Η συγχωρεση ειναι ανωτερη απο την εκδικηση

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Μια ευγενική καρδιά συγχωρεί τα λάθη, παραβλέπει σφάλματα και αδικίες και δεν εκδικείται για προσωπικούς λόγους. Ο ΑΛΛΑΧ ο Ύψιστος λέει στο Κοράνι:

«και συγχωρούν ακόμα κι όταν είναι οργισμένοι» (Κοράνι 42:37)

Η Aaishah (η γυναίκα του Προφήτη) είπε: « Ο Αγγελιοφόρος του ΑΛΛΑΧ ποτέ δεν χτύπησε κανέναν με το χέρι του, ούτε γυναίκα ούτε υπηρέτη, μόνο σε περίπτωση που αγωνιζόταν για χάρη του ΑΛΛΑΧ και ποτέ δεν πήρε εκδίκηση για κανέναν λόγο εκτός για θέματα που είχαν θεσπιστεί ως απαραβίαστα από τον ΑΛΛΑΧ και μετά παραβιάστηκαν» (Sahih Muslim 5756)

Ο μεγάλος λόγιος Ibn Katheer σχολίασε το Κορανικό χωρίο (42:37) παραπάνω:

[και συγχωρούν ακόμα κι όταν είναι οργισμένοι] σημαίνει ότι είναι στη φύση τους να συγχωρούν τους συνανθρώπους τους και να είναι ανεκτικοί. Η εκδίκηση δεν τους εκφράζει και ούτε είναι στη φύση τους. Ο Απόστολος του ΑΛΛΑΧ ποτέ δεν πήρε εκδίκηση για προσωπικούς λόγους μόνο όταν οι νόμοι του ΑΛΛΑΧ παραβιαζόντουσαν. 

Ο Ibn Abi Hatim ανέφερε από τον πατέρα του, ο οποίος ανέφερε από τον Ibn Abu Umar που ανέφερε από τον Sufyaan, από τον Zaaidah, από τον Mansoor, από τον Ibrahim οπου είπε: « Οι πιστοί απεχθανόντουσαν να ταπεινώνουν τους άλλους και όταν είχαν το πάνω χέρι συγχωρούσαν»Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: