Η μεγαλυτερη απωλεια

 

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Η μεγαλύτερη ζημιά για τον πιστό είναι να απασχολεί τον εαυτό του με άτομα που δεν του προσφέρουν τίποτα εκτός από την απώλεια του χρόνου με σχέση τον Αλλάχ τον Ύψιστο. Το να χάνεις τον χρόνο σου έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνεσαι από τον Ύψιστο, να αποδυναμώνεται η ενέργεια σου, και να χάνεται η αποφασιστικότητα.

Εάν ποτέ δοκιμαστείς καταυτόν τον τρόπο, που σίγουρα θα περάσεις αυτήν την δοκιμασία, τότε αντιμετώπισε αυτόν που σου σπαταλάει τον χρόνο σου έτσι όπως ο Αλλάχ θα επιθυμούσε, και κάνε υπομονή όσο μπορείς.

Έλα κοντά στον Αλλάχ και σε αυτό που τον Ευχαριστεί με έναν τρόπο μέσα από αυτό το άτομο. Κάνε τις συναντήσεις σας ωφέλιμες και όχι καταστροφικές (χάνοντας τον χρόνο και κάνοντας αμαρτίες).

Να είσαι μαζί του σαν ταξιδιώτης που σε σταμάτησε για να τον πάρεις μαζί σου. Σιγουρέψου ότι εσύ είσαι αυτός που οδηγεί και όχι αυτός να οδηγεί εσένα. Αν αρνηθεί, και δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα ωφέλιμο με σχέση τον Ύψιστο, τότε μην κάνεις αυτήν την στάση για να τον πάρεις. Πες του αντίο και μην γυρίσεις πίσω να τον κοιτάξεις, και αυτό γιατί είναι ένας ληστής που βρήκες στο δρόμο σου, άσχετα με το ποιος είναι.

Γιαυτό σώσε την καρδιά σου. Να είσαι προσεκτικός και σκεπτικός για το πώς περνάς τις ήμερες και τις νύχτες σου σχετικά με τον Δημιουργό σου και μην αφήσεις τον ήλιο να δύσει πριν φτάσεις στον προορισμό σου.

[Πηγή: Από τον μεγάλο Ιμάμη Ibn ul Qayyim στο al wabil asayyib σελ. 45]



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading