Ελληνιδες που ασπαστηκαν το Ισλαμ: Η ιστορια της Μελινας

Παρακάτω ακολουθεί η ιστορία της Μελίνας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ. Το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου έστειλε η αδελφή μας αρχικά ήταν με greeklish χαρακτήρες, το μετατρέψαμε σε ελληνικούς για την διευκόλυνση και άνεση του αναγνώστη. Για επιβεβαίωση στο τέλος της ιστορίας παραθέτω και το ηλεκτρονικό μήνυμα σε εικόνα.

Γνωρίζω το site σας δυστυχώς ελάχιστα αλλά είμαι σίγουρη πως θα είμαι πιστή αναγνώστρια. Ήθελα μόνο να σας πω την δική μου ιστορία καθώς Alhamdulillah ασπάστηκα το Ισλάμ μόλις χθες! Η ιστορία μου ίσως κάποιους κουράσει αλλά έχω την ταπεινή γνώμη ότι αξίζει να αναφέρω για κάποια στάδια της ζωής μου ως πρώην χριστιανή.

Λοιπόν κατάγομαι από μικρή πόλη της Ελλάδας και πάντα, ενώ πολλοί στον κύκλο μου ήταν φανατικοί χριστιανοί, δεν με «άγγιξαν» ποτέ .Από μικρή δεν πίστευα τόσο και στην εκκλησία, νομίζω πήγαινα περισσότερο ως παράδοση και όχι για να αισθανθώ κοντά στον Θεό. Πάντα μου έκανε εντύπωση πως γίνεται να χρειάζεται να δώσω λεφτά για να ανάψω ένα κερί η πως γίνεται να είσαι σε ένα χώρο ιερό και ο κόσμος να μιλάει και να κοιτάει υποτιμητικά κάποιον που ίσως κατά το γούστο του δεν είναι καλά ντυμένος.

Καθώς μεγάλωνα λοιπόν απομακρύνθηκα από την εκκλησία πάρα πολύ. Προσευχόμουν στο σπίτι και πήγαινα στην εκκλησία μόνο όταν ήταν άδεια η όταν έβρισκα κάποιο παρεκκλήσι. Εδώ και δυο χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας, μια χώρα που έχει πολλούς μετανάστες και περισσότερους μουσουλμάνους, κάτι που με έκανε από μικρή(γιατί ερχόμουν κάθε χρόνο) να μην είμαι ρατσίστρια και να δέχομαι την κάθε φυλή και θρησκεία. Πριν ένα χρόνο τελείως τυχαία άκουσα στο radio αποσπάσματα από το Ιερό Κοράνι χωρίς τότε να το γνωρίζω αισθάνθηκα γαλήνη. Μετά από τρεις μήνες γνώρισα (και ύστερα παντρεύτηκα) έναν μουσουλμάνο και μέσα από την πίστη του στο Ισλάμ με έκανε να δω με τα ίδια μου τα μάτια ότι μουσουλμάνος δεν σημαίνει τούρκος η τρομοκράτης και ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός στις γυναίκες. Μέσα από το Κοράνι έμαθα ότι είναι μια θρησκεία ειρηνική και με σεβασμό στους χριστιανούς. Οταν αργότερα παντρευτήκαμε ρώτησα τον άντρα μου αν μπορώ να παραμείνω χριστιανή η έπρεπε να αλλάξω θρησκεία . Η απάντηση του με έκανε να δακρύσω, μου είπε λοιπόν πως αν άλλαζα θα ήταν αμαρτία για μένα και μεγαλύτερη αμαρτία γι αυτόν γιατί θα άλλαζα χωρίς να γνωρίζω το Ισλάμ. Εντύπωση επίσης μου έκανε πως ο άντρας μου δεν δέχτηκε πριν παντρευτούμε να κοιμηθούμε μαζί κάτι που όπως δυστυχώς γνωρίζουμε κανένας έλληνας η χριστιανός δεν έχει κάνει. Επίσης την πρώτη φορά που τον είδα να προσεύχεται έκλαψα σαν μικρό παιδί. Ένιωσα πως όλα αυτά τα χρόνια δεν προσευχήθηκα ποτέ με τέτοιον τρόπο. Τον άκουγα και η φωνή του ήταν γαλήνια και σαν να έκλαιγε η ψυχή του. Κλάμα φυσικά για το μεγαλείο του Αλλάχ που είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!!

Τέλος θα κλείσω γράφοντας την εμπειρία μου από το Ραμαντάν, καθώς χωρίς να είμαι υπόχρεη αφού μέχρι χθες δεν ήμουν μουσουλμάνα, δοκίμασα να νηστέψω(κάτι που είναι δύσκολο ακόμα και για πιστούς μουσουλμάνους εδώ στη Σουηδία καθώς η δύση του Ηλίου πραγματοποιείται σχεδόν στις 11 το βράδυ και η ανατολή στις 2 τα ξημερώματα (τις πρώτες μέρες του ιερού μήνα) και διαπίστωσα ότι καμία δυσκολία δεν υπάρχει στο να κρατηθούμε πιστοί στη νηστεία, χωρίς φαγητό και κύριος νερό, καθώς το σώμα μας αποτελείται σχεδόν από 80% νερό κάτι που δεν είναι τραγικό αν λείπει για λίγες ώρες αφού σταματάει την βασική λειτουργία τις αφίδρωσης με την οποία γίνεται και η μεγαλύτερη απώλεια νερού από το σώμα. Επίσης για να μην κουράζω άλλο τους αναγνώστες του site σας θα σας πω ότι ο άντρας μου το περασμένο Πάσχα ήρθε μαζί μου στην εκκλησία και η ερώτηση του ήταν γιατι όλοι πρέπει να ντυθούν καλά και γιατι δεν δίνουν τα λεφτά σε κάποια φτωχή οικογένεια και όχι για τα κεριά και τα λουλούδια; Και με μεγάλη δυστυχία τότε του απάντησα πως αν δεν ντυθείς καλά σε κοιτάνε όλοι υποτιμητικά κάτι που σε κανένα τζαμί δεν είδα να γίνεται (έχω την χαρά να έχω ένα απέναντι από το σπίτι μου!!!!) και ότι αν δεν δώσεις λεφτά κατά τον χριστιανό δεν ”πιάνει’ η προσευχή σου και ότι κάτι πρέπει να βγάλει και ο παπάς που κουράζεται τόσο!

Ευχαριστώ για την υπομονή να διαβάσετε το μήνυμα μου. Και περισσότερο ευχαριστώ που υπάρχει ένα αξιοθαύμαστο site στα ελληνικά κάτι που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ανοίξει το μυαλό κάποιον που πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα για το Ισλάμ ενώ δεν είναι μουσουλμάνοι.

Ειρήνη σε όλους σας,

το ηλεκτρονικό μήνυμα της Μελίνας

 

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώCategories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: