά και θα τα συζητήσουμε. Αυτή τι στιγμή πάμε να δούμε τον τρόμο και τον μύθο που επικρατεί γύρω από το πολιτικό Ισλάμ.

Καταρχήν τι είναι πολιτικό Ισλάμ; Είπαμε προηγούμενος Πολιτικό Ισλάμ σύμφωνα με αυτούς που το επινόησαν σαν πρόταση, γιατί εμείς σαν Μουσουλμάνοι ΠΟΤΕ δεν βάλαμε τέτοια ταμπέλα,. Σύμφωνα λοιπόν μαυτούς πολιτικό Ισλάμ είναι το εξής:

«Το πολιτικό Ισλάμ είναι μια ιδεολογία που υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία αλλά επίσης και ένα πολιτικό σύστημα»

Προσέξτε τώρα τα λάθη και αριθμείστε τα μαζί μου. Το Ισλάμ σαν πίστη, σαν ιδεολογία σαν θρησκεία, σαν τρόπος ζωής ΠΟΤΕ δεν ερμηνευτικέ από τους Σαλαφ ( δηλ τους Πρώτους Μουσουλμάνους) ως μια ιδεολογία η φιλοσοφία που ασχολείται ΜΟΝΟ με το πνεύμα. Αυτός είναι μύθος και άγνοια που προέρχεται από αυτόν που δεν έχει αγγίξει το ίδιο το Κοράνι και την Σουννα του Προφήτη. Το Ισλάμ είναι μια πίστη, ένας κώδικας ζωής που περιέχει και Νομούς, συνεπώς η πολιτική κατά το Ισλάμ είναι θεόσταλτη…

Προκαλώ τώρα όλους αυτούς που λένε ότι το Ισλάμ είναι ΜΟΝΟ θρησκεία και όχι και κοινωνικό πολιτικό  σύστημα να με βγάλουν ψεύτη παραθέτοντας Ισλαμικά αυθεντικά κείμενα όπως το Κοράνι και την Σουννα(αυθεντικά χαντιθ). Διαβάζουμε από το Κοράνι:

Και όποιος δεν δικάσει, με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν απ’ τον ΑΛΛΑΧ, αυτοί είναι οι Απιστοι 5.44

Αν όμως τους δικάσεις, τότε δίκασε τους με δικαιοσύνη. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους δικαίους. 5.42

Κι αυτό (παραγγέλει)’ δίκαζε ανάμεσα τους σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΑΛΛΑΧ 5.49

Κι αν σ’ οποιοδήποτε πράγμα έχετε διαφορά, η απόφαση του βρίσκεται με τον ΑΛΛΑΧ. Αυτός είναι ο ΑΛΛΑΧ ο Κύριος μου, σ’ Αυτόν εμπιστεύομαι, και σ’ Αυτόν θα επιστρέψω. 42.10

Μήπως επιδιώκουν την δικαιοσύνη της εποχής της Άγνοιας (προϊσλαμικής εποχής). Ποιος όμως μπορεί να κρίνει, καλύτερα απ’ τον ΑΛΛΑΧ ένα λαό αναμφισβήτητης πίστης; 5.50

Από το Κοράνι βλέπουμε ότι ο νόμος και η ηγεσία ανήκουν στον ΑΛΛΑΧ, στον ΘΕΟ τον Δημιουργό και ΟΧΙ σε ανθρώπους και διάφορες πολιτικές παρατάξεις. Αυτή είναι η θέση του Ισλάμ με βάση τις πηγές του, το Κοράνι την Σουνα και την συναίνεση των Ουλεμα (λογιών). Κανένας δεν το αμφισβήτησε αυτό στην Ιστορία του Ισλάμ πολύ απλά γιατί είναι μέρος του ίδιου του Ισλάμ. Οι πολέμιοι το μόνο που έχουν να κάνουν για να αναιρέσουν αυτήν την ορθόδοξη θέση είναι να παραθέσουν Κορανικα χωρία και αυθεντικά λεγόμενα του Προφήτη Μουχάμαντ.

Όμως όλως περιέργως έχουμε μη Μουσουλμάνους, που έρχονται και μας δίνουν καινούριες ορολογίες για την πιστή μας. Τι είναι Ισλάμ, και τι δεν είναι. Με βάση αυτους και τις πολιτικές τους ατζέντες. Τραγικό, ειρωνικό, πείτε το όπως θέλετε.

Δεν υπάρχει λοιπόν πολιτικό Ισλάμ! Υπάρχει Ισλάμ, σκέτο χωρίς σάλτσες και πολλά πολλά. Για την ακρίβεια υπάρχει το Ισλάμ το αυθεντικό το ορθόδοξο που καλεί να λατρεύουμε τον Ένα και Μοναδικό αληθινό Θεό, τον Δημιουργό των Πάντων, των παντοδύναμο τον Συντηρητή του σύμπαντος, ο όποιος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και ονομασίες που δεν μοιράζεται με την δημιουργία του, και είναι Ο Μόνος άξιος λατρείας.

Αυτό είναι το Ισλάμ. Μέσα από αυτό έρχεται και το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του Ισλάμ γιατί όπως είδαμε από τα Κορανικα χωρία η απόφαση και η εξουσία ανήκει στον ΑΛΛΑΧ και όχι σε ανθρώπους. Η απόφαση αυτή είναι αυτό που λέμε Σαρία ( Ισλαμικός Νόμος) κάτι που αυτοί οι αναλυτές και διάφοροι μελετητές πολέμιοι του Ισλάμ το θεωρούν απειλή, κάτι κακό, κάτι επικίνδυνο στις δυτικές κοινωνίες και άλλες υστερικές θεωρίες.

Έτσι λοιπόν είναι εύκολο να καταλάβουμε τα παιχνίδια που προσπαθούν να παίξουν. Λένε για παράδειγμα, ότι το Ισλάμ δεν έχει σχέση με το πολιτικό Ισλάμ. Θέλουν με άλλα λόγια η προσπαθούν να προπαγανδίσουν την λανθασμένη και μη Ισλαμική ιδέα ότι το Ισλάμ είναι απλά μια θεωρία θρησκευτική και δεν έχει λόγο για το πώς πρέπει να τρέξει μια χώρα, τα πολιτικά της, και τους κανόνες της.

Θέλουν να σπάσουν το Ισλάμ το αυθεντικό, σε Ισλάμ θεολογίας από την μια, και από την άλλη το Ισλάμ πολιτικής. Αυτό είδαμε πόσο μεγάλο λάθος είναι από το ίδιο το Κοράνι. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι θεολόγος η Αλιμ να καταλάβει ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και κοινωνικό πολιτικό σύστημα. Δηλαδή Έτσι ακριβώς όπως το τηρούσε ο ίδιος ο Προφήτης Μουχαμαντ και οι μετέπειτα Μουσουλμανικές γενιές. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα με σχολαστικότητα από όλες της Συλλογές των Χαντίθ και κυρίως όπως είδαμε καταγραμμένα από το ίδιο το Κοράνι. Πως έρχονται τώρα αυτοί και ακυρώνουν πιστεύω χιλιάδων ετών έτσι όπως διαμορφώθηκε από τον ίδιο τον Προφήτη;

Όμως εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό και να καταλήξουμε σε αυτό. Ξεμπροστιάσαμε και θα ξεμπροστιάζουμε μελλοντικά ανάλογες αβάσιμες δηλώσεις κατά του Ισλάμ και των διδαγμάτων του.

Μερικοί Μουσουλμάνοι όμως στην Ευρώπη και σε μη Μουσουλμανικές χώρες έχουν στόχο κυρίως να μιλάνε και να καλούν στη Σαρία και τον Ισλαμικό νόμο. Κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο με το Αυθεντικό Ισλάμ και τις διδασκαλίες του. Στη Νταουα, το κάλεσμα στο Ισλάμ, δεν παίρνει προτεραιότητα το νομικό πεδίο αλλά το θεολογικό καθαρά και μόνο. Είναι σημαντικό βεβαίως μια χώρα να λειτουργεί με τους κανόνες του ΑΛΛΑΧ αλλά δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Αυτό θα το δούμε με ένα ωραίο χαρακτηρισμό από τον ίδιο τον Ibn Taymiahh αργότερα.

Το σημαντικό είναι ότι το κάλεσμα γίνεται στα θεολογικά σημεία. Δηλαδή κάλεσμα στο μονοθεϊσμό και στη Σουννα, κάλεσμα στη σωστή λατρεία του ΑΛΛΑΧ κτλ. Και όλα αυτά με ειρηνικό τρόπο χωρίς βία και εντάσεις

Ένας Μουσουλμάνος δεν έχει κανένα δικαίωμα να χώνεται στο πολιτικό σύστημα που κρατά μια χώρα γιατί είναι πεδίο που δεν τον αφορά και δεν πρέπει να δίνει βαρύτητα. Αλλά να μιλά για την πίστη του, να την διδάσκει (έχοντας βεβαίως τις γνώσεις και τις βάσεις) με ειρηνικό τρόπο, και αυτό είναι από τα δικαιώματα του σαν Έλληνας Μουσουλμάνος και υποχρέωση του ως πιστός.

Ένας Μουσουλμάνος οφείλει να σέβεται τη μη Μουσουλμανική χώρα που ζει και να μην προκαλεί αλλά να εξηγεί με όμορφο τρόπο και να κάνει το κάλεσμα με σοφία. Το Κοράνι λέει

Προσκάλεσε όλους στη θρησκεία του Κυρίου σου με σοφία και με όμορφο κήρυγμα. Και προσπάθησε να τους πείσεις με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο ευγενικό. Ο Κύριος σου γνωρίζει, βεβαίως, καλύτερα ποιος απομακρύνεται από το Δρόμο Του, και γνωρίζει καλύτερα όσους παίρνουν καθοδήγηση 16.125

Δυστυχώς ορισμένα αιρετικά γκρουπάκια που αυτοαποκαλούνται Μουσουλμάνοι δίνουν μεγάλη ενεργεία στο πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι λάθος, και το ορθόδοξο Ισλάμ είναι σε αντίθεση με αυτές τις πρακτικές. Για παράδειγμα το διάσημο χαντιθ του Μουαδ όπου ο Προφήτης του λέει «πηγαίνεις σε χώρα Χριστιανική, ας είναι λοιπόν το κάλεσμα σου στο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να λατρευτεί παρά μόνο ο ΑΛΛΑΧ, αν δεχτούν τότε να τους μάθεις την προσευχή» ΑΥΤΗ είναι η μεθοδολογία της Νταουας, κάλεσμα στο Ταουχιντ(Μονοθεϊσμό) και ΟΧΙ ανάμειξη σε πολιτικά. Αυτή ήταν και η μέθοδος των Προφητών και βρίσκουμε περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο Manhaj Ul Anbiya fi Dawah

Στο βιβλίο επίσης «εξαγνίζοντας τις έννοιες της Σουννας» διαβάζουμε ότι όλα αυτά τα γκρουπακια όπως Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Οπαδοί του Σάιντ Κούτμπ, Χίζμπιτ Ταχρίρ, και γενικά το να κομματικοποίησε(Χιζμπία) ανήκουν σε αιρέσεις με προβληματικό δόγμα και προβληματική μεθοδολογία Ντάουας. Και αυτό γιατί η προτεραιότητα τους και η ενέργεια τους είναι πάνω στα πολιτικά και όχι στην εξήγηση του δόγματος του Ισλάμ. Ο Shiekh Ul Islam Ibn Taymiah είπε στο βιβλίο «Al Istiqammah1/466», «Όταν υπάρχει η αμαρτία δίπλα στο σωστό το Ταουχιντ είναι καλύτερα από το να μην υπάρχει αμαρτία με διαστρεβλωμένο Τουχιντ» φανταστείτε οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη που δεν έχουν να κάνουν απλά με διαστρεβλωμένο Ταουχιντ αλλά μη ανύπαρκτο Ταουχιντ!

Το πολιτικό Ισλάμ δεν υπάρχει όπως αποδείξαμε από το ίδιο το Ισλάμ. Αλλά ακόμα και το πολιτικό Ισλάμ, έτσι όπως το περιγράφουν οι αναλυτές με αρνητική έννοια και σημασία, πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν αρκετοί από αυτούς οι οποίοι διαφωνούν με τις τοποθετήσεις άλλων. Έχουμε αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των αναλυτών ασφαλείας.

Ο Μάνος Καραγιάννης  http://www.youtube.com/watch?v=eV3RfLN51lc   είναι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι το πολιτικό Ισλάμ δεν είναι απειλή και μπορεί να γίνει συνομιλητής. Στο βίντεο που σας παραθέτω δεν συμφωνώ σε όλα που λέει, και είναι λογικό γιατί τα βλέπει από την σκοπιά την αναλυτική, του ερευνητή, την γεωγραφική. Αυτό που οφείλουμε όμως να κρατήσουμε είναι ότι το πολιτικό Ισλάμ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, μπορεί να γίνει συνομιλητής καθώς επίσης δεν το θεώρει βίαιο. Πιο πριν είπαμε ότι σαν ταμπέλα δεν υφίσταται πολιτικό Ισλάμ, δεν υπάρχει. Το αναφέρω όμως για να δείξω ότι υπάρχουν άτομα που είναι πιο ανοιχτόμυαλα από ορισμένους ισλαμοφοβικους σαν τον Μπανούτσο η σαν τον Ανδριανόπουλο.

Ένα άλλο άτομο που φέρνω ως υπεράσπιση είναι ο Michot, από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και λέκτορας πανεπιστήμιων, ο ποιος στο βιβλίο του Ibn Taymiah: Muslims under non Muslim Rule αναιρεί όλη την ιδέα περί Ισλαμιστικής απειλής. Άλλη μια που επικαλούμαι είναι η μελέτη του Πανεπιστήμιου Surrey http://www.fahs.surrey.ac.uk/islamingreece/index.htm που δεν αναφέρει καμία Ισλαμική απειλή. Δεν έχουμε λοιπόν ομοφωνία πάνω στο θέμα υπάρχουν διάφορες αναλύσεις και μελέτες και αυτό γιατί όλες αυτές οι μελέτες είναι βασισμένες σε λάθος βάσεις, μέτρα και σταθμά.” 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για να αποδείξουμε τις λανθασμένες θεωρίες του Μπανούτσου. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Μπανούτσος και έχει πλήρη μεσάνυχτα περί Ισλάμ, είναι ότι το Ισλάμ δεν έχει διαφορετικές εκφάνσεις. Δεν μπορεί ο κάθε ένας να έρχεται και να κολλά μια ταμπέλα στο Ισλάμ του τύπου, μετριοπαθές Ισλάμ, Μοντέρνο Ισλάμ, Ελληνιστικό Ισλάμ, και διάφορα παρόμοια.

Το Ισλάμ είναι ΕΝΑ και από αυτό το ένα το ορθό έχουμε αιρετικά γκρουπάκια που το Ισλάμ το ίδιο ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ σε αυτά και ΔΕΝ τα υποστηρίζει( παράδειγμα: Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Οπαδοί του Σαιντ Κουτμπ, Χιζμπιτ Ταχρίρ, και γενικά το να κομματικοποίησε(Χιζμπια). Από αυτό και μόνο όλη η ανάλυση του αναλυτή Ανδρέα Μπανούτσου καταρρέει. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω στην ήδη αναλυτική μας παρουσίαση. Τα πράγματα είναι παραπάνω από ξεκάθαρα. Σε περίπτωση που θέλει να απαντήσει ο Μπανούτσος εύχομαι να μην παπαγαλίσει τις ίδιες θεωρίες και να καταλάβει ότι ο βασικός λόγος που διαφωνούμε είναι ότι το Ισλάμ είναι Ισλάμ και δεν είναι πολιτικό, συντηρητικό, ακραίο. Ο Μπανούτσος μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες λέξεις περιγραφής όπως ακραίοι, φανατικοί, σκληροπυρηνικοί, αλλά το Ισλάμ δεν έχει καμία απολύτως σχέση για να το εμπλέκει και να φτιάχνει κατά το δοκούν δικά του «Ισλάμ».

Όσον αφορά τα λεγόμενα του για τον Σαλαφισμό και ότι είμαι Σαλαφιστής.

Η δεύτερη πηγή που χρησιμοποιεί έχει να κάνει με το Ισλάμ των Σάλαφ και με αποκαλεί Σαλαφιστή. Για άλλη μια φορά όμως ο Μπανούτσος λόγου άγνοιας η ημιμάθειας νομίζει ότι το να είσαι Σάλαφι σημαίνει να είσαι ακραίος. Μέγα λάθος. Όταν λέμε Σάλαφι Ισλάμ δεν εννοούμε τίποτα άλλο εκτός από το Ορθόδοξο Ισλάμ των Πρώτων Μουσουλμάνων. Η Σαλαφία δεν είναι σέκτα η παρακλάδι του Ισλάμ είναι μεθοδολογία(Manhaj)κατανόησης του Ισλάμ με βάση των πρώτων Μουσουλμάνων. Αυτή η Ορθόδοξη Ισλαμική μεθοδολογία είναι αυτή που διαχωρίζει τον πιστό Ορθόδοξο Μουσουλμάνο από μια αίρεση όπως τον σουφισμό η τον Σιιτισμο (και όχι μόνο).

Η πίστη ενός Μουσουλμάνου είναι το Ισλάμ και λέγεται Μούσλιμ ( Μουσουλμάνος). Με την προσθήκη της λέξης Σάλαφι αφήνουμε να εννοηθεί ότι η μεθοδολογία μας είναι αυτή των πρώτων Μουσουλμάνων και με τον τρόπο που αυτοί κατανόησαν το Ισλάμ. Αυτή η μεθοδολογία είναι αποδεκτή από την συναίνεση των λογίων του Ισλάμ. Μια άλλη ονομασία των Σάλαφ η της Σαλαφία είναι η Άχλου Σούννα Ουαλ Τζαμάα ( Ahlu Sunnah Wa Jamaah). Στη σελίδα μας τονίζουμε:

«Η πίστη μας και τρόπος ζωής μας είναι το Ισλάμ. Οι πηγές του Ισλάμ προέρχονται από το Κοράνι και από την αυθεντική διδασκαλία(Σούννα) του Προφήτη μας Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Ανήκουμε στο Ορθόδοξο Ισλάμ ( Ahlu Sunnah Wa Jammah) και η μεθοδολογία(Manhaj) μας είναι αυτή των Πρώτων Μουσουλμάνων (Salaf) και η αναφορά στη συναίνεση των λογίων του Ισλάμ(Ijma).»

Δεν υπάρχει ένας λόγιος, Μουλάς, Αλιμ, των κλασσικών, αυθεντικών και αποδεκτών Ισλαμικών Πανεπιστημίων που να αρνείται την παραπάνω περιγραφή για το τι είναι Ισλάμ και προκαλούμε τον Μπανούτσο να μας βγάλει λάθος με αυθεντική Μουσουλμανική βιβλιογραφία. Αν ρίξετε μια ματιά στις πηγές του και στην βιβλιογραφία θα καταλάβετε ότι κοιτά το Ισλάμ με γυαλιά τρίτων. Δεν μπορεί η δεν θέλει να κοιτάξει κατευθείαν τις Ισλαμικές πηγές όπως το Κοράνι και τα λεγόμενα του Προφήτη γιατί θα αναιρεθεί αυτόματα η ανάλυση του. Ανάλυση όμως χωρίς τις πηγές αυτού που μελετάς δεν λέγεται ανάλυση. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και κρύβεται πίσω από αβάσιμες δηλώσεις ατόμων που δεν έχουν την παραμικρή γνώση περί Ισλάμ, Ιστορίας και Δογματικής.

Για τον Σαλαφισμό όμως καθώς επίσης και για μια άλλη επινοημένη ανύπαρκτη λέξη, τον «Ουχαμπισμό», έχουμε μιλήσει αναλυτικά και με λεπτομέρεια στο άρθρο μας εδώ(http://islamforgreeks.org/2011/04/27/wahhabi-myth-exposed/). Αυτό το άρθρο υποτίθεται ότι ο κ Μπανουτσος το πήρε σαν πηγή, μόνο που ξέχασε να διαβάσει περίπου το 90% του άρθρου που τον αναιρεί σε όλα που αναφέρει περί Ουχαμπισμου, Σαλαφισμου και της αποτυχημένης του προσπάθειας να το σύνδεση με την βία, το «πολιτικό Ισλάμ», την Αλ Καιντα κτλ. Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο να γίνετε μάρτυρες της ημιμάθειας του κ Μπανούτσου.

Θέλω να κλείσω αυτό το άρθρο με το να προσκαλέσω τον κ Ανδρέα Μπανούτσο σε έναν δημόσιο και ανοιχτό διάλογο. Δίνουμε στον Ανδρέα Μπανουτσο την επιλογή να διαλέξει το θέμα το οποίο θέλει σχετικά με θέματα τρομοκρατίας, ασφάλειας και Ισλάμ. Ελπίζουμε ο κ Μπανούτσος να δεχτεί την πρόσκληση μας.

Ενημέρωση στις 2-8-2011

Δεύτερη απάντηση στον κ. Μπανούτσο περί Ριζοσπαστικού Ισλάμ

 Το άρθρο του μπορείτε να το βρείτε εδώ(http://rimse.gr/?p=326)ακολουθεί μια λέξη προς λέξη απάντηση στα λεγόμενα του κ Μπανούτσου.

Λέει:

Ο κ.Άχμαντ Ελντίν διαχειριστής της ιστοσελίδας islamforgreeks.org και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελ Ραχμάν έσπευσε πανικόβλητος να ασκήσει κριτική(1) στο άρθρο μου “Ριζοσπαστικό Ισλάμ: Μύθος ή Πραγματικότητα;”(2) μόλις 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του στην ιστοσελίδα του RIMSE. Προς τι αυτή η σπουδή; Δεν είναι σίγουρος ο κ.Ελντίν για την απόλυτη αλήθεια του κηρύγματος του και σπεύδει να απαντήσει σε έναν ημιμαθή όπως με χαρακτήρισε; Είμαι ευτυχής που εγώ είμαι ημιμαθής και ακόμα πιο ευτυχής που ο κ.Ελντίν κατέχει την απόλυτη εξ αποκαλύψεως αλήθεια που του δίδαξε το Κοράνι και η Σούννα του Προφήτη Μωάμεθ.

Απάντηση: 

Είμαι πανικόβλητος για τον Μπανούτσο που απάντησα σχεδόν αμέσως. Αυτό δείχνει πανικό η ότι θεωρούμε τα γραπτά του μια συκοφαντία που πρέπει να αναιρεθούν; Ίσως ο αγχωμένος της υπόθεσης είναι αυτός ο οποίος συνεχίζει να «απαντά» χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για τις αρχικές λασπολογίες ότι κάνουμε Ριζοσπαστική Dawah. Λέει «ο κ.Ελντίν κατέχει την απόλυτη εξ αποκαλύψεως αλήθεια που του δίδαξε το Κοράνι και η Σούννα του Προφήτη Μωάμεθ». Ο Μπανουτσος απλά εδώ ειρωνεύεται έχοντας έναν εκνευρισμό που αναιρέσαμε το άρθρο του περί Ριζοσπαστικού Ισλάμ μέσα σε 24 ώρες.

Λέει:

Ο κ. Ελντίν ξεκινάει την απάντησή του χρησιμοποιώντας τη φράση “Οι επικριτές του Ισλάμ”. Επαναλαμβάνω λοιπόν στον κ.Ελντίν σε περίπτωση που δεν κατανόησε τα γραφόμενά μου στο πρόσφατο άρθρο μου, ότι είμαι επικριτής των διαφόρων εκφάνσεων του ριζοσπαστικού Ισλάμ και όχι της Ισλαμικής θρησκείας, την οποία σέβομαι.  Η θεωρία μου, που υποτίθεται ότι είναι λανθασμένη δεν είναι δική μου όπως επικαλείται ο κ.Ελντίν, αλλά πολλών Δυτικών αναλυτών σε θέματα Ισλάμ. Ο Daniel Pipes για παράδειγμα, ένας από τους πιο γνωστούς Ισλαμολόγους διεθνώς, θεωρεί ότι “το πρόβλημα για τη Δύση είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ και πως η λύση είναι το μετριοπαθές Ισλάμ”.(3)

Απάντηση:

Είδαμε πόσο «σέβεται» το Ισλάμ στην εισαγωγή του. Δεν υπάρχει Ριζοσπαστικό Ισλάμ. Αυτό το έχουμε τονίσει και έχουμε μπει στην διαδικασία να το τεκμηριώσουμε. Θα καταλάβει επιτέλους ο Μπανουτσος ότι οφείλει τουλάχιστον να επιχειρηματολογήσει για τις κενές του δηλώσεις και αναλύσεις; Από την στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει Ριζοσπαστικό Ισλάμ λογικά δεν έχουμε και εκφάνσεις του. Και γενικά δεν έχουμε «εκφάνσεις» του Ισλάμ. Έχουμε ανορθόδοξες ομάδες που αποκλίνουν από το αυθεντικό Ισλάμ. Ο κ.Pipes απλά μας λέει μια από τα ίδια που λέει ο Μπανούτσος. 

Λέει:

Μια παρόμοια θέση εξέφρασα και εγώ στο άρθρο μου. Αλήθεια είναι αυτό μια ακραία και Ισλαμοφοβική άποψη για τον κ.Ελντίν;  Αλήθεια γιατί καταρρέει όπως ισχυρίζεται ο κ.Ελντίν η ανάλυση μου, όταν αναλύω ότι ο Σαλαφισμός είναι ένα κίνημα διακριτό από το Πολιτικό Ισλάμ όπως αυτό αντιπροσωπεύεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τη Hizb ut Tahrir και τη Jamaat i-Islami;  Επειδή ο Σαλαφισμός εναντιώνεται( για τους δικούς του θεολογικούς και πολιτικούς λόγους) στους Ισλαμιστές των προαναφερόμενων οργανώσεων δεν σημαίνει ότι η ανάλυση μου καταρρέει, το αντίθετο μάλιστα καθίσταται περισσότερο αξιόπιστη γιατί καταδεικνύει τις πολλαπλές εκφάνσεις όχι μόνο του Ισλάμ, αλλά και του ίδιου του  ριζοσπαστικού Ισλάμ. Σχετικά με το δήθεν μύθο περί Ουαχαμπισμού που αναφέρει ο κ.Ελντίν, εξήγησα στο πρόσφατο άρθρο μου πως έτσι αποκαλούν οι Δυτικοί αναλυτές και οι μη Σαλαφιστές Μουσουλμάνοι, τους Σαλαφιστές της Σαουδικής Αραβίας.

Απάντηση:

Μας λέει λοιπόν ότι επειδή έτσι λένε οι Δυτικοί αναλυτές έτσι θα πει και αυτός. Με άλλα λόγια αν κάνουν λάθος ορισμένοι αναλυτές θα κάνει λάθος και αυτός. Με πιο απλά λόγια αν πέσουν αυτοί από το παράθυρο θα πέσει και ο Μπανούτσος; Δεν μας ενδιαφέρει ποιος λέει τι. Μας ενδιαφέρει αν τα λεγόμενα αυτά στέκουν για το Ισλάμ η όχι. Και όπως αποδείξαμε ο Ουχαμπισμος είναι ένα παραμύθι. Ο Σαλαφισμος επίσης τονίζω για άλλη μια φορά δεν είναι ρεύμα, ομάδα, η κίνημα, είναι μεθοδολογία κατανόησης του αυθεντικού Ισλάμ. Είναι θεολογική ορολογία. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με το Ισλάμ το ίδιο και δεν δικαιολογείται η άστοχη δήλωση του Μπανούτσου όταν λέει «Επειδή ο Σαλαφισμός εναντιώνεται( για τους δικούς του θεολογικούς και πολιτικούς λόγους)», δεν έχουμε προσωπικούς θεολογικούς και πολιτικούς λόγους, είναι πολύ απλά ότι λέει το Ισλάμ, το Κοράνι και η Σουννα του Προφήτη μας. Σε αυτά ακριβώς εναντιώνονται οι ομάδες αυτές(Hizb ut Tahrir και η Jamaat i-Islami, Μουσουλμανική Αδελφότητα) που αποκλίνουν από το ορθόδοξο Ισλάμ. Για άλλη μια φορά λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε με εκφάνσεις του Ισλάμ αλλά με προβληματικούς Μουσουλμάνους που διαστρεβλώνουν το δόγμα τους.

Λέει:

Ο κ. Ελντίν  για τους δικούς του λόγους συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα γραφόμενά μου και να παραπληροφορεί τους αναγνώστες της ιστοσελίδας του κατηγορώντας με ότι δήθεν στο άρθρο μου “Ριζοσπαστική διαδικτυακή Dawah στην Ελλάδα” (4)   συνέδεσα το σωματείο Ελ Ραχμάν με την τρομοκρατία. Η κατηγορία αυτή είναι απολύτως ψευδής και συκοφαντική.

Απάντηση:

Για να δούμε κατά πόσο ψευδής και συκοφαντική είναι αυτή η δήλωση. Ο ίδιος είπε στο άρθρο του «Ριζοσπαστική διαδικτυακή Dawah στην Ελλάδα»:

«This activity despite the fact that remains nonviolent can eventually radicalize Greek converts to Islam with the potential to result in terrorist violence» (πηγή http://rimse.gr/?p=212)

Ποιος είναι ο ψεύτης και ο συκοφάντης; Ναι, ο Ανδρέας Μπανούτσος, που φαίνεται να ξέχασε τι έγραψε στο παρελθόν. Ξεκάθαρη λοιπόν σύνδεση ότι οι δραστηριότητες μας μελλοντικά πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε τρομοκρατικές και βίαιες ενέργειες. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των αντιφάσεων του Μπανούτσου.

Λέει:

Θα αναφέρω μόνο τα εξής για να τα κατανοήσει ο κ.Ελντίν. Η Dawah των Σαλαφιστών είναι ριζοσπαστική και όχι τρομοκρατική ( άλλο ριζοσπαστική, άλλο τρομοκρατική) γιατί θεωρεί ότι κατέχει δογματικά την απόλυτη αλήθεια και αρνείται τις θεμελιώδεις αξίες του Δυτικού πολιτισμού ( σεβασμός και ανοχή στη διαφορετικότητα, μη αποδοχή αυθεντιών και εξ αποκαλύψεως αλήθειες, διαχωρισμός θρησκείας και κράτους, δημοκρατία, κοσμική διακυβέρνηση κλπ) ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίζει όλους τους μη Σαλαφιστές Μουσουλμάνους ως αιρετικούς.

Απάντηση:

Παρόλο που ο Μπανούτσος ασχολείται με πολιτικές αναλύσεις, δεν χάνει ευκαιρία να παριστάνει τον γνώστη περί Ισλαμικής Θεολογίας. Εχει μπερδευτεί αρκετά. Όταν θέλει να μας μιλήσει για την dawah των Σαλαφ τότε πρέπει να μάθει τι είναι Σαλαφ. Είναι η 5 φορά που του υπενθυμίζουμε να διαβάσει το άρθρο μας περί Σαλαφ, Σαλαφια κτλ. Επίσης πρέπει να τεκμηριώσει την δήλωση του γιατί η dawah των Σαλαφιστων είναι ριζοσπαστική, κάτι που απέτυχε να το κάνει. Η dawah αυτή μιλά ξεκάθαρα για το ίδιο το Ισλάμ, το Κοράνι και την Σουννα του Προφήτη μας, αν αυτά τα θεωρεί ριζοσπαστικά, τότε να έχει το κουράγιο και το σθένος να μας το πει δημόσια: ότι ο Προφήτης και το Κοράνι έχουν να κάνουν με ριζοσπαστικές αντιλήψεις, και να μην κρύβεται πίσω από ανύπαρκτες “Ισλαμικές εκφάνσεις” και απειλητικές καταστάσεις. Προκαλούμε λοιπόν τον Μπανούτσο να μας αναφέρει μια ριζοσπαστική θέση της dawah. Πριν το κάνει αυτό όμως οφείλει στον εαυτό του να ενημερωθεί κατάλληλα τι είναι Σαλαφισμός. Αν επιμένει να μας λέει ότι δεν είναι Θεολόγος αλλά αναλυτής, τότε δεν έχει δικαίωμα να συγχέει θεολογικές ορολογίες με πολιτικές. Κάνει αναφορά σε πράγματα που δεν ξέρει και δεν γνωρίζει. Και βεβαίως η μεθοδολογία των σαλαφ κατέχει την απόλυτη αλήθεια γιατί πάει πίσω στον ίδιο τον Προφήτη και στη Πρώτη Μουσουλμανική κοινότητα, αν και αυτό δεν το πιστεύει τότε οφείλει να μας το αποδείξει. Εμείς στο άρθρο μας περί Σαλαφιας αναφερθήκαμε σε αρκετά στοιχεία από την αυθεντική παράδοση του Προφήτη μας.

Λέει:

Η δογματική και απόλυτη αυτή προσέγγιση των Σαλαφιστών είναι που υπονομεύει την ομαλή ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων( εκείνων που την ακολουθούν) στις Δυτικές κοινωνίες ενώ τους ριζοσπαστικοποιεί( radicalize) σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στην υιοθέτηση τρομοκρατικών μεθόδων, όπως η εμπειρία από τα διάφορα μέτωπα της Τζιχάντ διεθνώς μας έχει δείξει.

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος αδυνατεί να παρουσιάσει μια απόδειξη για τον κίνδυνο των «Σαλαφιστών». Θέλει τους Μουσουλμάνους στην Δύση να ενσωματωθούν στις Δυτικές αξίες, να αρνηθούν δηλαδή την πίστη τους όταν αξία για αυτόν είναι η μη αποδοχή αυθεντιών και εξ αποκαλύψεως αλήθειες. Εν ολίγοις λέει στους Μουσουλμάνους ότι εδώ που είμαστε να αρνηθούμε το Κοράνι γιατί δεν συμβαδίζει με τις δυτικές αξίες.  Αγνοεί ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν και ακολουθούν δικές τους αξίες. Έτσι λοιπόν ο Μπανουτσος δεν ζητά καθαρή και μόνο ενσωμάτωση, κάτι το οποίο είναι θεμιτό και από τις δυο πλευρές, αλλά ζητά αφομοίωση κάτι που είναι άκρως φασιστικό. Ναι στην ενσωμάτωση όχι στην αφομοίωση. Τα δήθεν διάφορα μέτωπα Τζιχαντ έχουν δείξει ότι τα υποτιθέμενα αυτά άτομα δεν ήταν Ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι.

Λέει:

Είναι τυχαίο άραγε ότι 15 από τους 19 τρομοκράτες που κτύπησαν τους δίδυμους πύργους και το Πεντάγωνο στις 11/09/2001 ήταν Σαλαφιστές-Τζιχαντιστές Σαουδάραβες (Ουαχαμπίτες);

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος ο αναλυτής, ακόμα πιστεύει ότι τα 3 κτίρια τα έριξαν Μουσουλμάνοι φανατικοί; Μπροστά στα μάτια μας όλοι βλέπαμε μια ελεγχόμενη κατεδάφιση. Αυτό όμως δεν τον προβλημάτισε καθόλου σαν αναλυτής. Ένα άρθρο το οποίο διάβασα από έναν δημοσιογράφο πολύ εύστοχα είπε:

«Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ λεπτά μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στο Μανχάταν έβγαζαν τίτλο: America’s new war! Η Αλ Κάιντα δαιμονοποιήθηκε εν μία νυκτί και οι ΗΠΑ βρήκαν πάτημα να εκστρατεύσουν στο Αφγανιστάν κι εκεί να ελέγξουν πετρέλαια και ναρκωτικά. Ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι 4 φανατικοί Μουσουλμάνοι έριξαν τα δυο κτίρια (κι ένα άλλο γειτονικό) λόγω της σύγκρουσης πάνω σε αυτά δυο αεροπλάνων, την στιγμή που ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΟΦΟΙ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ! Για τυφλούς μας περνάνε, για ηλίθιους… Τι μας ψεκάζουν; Πως μερικοί πιστεύουν το ψέμα της κυβέρνησης, την στιγμή που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους μια ελεγχόμενη έκρηξη; Όσο μεγαλύτερο κι απίθανο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται από τις μεγάλες μάζες.» ( πηγή: http://wp.me/p1DhYY-4e )

Συνιστούμε στον Μπανούτσο να ρίξει και μια ματιά στο τελευταίο Ντοκιμαντέρ που βγήκε περί 11ης Σεπτέμβρη και να μας δώσει μια απάντηση σαν αναλυτής που είναι. Θα τον παρακαλέσουμε όμως να είναι συγκεκριμένος αναιρώντας τα στοιχεία τους. Το Ντοκιμαντέρ μπορείτε να το βρείτε εδώ με Ελληνικούς υπότιτλους:

Λέει:

Εξήγησα στο πρόσφατο άρθρο μου πως μήτρα της εξτρεμιστικής ιδεολογίας της Αλ Κάιντα υπήρξε ο Ουαχαμπισμός. Επισήμανα επίσης πως αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως όλοι οι Σαλαφιστές καταλήγουν να γίνουν Τζιχαντιστές τρομοκράτες. Ανέφερα ακόμα ότι και αν αυτή η ριζοσπαστικοποίηση (radicalization) δεν οδηγήσει σε αυτό που ονομάζουμε βίαιο εξτρεμισμό ( violent extremism) σχεδόν σίγουρα οδηγεί στη μη ενσωμάτωση των Σαλαφιστών Μουσουλμάνων στις Δυτικές κοινωνίες. Η μη ενσωμάτωση των Σαλαφιστών Μουσουλμάνων  και η φανατική τους προσήλωση στην “απόλυτη αλήθεια” του Ισλαμικού δόγματος (όπως αυτό ερμηνεύεται από τους Σαλαφιστές) αποτελεί μια δυνητική απειλή για τη “δημοκρατική τάξη” και τη κοινωνική συνοχή των κοινωνιών αυτών.

Απάντηση:

Καθαρά μια προσωπική ανάλυση από μεριά του Μπανούτσου που δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο. Για παράδειγμα ο Σέιχ Μουχάμμαντ Μπιν Σαλιχ Αλ Ουθμάιν, κορυφαίος λόγιος και θεολόγος της Ισλαμικής Θεολογίας της Σ. Αραβίας, είχε τονίσει στο παρελθόν μερικά σημαντικά πράγματα για τους Μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ευρώπη στην Αμερική και γενικά σε μη Μουσουλμανικές χώρες. Συγκεκριμένα ο λόγιος κάνει λόγο στο πως πρέπει οι Μουσουλμάνοι στην Δύση να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις και την ειρηνική τους ενσωμάτωση. Όμως είπαμε στην αρχή, ο Μπανουτσος δεν καλεί σε ενσωμάτωση αλλά σε αφομοίωση των Δυτικών αξιών. Λανθασμένα επίσης νομίζει ότι η μήτρα της Αλ Καιντα υπήρξε ο ανύπαρκτος Ουχαμπισμος και αυτό γιατί όλοι οι δήθεν Ουχαμπιτες της Σ. Αραβίας καταδίκασαν τον Λαντεν και την Αλ Καιντα. Για περισσότερα δείτε εδώ και εδώ. Αυτά βεβαίως ο Μπανούτσος ο αναλυτής ούτε καν που τα λογαριάζει.

Λέει:

Αναφορικά με το λόγο που αρνήθηκα να κάνω δημόσιο διάλογο    (αλήθεια ο διαδικτυακός διάλογος τι είναι; δημόσιος δεν είναι;) με τον κ.Άμπου Γιάσερ, εξήγησα στη τρίτη μου απάντηση (5) ότι δεν δέχομαι να κάνω διάλογο( πρόσωπο προς πρόσωπο) με έναν άνθρωπο ο οποίος υποτιμά και προσβάλλει το συνομιλητή του ( μου απευθυνόταν στον ενικό υποτιμητικά χωρίς καν να με γνωρίζει προσωπικά, ενώ δεν παρέλειψε να μου πει πως “ είμαι κατάλληλος για να φροντίζω γίδια”) και ο οποίος ψεύδεται ασύστολα σχετικά με το θέμα της αποστολής e-mail προς τον κ.Ελντίν το Σεπτέμβριο του 2010. (6)

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος δεν έστειλε ποτέ κανένα e mail σε εμένα. Τουλάχιστον δεν είδα εγώ κανένα mail από αυτόν(ίσως να ήταν σπαμ). Με τον Αμπου Γιασερ ανταλλάχτηκαν βαριές φράσεις και από τους δυο, έτσι λοιπόν θα παρακαλέσω τον Μπανούτσο να μην μας το παίζει αθώος, ειδικά όταν ήταν αυτός που ξεκίνησε κατηγορώντας το «Ελ Ραχμαν» για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια.

Λέει:

Επί της ουσίας  δεν αδιαφορώ εντελώς για την άλλη γνώμη(των Σαλαφιστών) όπως ισχυρίζεται ο κ.Ελντίν, αντίθετα με ενδιαφέρει πολύ, δεν είμαι όμως και υποχρεωμένος να την υιοθετήσω. Τώρα για τον αν υπάρχει Ένα ή “Πολλά” Ισλάμ αναπτύξαμε και οι δύο τα επιχειρήματά μας και παραθέσαμε τις πηγές μας με την αρθρογραφία μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τους αναγνώστες ήσυχους να κρίνουν τα γραφόμενά μας. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους κ.Ελντίν!

Απάντηση:

Επειδή ακριβώς δεν υποτιμώ την νοημοσύνη τους Μπανουτσο συνεχίζω να σας αναιρώ και θα το κάνω όσο υπάρχει θέμα και όσο μου δίνεται χώρος από μεριά σας. Και επειδή ακριβώς σέβομαι τους αναγνώστες μου και τους αναγνώστες σας θέλω να διοργανώσω ένα δημόσιο διάλογο να ακούσουν από κοντά τι έχουμε να πούμε. Εκεί που δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε, ξεμπροστιάζοντας εύκολα την αδαημοσύνη σας.

Λέει:

Τέλος όσον αφορά την πρόσκληση του κ.Ελντίν προς εμένα και το συνάδελφό μου κ.Ιωάννη Μιχαλέτο σε ένα δημόσιο και ανοιχτό διάλογο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα ενός τέτοιου “διαλόγου”. Εγώ και ο κ.Μιχαλέτος είμαστε πολιτικοί επιστήμονες με ειδίκευση σε θέματα ασφάλειας και ο κ. Ελντίν έχει ειδικότητα σε θέματα Ισλαμικής θεολογίας. Εμείς δεν κρίνουμε το Ισλάμ από θεολογικής απόψεως. Εμάς μας ενδιαφέρει η φύση και οι δραστηριότητες του ριζοσπαστικού Ισλάμ ως πολιτικού και κοινωνικού φαινομένου και όχι ως θεολογικού. Επομένως κατά τη γνώμη μας δεν έχει νόημα ένας τέτοιος διάλογος. Σας ευχαριστούμε για τη πρόσκληση, αλλά  δεν μπορούμε να τη κάνουμε αποδεκτή.

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος μας πληροφορεί ότι είναι πολιτικός επιστήμονας και ένας τέτοιος διάλογος είναι ανούσιους. Αυτό όμως δεν τον σταματά στο να επεμβαίνει σε θεολογικά θέματα περί Ισλάμ. Από την μια λοιπόν μας ξεκαθαρίζει ότι είναι πολιτικός επιστήμονας και ότι δεν μπορεί να έρθει σε διάλογο μαζί μου γιατί εγώ ασχολούμαι με τα θεολογικά, από την άλλη όμως επεμβαίνει σε θεολογικά ζητήματα περί Ισλάμ. Όσον αφορά τον διάλογο ποτέ δεν ζήτησα να κάνουμε Ντιμπειτ στο θεολογικό τομέα εξολοκλήρου. Του είπα να διαλέξει ένα θέμα και να το κουβεντιάσουμε δημοσίως. Για παράδειγμα ένα θέμα θα μπορούσε να ήταν «υπάρχουν εκφάνσεις του Ισλάμ», η «υπάρχει Ριζοσπαστικό Ισλάμ». Ο Μπανούτσος φαίνεται εκ των προτέρων να γνωρίζει το αποτέλεσμα και γιαυτο να μην δέχεται. Προτίμα σε διάφορες διαλέξεις του να λασπολογεί και να παραπληροφορεί και να μην έχει τον αντίλογο. Εμείς όμως, και αυτό καταγράφεται, καλέσαμε έναν αναλυτή και προκαλέσαμε σε διάλογο τις αβάσιμες δηλώσεις του. Τι έκανε ο Μπανούτσος; Αρνήθηκε.

Ενημέρωση 3-8-2011

Τρίτη απάντηση περί «Ριζοσπαστικού Ισλάμ» στον κ.Μπανούτσο

Άχμαντ Ελντίν

Ακολουθεί για άλλη μια φορά μια λέξη προς λέξη απάντηση στα λεγόμενα του κ Μπανούτσου έτσι ώστε να μην μείνει καμία αμφιβολία για την άγνοια του, την απελπισία του, και έτσι όπως αποκαλύπτουμε προς το τέλος, την επικινδυνότητα όταν παραθέτει ισλαμοφοβικές και φασιστικές πηγές. Το άρθρο του μπορείτε να το βρείτε εδώ(http://rimse.gr/?p=328)

Λέει:

Ο κ.Ελντίν πάλι σε λιγότερες από 24 ώρες έσπευσε δήθεν να “αναιρέσει” τα γραφόμενά μου σε μια δεύτερη απάντησή του( 1) περί ριζοσπαστικού Ισλάμ. Αλήθεια ο κ.Ελντίν που βρίσκει το χρόνο και την όρεξη να ασχολείται συνέχεια με έναν ημιμαθή; Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει; Πέρα από τη Σαλαφιστική dawa με τι ακριβώς ασχολείται ο κ.Ελντίν; Έχει κάποιο επάγγελμα που του εξασφαλίζει τα προς το ζην ή η Σαλαφιστική dawa είναι μια υπόθεση πλήρους απασχόλησης για αυτόν; Αν ναι, τότε μπορεί να μας πει από ποιους χρηματοδοτείται;  

Απάντηση:

Κανένας δεν μας χρηματοδοτεί Μπανούτσο. Αυτοχρηματοδοτούμαστε. Αυτήν την ερώτηση ίσως πρέπει να την κάνουμε εμείς σε εσάς. Αλήθεια ποιος σας πληρώνει για να λέτε αυτά τα ψέματα στον κόσμο; Για την ακρίβεια ποιος σας πληρώνει να φοβίζετε τον κόσμο περί Ριζοσπαστικού Ισλάμ ( που αποτύχατε παταγωδώς να μας αποδείξετε); Ξεχάσετε ότι εσείς ήσασταν που επιτεθήκατε πρώτοι στο Σωματείο μας περί Ριζοσπαστικοποίησης; Έχετε την απαίτηση και την εντύπωση οτι δεν θα ασχοληθούμε με τις μυθοπλασίες σας και να τις ξεμπροστιάσουμε; Όχι Μπανούτσο. Και όρεξη έχουμε και χρόνο και ότι άλλο χρειαστεί για να σας βάλουμε στη θέση σας, εσάς και τους ομοίους σας.

Λέει:

Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περισσότερο με τον κ.Ελντίν. Έχει γίνει γραφικός και επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς να κατανοεί ότι όλοι οι αναγνώστες μας έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Απάντηση:

Ασχολείται όλο και περισσότερο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί του χαλάμε την δουλειά. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι θα σας αφήνουμε ανενόχλητους να λασπολογείτε την ιστοσελίδα μας και κυρίως την πίστη μας; Τουλάχιστον εμείς Μπανούτσο φέρνουμε επιχειρήματα αντίθετα με εσάς που δεν φέρνετε τίποτα και επικαλείστε ατεκμηρίωτες δηλώσεις.

Λέει:

Θα σταθώ όμως σε κάποια σημεία της δεύτερης απάντησής του, τα οποία θεωρώ ότι χρήζουν απάντησης. Ο κ. Ελντίν επανέρχεται στη συκοφαντία ότι δήθεν συνέδεσα το Σύλλογο Ελ Ραχμάν με τη τρομοκρατία. Παραθέτει μάλιστα μια πρόταση που είχα γράψει στο άρθρο μου “Radical Dawa online in Greece” και τη μεταφράζει κατά το δοκούν. Τη πρόταση “ can eventually radicalize Greek converts to Islam with the potential to result in terrorist violence” τη  μεταφράζει ως “ ξεκάθαρη λοιπόν σύνδεση ότι οι δραστηριότητες μας μελλοντικά πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε τρομοκρατικές και βίαιες ενέργειες.” Λοιπόν το “eventually radicalize” προς ενημέρωση του κ.Ελντίν αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως  “ενδεχομένως να ριζοσπαστικοποιήσει” και το “potential to result in terrorist violence”αποδίδεται ως “ δυνητικά να έχει ως αποτέλεσμα τη τρομοκρατική βία”.

Απάντηση:

Δηλαδή «όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης». Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο Μπανούτσος; Τι διαφορά έχει το ένα με το άλλο; Μας συνδέει έμμεσα η όχι με την τρομοκρατία; ΝΑΙ. Και παρακάτω ξεκαθαρίζει από μόνος του ότι εννοεί αυτούς που ασπάστηκαν το Ισλάμ ενδεχομένως να καταλήξουν τρομοκράτες.

Λέει:

Ακόμα και αυτό που έγραψα όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό στον καθένα ότι δεν αφορά το Σύλλογο Ελ Ραχμάν αλλά ενδεχομένως κάποιους προσήλυτους στο Σαλαφίστικο Ισλάμ. Δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση ότι η ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση και  καταφυγή στη τρομοκρατία θα αφορούσε τον ίδιο ή τα μέλη του Συλλόγου Ελ Ραχμάν, αλλά κάποιους προσήλυτους στο Σαλαφιστικό Ισλάμ που μπορεί να επηρεαστούν από το κήρυγμα της ριζοσπαστικής διαδικτυακής dawa.

Απάντηση:

Πέρα που δεν απέδειξε πουθενά ούτε έδωσε κανένα στοιχείο που του ζητήσαμε από τη προηγούμενη μας απάντηση περί Ριζοσπαστικού κηρύγματος, ο Μπανούτσος συνδέει την Dawah μας με δήθεν Ριζοσπαστισμό, συνεπώς κατά την λογική του, ευθηνή έχει το «Ραχμαν». Και να του θυμίσουμε ακόμα στο πρώτο του συκοφαντικό άρθρο που είπε για την dawah μας:«it still poses a long term threat». Δηλαδή μια μακροπρόθεσμη απειλή! Μπανούτσο σε περίπτωση που ξεχάσατε το άρθρο σας παρακαλώ ρίξτε του μια ματιά να το ξαναθυμηθείτε γιατί εκτίθεστε.

Λέει:

Σε ένα άλλο σημείο ο κ.Ελντίν παραδέχεται ότι “ η μεθοδολογία των Σαλάφ κατέχει την απόλυτη αλήθεια” επομένως αυτή και μόνο η παραδοχή τοποθετεί τους Σαλαφιστές  στον αντίποδα των αξιών που πρεσβεύει ο  Δυτικός  Πολιτισμός.

Απάντηση:

Αυτά είναι τα όνειρα σας Μπανούτσο. Σας παραθέσαμε την fatwa ενός λογίου του Ισλάμ, ένας από τους κορυφαίους, που τονίζει στους Μουσουλμάνους που ζουν στις δυτικές κοινωνίες να σέβονται τον μη Μουσουλμάνο συνάνθρωπο τους και να είναι δίκαιοι και έντιμοι. Όμως επειδή έχετε το συνήθειο να κόβετε και να ράβετε αυτά που θέλετε, αυτός σας ξέφυγε σαν πληροφορία πολύ απλά γιατί σας αναιρεί. Μην αναφέρουμε βεβαίως την μηδαμινή επιχειρηματολογία του στο γιατί το αυθεντικό και ορθόδοξο Ισλάμ (με την μεθοδολογία των πρώτων Μουσουλμάνων-Σαλαφ) αποτελεί απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

Λέει:  

Στη συνέχεια ο κ.Ελντίν αποφαίνεται ότι ζητάω την αφομοίωση των Μουσουλμάνων στις Δυτικές κοινωνίες και όχι την ενσωμάτωση τους. Από που προκύπτει αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα του κ.Ελντίν; Εκείνο που ισχυρίστηκα είναι ότι οι αξίες και τα πιστεύω των Σαλαφιστών μπορούν να οδηγήσουν στη μη ενσωμάτωσή τους στις Δυτικές κοινωνίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι όμως όλοι οι Μουσουλμάνοι Σαλαφιστές και επομένως το πρόβλημα δεν έγκειται στους Μουσουλμάνους γενικά, αλλά στις διάφορες εκφάνσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ(μεταξύ των οποίων και τους Σαλαφιστές) που περιέγραψα αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μου. (2)

Απάντηση:

Μην ανατρέχετε στην «ανάλυση» σας κ.Μπανούτσο γιατί έχει απαντηθεί και απάντηση πάνω στην κριτική μας δεν πήραμε. Επομένως δεν έχετε απαντήσει τίποτα και σε αυτά που παραπέμπετε είναι απαντημένα. Από πού προκύπτει το συμπέρασμα ότι καλείτε σε αφομοίωση των Μουσουλμάνων; Πολύ ευχαρίστως να σας θυμίσουμε(γιατί όπως φαίνεται το διάβασμα σας είναι αυτό που λέμε «άρπα κόλλα»):

«Λέει:

Η δογματική και απόλυτη αυτή προσέγγιση των Σαλαφιστών είναι που υπονομεύει την ομαλή ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων( εκείνων που την ακολουθούν) στις Δυτικές κοινωνίες ενώ τους ριζοσπαστικοποιεί( radicalize) σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στην υιοθέτηση τρομοκρατικών μεθόδων, όπως η εμπειρία από τα διάφορα μέτωπα της Τζιχάντ διεθνώς μας έχει δείξει.

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος αδυνατεί να παρουσιάσει μια απόδειξη για τον κίνδυνο των «Σαλαφιστών». Θέλει τους Μουσουλμάνους στην Δύση να ενσωματωθούν στις Δυτικές αξίες, να αρνηθούν δηλαδή την πίστη τους όταν αξία για αυτόν είναι η μη αποδοχή αυθεντιών και εξ αποκαλύψεως αλήθειες. Εν ολίγοις λέει στους Μουσουλμάνους ότι εδώ που είμαστε να αρνηθούμε το Κοράνι γιατί δεν συμβαδίζει με τις δυτικές αξίες.  Αγνοεί ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν και ακολουθούν δικές τους αξίες. Έτσι λοιπόν ο κ. Μπανουτσος δεν ζητά καθαρή και μόνο ενσωμάτωση, κάτι το οποίο είναι θεμιτό και από τις δυο πλευρές, αλλά ζητά αφομοίωση κάτι που είναι άκρως ρατσιστικό και φασιστικό. Ναι στην ενσωμάτωση όχι στην αφομοίωση. Τα δήθεν διάφορα μέτωπα Τζιχαντ έχουν δείξει ότι τα υποτιθέμενα αυτά άτομα δεν ήταν Ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι

Από τα παραπάνω λεγόμενα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο κ.Μπανούτσος καλεί σε αφομοίωση και όχι ενσωμάτωση. Καλεί τους Μουσουλμάνους να μην πιστεύουν στο Κοράνι (εξ αποκαλύψεως αλήθειες) γιατί τέτοια πιστεύω εναντιώνονται στον δυτικό πολιτισμό. Με άλλα λόγια ΦΑΣΙΣΜΟΣ 

Λέει:

Ο κ. Ελντίν στη συνέχεια αναφέρεται στις γνωστές θεωρίες συνομωσίας περί διδύμων πύργων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να απαντήσω σε αυτές τις γελοιότητες. Για το τι έγινε με τους διδύμους πύργους έχει αποφανθεί η επίσημη διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου για την 9/11 (3)  

Απάντηση:

Εδώ είναι το βίντεο που αποφεύγει να σχολιάσει ο αναλυτής μας. Και φυσικά δεν πρόκειται περί θεωρίας συνωμοσίας γιατί έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρες αναφορές, στοιχεία και αποδείξεις. Σαν αναλυτής ο Μπανούτσος πάει μόνο με τις επίσημες αναφορές; Δεν ψάχνει και μελετάει η αναλύει πέρα από αυτά για την αξιοπιστία τους. Είναι αυτό έγκυρη αξιόπιστη έρευνα και ανάλυση;  

Λέει:

Όσον αφορά τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Κάιντα αυτές είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αμφιλεγόμενες και στη χειρότερη των περιπτώσεων στενές (4)

Απάντηση:

Για άλλη μια φορά ο Μπανούτσος κάνει χρήση αναξιόπιστων πηγών που τον εκθέτουν. Αυτή τη φορά επικαλείται ένα blog του Robert Spencer το οποίο ήταν από τα blogs που λειτουργούσαν σαν πηγή έμπνευσης για τον μακελάρη Νορβηγό Τρομοκράτη που μισούσε το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους ( πηγή: http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/2011/07/22/rightist-wreaks-terror-through-norway/). Συνεχίστε έτσι κ.Μπανούτσο καλά πάτε.

Λέει:

Στο ζήτημα του περίφημου e-mail που απέστειλα στον κ.Ελντίν το Σεπτέμβριο του 2010, για πρώτη φορά παραδέχεται ότι ίσως και να του το έστειλα αλλά μπορεί να μην μπήκε στα εισερχόμενά του αλλά να διαγράφηκε ως spam. Ωστόσο θεωρεί πως και εγώ καταφέρθηκα με βαριές εκφράσεις κατά του κ. Άμπου Γιάσερ, κάτι το οποίο είναι εντελώς αναληθές.

Απάντηση:

Τι σημασία έχει ένα email Μπανούτσο; Και τι έγινε δηλαδή και το κάνετε τόσο θέμα; Κατά 90% ψεύδεστε και τα 10% ίσως να πέρασε στα σπαμ ε και;

Τέλος λέει:

Τέλος νομίζω ότι με σαφήνεια εξήγησα τους λόγους (5) της δικής μου άρνησης και του συναδέλφου μου κ.Ιωάννη Μιχαλέτου για έναν δημόσιο (πρόσωπο με πρόσωπο) διάλογο με τους κ.κ Ελντίν και Γιάσερ.

Απάντηση:

Ναι, με σαφήνεια μας δείξατε ότι δεν έχετε το θάρρος της γνώμης μας και ότι πίσω από υπολογιστές ξέρετε να λασπολογείτε μια χαρά. Όταν όμως προκαλούνται οι θέσεις σας ξαφνικά μπλοκάρετε.

Ενημερωση 4-8-2011

 Τέταρτη απάντηση περί «Ριζοσπαστικού Ισλάμ» στον κ.Μπανούτσο

Ο Μπανούστος από καθαρό εγωισμό επιστρέφει όχι για να απαντήσει σε τίποτα, μιας και δεν είναι ικανός, αλλά για να εναντιωθεί σε προσωπικό επίπεδο. Η γνωστή τακτική δηλαδή κάποιου όταν του στερεύει το επιχείρημα και η σκέψη. Το άρθρο του μπορείτε να το βρείτε εδώ (http://rimse.gr/?p=331)

Λέει:

Ο κ. Ελντίν  έχει αρχίσει εκτός από γραφικός να γίνεται και κουραστικός (1), γιατί έτσι και αλλιώς συκοφάντης και διαστρεβλωτής των θέσεων μου ήταν από τη πρώτη στιγμή. Λοιπόν κ. Ελντίν δεν μου απαντήσατε πως κερδίζετε τον επιούσιο, παρά μόνο περιοριστήκατε να πείτε ότι αυτοχρηματοδοτείστε. Να υποθέσω ότι χρηματοδοτείστε από τις εισφορές των μελών του Συλλόγου Ελ Ραχμάν;

Απάντηση:

Προσπαθείτε να βγάλετε λαυράκι Μπανούτσο; Μήπως θέλετε να ακούσετε αυτά που θέλετε για να μεταφέρετε την πληροφορία σας από το απλό και ταπεινό «παρατηρητήριο» σας στους γνωστούς άγνωστους με την μέθοδο «χαλασμένο τηλέφωνο»; Για άλλη μια φορά λέμε ότι αυτοχρηματοδοτούμαστε, είτε αυτό σας αρέσει είτε όχι. Επίσης είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ακόμα όμως και να δεχόμασταν χρηματοδότηση τότε αυτό θα ήταν απολύτως νόμιμο έτσι όπως το ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας. Γνωρίζω ότι δεν σας βολεύει μια τέτοια απλοϊκή τοποθέτηση. Κατανοώ ότι έτσι δεν μπορεί να οργιάσει η φαντασία σας για να κατασκευάσετε παραμυθάκια τρόμου για το Ραχμάν. Θα μου πείτε βεβαίως ότι αυτά τα κατασκευάζετε έτσι και αλλιώς χωρίς καν να έχετε το παραμικρό στοιχείο. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι το πρώτο άρθρο σας (radical online dawah in Greece).  

Λέει:

Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης του RIMSE, σας ενημερώνω ότι το RIMSE δεν είναι ούτε Σύλλογος ούτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Είναι μια πολύ απλή ιστοσελίδα που στήθηκε με ελάχιστο κόστος από τον κ.Ιωάννη Μιχαλέτο και εμένα. Η δική σας ιστοσελίδα ωστόσο που είναι ολοφάνερα ανώτερη τεχνολογικά από τη δική μας πόσο σας στοίχησε να τη δημιουργήσετε και πόσο σας στοιχίζει να τη συντηρείτε κ.Ελντίν;

Απάντηση:

Με κολακεύετε κύριε Μπανούτσο που θεωρείτε την ιστοσελίδα μου ανώτερη τεχνολογικά. Όμως για άλλη μια φορά θα σας απογοητεύσω γιατί η ιστοσελίδα μου είναι το ίδιο απλή με την δική σας, απλά εσείς είστε άσχετος στο αντικείμενο και δεν έχετε ιδέα. Και έτσι δηλαδή να ήταν τι θα σημαίνει αυτό; Ότι επειδή έχουμε μια ωραία σελίδα πρέπει να χρηματοδοτούμαστε; Οπού και πάλι έτσι να ήταν που είναι το περίεργο, το κακό, και το παράνομο;

Λέει:

Μήπως τα “αδέλφια” σας οι Σαλαφιστές της Σαουδικής Αραβίας (Ουαχαμπίτες) σας στηρίζουν οικονομικά όπως εξάλλου χρηματοδοτούν και την έκδοση του Κορανίου στην ελληνική γλώσσα;

Απάντηση;

Για άλλη μια φορά κ.Μπανούτσο σταματήστε να παρενοχλείτε την λέξη «σαλαφίσμο» και «σαλαφιστές». Ενημερωθείτε πρώτα σωστά έτσι όπως σας ενημερώσαμε και μετά βάλτε την στα σωστά συμφραζομένα. Και απαντήστε στα αναπάντητα ερωτήματα μας. Ο ουχαμπισμός είναι μύθος όπως αποδείξαμε. Όσον αφορά την χρηματοδότηση του Κορανίου έτσι όπως χρηματοδοτούν για την Βίβλο έτσι χρηματοδοτούν για το Κοράνι.

Λέει:

Σας ενημερώνω κ.Ελντίν ότι αυτή είναι και η τελευταία μου απάντηση προς εσάς εκτός και αν και σκεφθείτε κάποια καινούρια συκοφαντία οπότε υποχρεωθώ να απαντήσω.

Απάντηση:

Τα ακούσαμε αυτά και άλλη φορά. Ο εγωισμός όμως δεν σας επιτρέπει να βάλετε μια τελεία. Και είστε πολύ γελασμένος αν νομίζετε ότι θα βαρεθώ να σας ξεμπροστιάζω. Εσείς αρχίσατε την λασπολογία εσείς θα είστε και αυτοί που θα σταματήσετε. Αυτό το λέω ενημερωτικά για να το έχετε στο νου σας.

Λέει:

Για παράδειγμα στην 3η σας απάντηση, εμμέσως πλην σαφώς με αποκαλείται ΦΑΣΙΣΤΑ( εισάγοντας μια καινούρια συκοφαντία) επειδή τόλμησα να αναφέρω ότι το Σαλαφιστικό Ισλάμ εναντιώνεται στην ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων στις Δυτικές κοινωνίες.

Απάντηση:

Μπανουτσο απλά αερολογείτε. Δεν μας αποδείξατε τίποτα για το Σαλαφιστικο Ισλάμ που τάχα εμποδίζει την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων. Ξεκάθαρα καλείτε σε αφομοίωση των Μουσουλμάνων και όχι ενσωμάτωση. Σας το παραθέσαμε τουλάχιστον δυο φορές και απάντηση δεν πήραμε. Θέλετε οι Μουσουλμάνοι να αρνηθούν το Κοράνι γιατί κατά την κοσμική κοινωνία που προσκυνάτε, οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες δεν είναι αποδεκτές. Ανατρέξτε στο τελευταίο μας άρθρο να ξαναθυμηθείτε την τοποθέτηση μας. Όλη αυτή αβάσιμη δήλωση σας καταστρέφεται από την fatwa του λόγιου του Ισλάμ(Αλ Ουθαιμιν) που καλεί σε ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων. 

Λέει:   

Το Σαλαφιστικό Ισλάμ κ.Ελντίν όπως και όλες οι εκφάνσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ επιδιώκει, όταν ο συσχετισμός δυνάμεων ( όταν οι Μουσουλμάνοι θα είναι πλειοψηφία στις Δυτικές κοινωνίες )το επιτρέψει, να εγκαθιδρύσει μια Θεοκρατία όπου θα εφαρμόζεται η πιο αυστηρή εκδοχή του Ισλαμικού Νόμου (Σαρία) κατά τα πρότυπα της Σαλαφιστικής Σαουδικής Αραβίας.( Αυτό εννοώ “ long term threat”-“μακροπρόθεσμη απειλή” κ.Ελντίν)

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος τοποθετείται λες και δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση περί «Ριζοσπαστικού Ισλάμ». Κάποιος να του πει από την παρέα του rimse ότι έχει απαντηθεί αναλυτικά περί δήθεν Ριζοσπαστικού Ισλάμ και απάντηση ΔΕΝ έχουμε λάβει. Άρα δεν μπορεί να μιλά περί Ριζοσπαστικού Ισλάμ αν δεν τοποθετηθεί αναλυτικά στα λεγόμενα μας που αναιρούν όλη την ψευτοανάλυση του. Επίσης ο ίδιος ο συσχετισμός δυνάμεων που επικαλείστε ήταν αυτός που επέτρεψε την εγκαθιδρύσει μιας κοσμικής αθεϊστικής κοινωνίας. Αυτό όμως σας βλέπω να το δέχεστε και να το θεοποιείτε και να μην έχετε κανένα πρόβλημα. Δυο μέτρα και σταθμά δηλαδή. Τονίσαμε όμως και στις προηγούμενες απαντήσεις (και εξακολουθείτε να μην δίνετε σημασία με αποτέλεσμα να παπαγαλίζετε τα ίδια και τα ίδια) ότι ένας ορθόδοξος Μουσουλμάνος δεν έχει καμία φιλοδοξία να ασχοληθεί με την πολιτική και το πολίτευμα που υπάρχει σε μια μη Μουσουλμανική χώρα. Η προτεραιότητα του είναι να είναι παράδειγμα προς μίμηση ως προς το Ισλάμ και να καλεί στη λατρεία του Ένα και Μοναδικού Θεού. Αν σε αυτό υπάρχει ανταπόκριση μελλοντικά ποιος είστε εσείς Μπανουτσο που θα υποτιμήσετε την νοημοσύνη και την επιλογή του Έλληνα πολίτη; Γιατί να είναι απειλή μια επιλογή που ηρθε συνειδητά; Όπως καταλαβαίνετε το«μακροπρόθεσμη απειλή» είναι αυτό που αξίζει τον τίτλο «θεωρίες συνωμοσίας»

Λέει:

Πράγματι ο Φασισμός όπως και ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός ήταν ολοκληρωτικά πολιτικά συστήματα που εφαρμόστηκαν τον 20ο αιώνα με τραγικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Μήπως όμως η Ισλαμιστική Θεοκρατία που οραματίζεστε εσείς κ.Ελντίν δεν συνιστά μια ολοκληρωτική ιδεολογία; Επομένως μάλλον η κατηγορία σας περί φασισμού είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων αστήρικτη και στη χειρότερη των περιπτώσεων κακόβουλη.

Απάντηση:

Όπως ανέφερα και πιο πάνω και η αθεϊστική κοσμική κοινωνία που προσκυνάτε Μπανούτσο είναι ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα. Επειδή άλλοι πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από εσάς δεν είναι και απειλή. Δεν σας είπα φασίστα, είπα ότι οι πηγές στις οποίες αναφέρεστε όπως του Spencer είναι φασιστικές και ισλαμοφοβικές ( αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Νορβηγό μακελάρη) καθώς επίσης για την φασιστική ιδέα όταν επικαλείστε την αφομοίωση των Μουσουλμάνων. Ψεύδεστε επίσης όταν λέτε ότι οραματίζομαι Θεοκρατία για την Ελλάδα. Έχω τονίσει άπειρες φορές ότι η πολιτική με αφήνει παγερά αδιάφορο.  

Λέει:

Συμπληρωματικά με τη συκοφαντική σας κατηγορία περί φασίστα, ήμουν σχεδόν βέβαιος(τσιμπήσατε το τυράκι κ.Ελντίν) ότι θα υποπέσετε στο ολίσθημα ή μάλλον καλύτερα για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη σας έκφραση τη “γκάφα” να με συνδέσετε με το Νορβηγό μακελάρη  Anders Breivik. Το blog του Robert Spencer το οποίο παρέθεσα ως πηγή για να  αποδείξω τις στενές σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Κάιντα ( αλήθεια γιατί υπερασπίζεστε με τόσο πάθος τους Σαουδάραβες κ.Ελντίν;) ήταν ένα από τα πολλά blogs και συγγραφείς που ανέφερε ο παρανοϊκός Νορβηγός τρομοκράτης στο 1500σελιδο μανιφέστο του. Ως αγαπημένους του συγγραφείς ο εν λόγω τρομοκράτης ανέφερε και τους George Orwell, Thomas Hobbes, John Stuart Mill, John Locke, Churchil, De Toqueville, Adam Smith κ.α. Μήπως και αυτοί είναι Ισλαμοφοβικοί και φασίστες κ. Ελντίν;  Σας εύχομαι ένα Καλό Ραμαζάνι κ.Ελντίν! Μην ασχολείστε άλλο μαζί μου γιατί εκτίθεστε!

Απάντηση:

Ο Μπανούτσος απλά μας πουλάει εξυπνάδες. Ψεύδεται όταν λέει ότι τον σύνδεσα με τον Νορβηγό μακελάρη. Αυτό που είπα είναι ότι οι πηγές του Μπανούτσο ήταν έμπνευση για τον Νορβηγό Τρομοκράτη. Αλλά πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως ο Μπανούτσος υποστηρίζει blogs όπως του Robert Spencer όταν στο Μανιφέστο του Νορβηγού Τρομοκράτη βρέθηκε το όνομα του Spencer αρκετές φορές(πηγή:  http://spencerwatch.com/2011/07/25/loonwatch-has-been-warning-about-an-anders-behring-breivik-for-years/) Πως είναι δυνατόν ένας αναλυτής θεμάτων ασφαλείας να το περνάει έτσι αυτό; Για φανταστείτε για μια στιγμή αν στη θέση του Νορβηγού ήταν ένας Μουσουλμάνος. Φανταστείτε τι θα έγραφε αυτός ο αναλυτής λασπολόγος για δήθεν Ριζοσπαστικού Ισλάμ, Σαλαφισμού και για την απειλή που καραδοκεί για την Ελλάδα. Όταν όμως ο Νορβηγός ήταν φανατικός Χριστιανός με έντονο εθνικιστικό στοιχείο, αυτόματα χάθηκε κάθε ενδιαφέρον για τον Μπανούτσο. To παρατηρητήριο του δεν έκανε κανένα σχόλιο! Το ότι στο μανιφέστο είχαμε και άλλα ονόματα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απολύτως τίποτα. Στο μανιφέστο διακρίνουμε τα άτομα έμπνευσης. Ο Νορβηγός τρομοκράτης ήταν ένας αντι-ισλαμιστής που εμπνεύστηκε από άτομα σαν τον Spencer όπως προκύπτει από το Μανιφέστο του και ο Μπανούτσος παίρνει πηγές απο εκεί για να μας μιλήσει για μια Ισλαμική απειλή. Έτσι ακριβώς όπως κάνει ο Spencer. Δεν είμαι εγώ λοιπόν Μπανούτσο που έπεσα στη παγίδα αλλά κάποιος άλλος και πραγματικά σας ευχαριστούμε για την πληροφορία χρυσάφι που μας παραδώσατε για τον τρόπο που συντάσσεται τις αναλύσεις σας κατά του Ισλάμ.

Θα ασχολούμαστε όσο ασχολείστε μαζί μας.

Ενημέρωση 26-9-2012

Αναλυτής ασφαλείας προς Ελληνική Πολιτεία: Να παρακολουθούνται οι νόμιμοι Μουσουλμάνοι

Άχμαντ Ελντίν

Ο Ανδρέας Μπανούτσος επιστρέφει με νέα τρομολαγνεία (όπως σωστά προέβλεψε ότι θα κατηγορηθεί). Το σχόλιο του για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες ορισμένων Μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://rimse.gr/?p=447

Τις προάλλες αναφέραμε την θεολογική Ισλαμική θέση όσον αφορά τις διαμαρτυρίες που πήραν μέρος στο εξωτερικό για την αντι-ισλαμική ταινία. Μας κάνει εντύπωση πως διέφυγε αυτή η θέση από το «παρατηρητήριο» του κ. Μπανούτσου. Όμως καταλαβαίνουμε ότι δεν συμφέρει καθόλου για αυτούς τους τρομολάγνους να υπάρχουν λόγια από μεριά των Μουσουλμάνων που καλούν στην ηρεμία και ησυχία των πραγμάτων. Θα ξεμείνουν από δουλεία και το μαγαζάκι τους θα κλείσει.

Ο κ. Μπανούτσος λέει χαρακτηριστικά για τις διαμαρτυρίες οτι «αναδεικνύουν με το πιο δραματικό τρόπο τη ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα». Δηλαδή οι διαμαρτυρίες που έγιναν την Τετάρτη (26-9-2012) που ακολούθησαν επεισόδια αναδεικνύουν τη ριζοσπαστικοποίηση των Ελλήνων η Χριστιανών; Θα πεταχτεί ο «αναλυτής» εδώ και θα μας πει ότι αυτά τα επεισόδια «αμαυρώθηκαν» από κουκουλοφόρους. Γιατί δυσκολευόμαστε να υποθέσουμε ένα παρόμοιο σενάριο και για την διαμαρτυρία των Μουσουλμάνων; Όμως να πούμε μερικά λόγια για την διαμαρτυρία αυτή και την γελοιότητα του κ. Μπανούτσου που προσπαθεί απελπισμένα να συνδέσει τα επεισόδια με δήθεν ριζοσπαστικοποίηση και την Ελλάδα να αποτελεί στόχο των «Ισλαμιστών».

Πρώτον. Η διαμαρτυρία που έγινε από μεριά των Πακιστανών και Μπανγκλαντεσιανών (και όχι όλων των Μουσουλμάνων) ήταν οργανωμένη. Ούτε ο ψευδό-πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος παίρνει την ευθύνη, ούτε ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας (δείτε απο το 100 λεπτό και πέρα) Ένα τσούρμο απλά βγήκε ένα ωραίο πρωινό να διαδηλώσει και να φέρει χάος; Φυσικά και όχι, κάποιος πήρε άδεια από την Ελληνική πολιτεία για να τους κατεβάσει σε διαμαρτυρία. Το ποιος τους οργάνωσε είναι άγνωστο (προς εμένα τουλάχιστον) αλλά δεν θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβουμε ότι για άλλη μια φορά οι Μουσουλμάνοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων πιάστηκαν κορόιδα στις πολιτικές ατζέντες είτε της άκρα δεξιάς είτε της άκρα αριστεράς που εκμεταλλεύονται (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) για πολιτικές σκοπιμότητες το Ισλαμικό συναίσθημα. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβουμε τι εκφράζει και ποιους εξυπηρετεί ο κ. Μπανούτσος προωθώντας την τρομολαγνεία αυτή.

Δεύτερον. Ο Ναιμ Ελ Γαντούρ ΔΕΝ είναι πρόεδρος των Μουσουλμάνων. Είναι καιρός να σταματήσουν τα ΜΜΕ και οι διάφοροι εκμεταλλευτές καταστάσεων να ονομάζουν και να προωθούν τον Ελ Γαντουρ ως «η Μουσουλμανική φωνή» για τα θέματα των Μουσουλμάνων. Δεν υπάρχει τέτοιο άτομο ΕΠΙΣΗΜΑ ούτε αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους Μουσουλμάνους ως πρόεδρος τους. Μπορεί να είναι υπεύθυνος στο σωματείο του και με τα μέλη του ΑΛΛΑ δεν σημαίνει ότι είναι και για τα υπόλοιπα Μουσουλμανικά σωματεία. Τα καραγκιοζιλίκια του δεν είναι υποχρεωμένοι να τα φορτώνονται οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι και πολύ χειρότερα να αμαυρώνεται το Ισλάμ στο όνομα του.

Ο κ. Μπανούτσος συνεχίζει προκαλώντας αυτή την φορά λέγοντας: «Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την  απέλαση των Ισλαμιστών που διαβιούν παράνομα στη χώρα μας και να παρακολουθήσει στενά τη δράση των Ισλαμιστών εκείνων που διαβιούν νόμιμα στη χώρα» (υπογράμμιση δικιά μας)

Όπως έχουμε αποδείξει και σε παλιότερα άρθρα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο «Ισλαμιστής» που αναφέρει ο κ. Μπανούτσος δεν είναι ο «ο κακός εξτρεμιστής » αλλά ο κάθε Μουσουλμάνος ο οποίος ασχολείται με τον Μουσουλμανικό ακτιβισμό. Εμμεσα πλην σαφώς ο κ. Μπανούτσος καλεί το κράτος να παρακολουθεί τους νόμιμους Μουσουλμάνους, και κάθε δραστηριότητα τους στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Αυτά τα λόγια απογυμνώνουν τον κ. Μπανούτσο, τις προθέσεις του και δείχνει πραγματικά ποιος είναι και τι συμφέροντα πραγματικά εξυπηρετεί. Η δήλωση αυτή είναι πέρα για πέρα προκλητική και η υλοποίηση της είναι παράνομη.

Με την σειρά μας καλούμε την Ελληνική πολιτεία, σαν Έλληνες Μουσουλμάνοι, να εξετάσει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Μπανούτσου που προτείνει παράνομες παρακολουθήσεις νομίμων ατόμων.

Μπορείτε να δείτε εδώ την γραπτή συνομιλία που είχα στο παρελθόν με τον κ. Μπανούτσο με θέμα το «Ριζοσπαστικό Ισλάμ» ο οποίος αρνήθηκε δημόσιο διάλογο μαζί μου όταν προκάλεσα τις αβάσιμες θέσεις του.Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ-DEBATES

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: