«Δεν εχω προθεση να προσβαλω το Ισλαμ αλλα…»

Γεια σας. Κατ΄αρχήν δεν έχω καμία πρόθεση να σας προσβάλω απλά θα ήθελα να σας θέσω κάποια ερωτήματα. Αρχικά δεν ανήκω σε καμία θρησκευτική κοινότητα είτε αυτή λέγεται Χριστιανισμός είτε Ισλάμ, ωστόσο δεν είμαι άθεη.Θέλω να πιστεύω, καθώς είναι στην ανθρώπινη φύση, ότι υπάρχει κάποια ανώτερη ύπαρξη. Πως είναι δυνατόν μία θρησκεία να δικαιολογεί στην ουσία τον φόνο;Μιλώ για τον ιερό πόλεμο κατά τον απίστων . Γιατί τόσο μένος και εκδίκηση. Γιατί να υπάρχει κατωτερότητα των γυναικών. Γιατί οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσεως θεωρούνται μολυσμένες σύμφωνα με το Κοράνι; Θεωρώ ότι η έμμηνος ρήση είναι μάλλον ευλογία ως ένδειξη καλής υγείας και γονιμότητας. Επίσης μέσα στο Κοράνι λέει ότι μπορεί ο άντρας να δείρει μία ανυπάκουη γυναίκα. Ειλικρινά αυτό από μόνο του είναι φρικαλέο. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι άνθρωποι είτε άντρες είτε γυναίκες, είτε Κινέζοι, είτε Τούρκοι, είτε οτιδήποτε άλλο είναι ίσοι, είναι ίδιοι. Ποιος και με ποιο δικαίωμα μπορεί να κρίνει το δικό μου τρόπο ζωής και το αν εγώ αξίζω την το να με δείρει ένας άντρας. Ένας θεός, όποια ονομασία και αν έχει ειλικρινά θα κρίνει από το αν είμαι άπιστη ή όχι, ή θα με δέσει με αλυσίδες σύμφωνα με το κοράνι; Ένας μουσουλμάνος αξίζει περισσότερο από ένα παιδάκι στην Αφρική που είναι στα τσιγκέλια ζωής θανάτου και δεν πιστεύει κάπου, όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν είναι σε θέση; Η θρησκεία, όχι μόνο το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός και κάθε θρησκεία, γιατί πρέπει να είναι τόσο φανατισμένη και πολιτικά καθοδηγούμενη; Με όλο το σεβασμό και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, έπειτα από μελέτη πολλών θρησκειών, δεν αξίζει να ασπαστώ καμία, ούτε ένιωσα την ανάγκη. Μία θρησκεία που εμπεριέχει τόση μα τόση αδικία και εκδίκηση εμένα δεν με εκφράζει. Μου αρκεί η πίστη. Η εσωτερική πίστη ότι ίσως και να υπάρχει ανώτερη δύναμη, ότι ίσως και να μην υπάρχει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κόλαση ή παράδεισος ή αν η ζωή αυτή τελειώνει με το θάνατο ή όχι, αλλά σίγουρα ξέρω πως το καλό γυρνάει στο καλό και το κακό στο κακό σ αυτή τη ζωή. Και όσο απλοική σκέψη και αν φαίνεται, εμένα μου αρκεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα διαθέσετε, διαβάζοντας το μήνυμα μου.

Απάντηση:  

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Γεια σας,

Είναι πολύ λογικό να πιστεύεται αυτά που αναφέρεται για το Ισλάμ και αυτό γιατί διαβάζεται, ακούτε και συμβουλεύεστε μη Ισλαμικές αυθεντικές πηγές. Ακόμα και το Κοράνι αν διαβάσατε (το θεωρώ απίθανο) τότε η προσέγγιση σας ήταν βασισμένη εξαρχής σε κάποια στερεότυπα (αυτά που άστοχα εκφράσετε) με αποτέλεσμα να έχετε αυτόν τον προβληματικό και άδικο συλλογισμό περί Ισλάμ.

Λέτε:

Πως είναι δυνατόν μία θρησκεία να δικαιολογεί στην ουσία τον φόνο; Μιλώ για τον ιερό πόλεμο κατά τον απίστων . Γιατί τόσο μένος και εκδίκηση.

Απάντηση:

Ο Ύψιστος μας λέει:

«Και να πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια, γιατί ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες.» (Κοράνι 2:190)

Ένας πόλεμος για να γίνει από μεριά των Μουσουλμάνων πρέπει να έχει μια απλή και λογική προϋπόθεση. Αυτή είναι ότι κάποιος τους πολεμά με τον έναν η τον άλλον τρόπο, αυτούς και την πίστη τους (Ισλάμ). Όλα τα πολεμικά η «εχθρικά» εδάφια του Κορανίου και τα λεγόμενα του Προφήτη που αναφέρονται σε εχθροπραξίες στηρίζονται σε αυτήν προϋπόθεση.

Ένα άλλο χωρίο του Κορανίου, που αντικρούει την παραποιημένη και διαστρεβλωμένη εικόνα που θέλουν να δώσουν οι επικριτές, αναφέρει:

«Δεν σας απαγορεύει ο ΑΛΛΑΧ να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη και δίκαια μ’ αυτούς που δεν σας πολεμούν για την Πίστη (σας), κι ούτε σας βγάζουν από τα σπίτια σας. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά όσους συμπεριφέρονται δίκαια.» (Κοράνι 60:8)

Το Ισλάμ, όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα γραπτά μας, δεν είναι πασιφιστικό. Διεκδικεί τα δικαιώματα των πιστών του με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι άδικο η βίαιο χωρίς αιτία. Ας δούμε όμως πως το Κοράνι κάνει τους Μουσουλμάνους να αναγνωρίζουν τον πόλεμο. Διαβάζουμε:

«Και γιατί να μη πολεμήσετε υπέρ του ΑΛΛΑΧ και για τους αδύνατους, και για τους αδικημένους που είναι και άποροι άνδρες και γυναίκες και παιδιά που κραυγάζουν; “Κύριε μας! Σώσε μας απ’ αυτό το χωριό που οι κάτοικοι του είναι άδικοι, και στείλε μας, από κοντά Σου, κάποιον προστάτη, κάποιον υποστηρικτή.» ( Κοράνι 4:75)

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο: Προτρέπει το Κοράνι στη βία και στον πόλεμο;

Λέτε:

Γιατί να υπάρχει κατωτερότητα των γυναικών. Γιατί οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσεως θεωρούνται μολυσμένες σύμφωνα με το Κοράνι; Θεωρώ ότι η έμμηνος ρήση είναι μάλλον ευλογία ως ένδειξη καλής υγείας και γονιμότητας.

Απάντηση:

Οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση δεν θεωρούνται «μολυσμένες». Κανένα κορανικό χωρίο δεν δίνει τέτοια περιγραφή. Όποια μετάφραση αναφέρει το «μολυσμένες» είναι απλά λάθος. Το Κοράνι (ελληνική μετάφραση) λέει:

«Σε ρωτάνε για την περίοδο των γυναικών. Απάντησε: Είναι βλαβερή. Γι’ αυτό μείνετε μακριά (σεξουαλικά) από τις γυναίκες σας που έχουν την περίοδο τους και μην τις πλησιάσετε (σεξουαλικά) μέχρις ότου γίνουν καθαρές» (Κοράνι κεφ. 2 εδάφ. 222)

Ορισμένες μεταφράσεις λανθασμένα αναφέρουν την μόλυνση. Καμία αραβική λέξη από το χωρίο (222 του κεφ. 2) δεν λέει «μόλυνση». Έχουμε την αραβική λέξη «άδα-ν» που σημαίνει βλαβερότητα και έχει να κάνει με το αίμα το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακάθαρτη η ενοχλητική φύση του. (Ταφσίρ Ας Σαάντι, τόμος 1, σελ 160)

Όμως αυτό, στο Ισλάμ, είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν μειώνει την γυναίκα ούτε την παρουσιάζει κατώτερη. Είναι σαν τα ούρα. Κάποιος που ουρεί φυσιολογικά μπορεί να δείχνει καλή υγεία αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που βγάζει είναι καθαρό. 

Επίσης, όπως είδαμε απο το Κοράνι, ο άνδρας διατάζεται από τον Ύψιστο να απέχει μόνο σεξουαλικά από την γυναίκα κατά την έμμηνο ρύση και όχι ολοκληρωτικά όσον αφορά την καθημερινότητα. Στη προφητική διδασκαλία και παράδοση (Σούννα) τονίζεται ότι ο άνδρας δεν πρέπει να απομακρύνεται από την γυναίκα κατά την περίοδο της. Ο Προφήτης έτρωγε με την γυναίκα του, κοιμόταν μαζί της (όχι σεξουαλικά), την αγκάλιαζε, διάβαζε το Κοράνι στην αγκαλιά της, όλα αυτά κατά την διάρκεια της περιόδου της γυναίκας του. (Ταφσίρ Ιμπν Καθίρ, τόμος 1, σελ. 616 – και Σαχίχ Μούσλιμ 1/245)

Αν μια γυναίκα θεωρείται μολυσμένη κατά το Ισλάμ στην έμμηνο ρύση όπως λες, τότε ο Προφήτης μας δεν θα έκανε τα παραπάνω και θα ήταν ολοκληρωτικά απόμακρος.

Λέτε:

Επίσης μέσα στο Κοράνι λέει ότι μπορεί ο άντρας να δείρει μία ανυπάκουη γυναίκα. Ειλικρινά αυτό από μόνο του είναι φρικαλέο. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι άνθρωποι είτε άντρες είτε γυναίκες, είτε Κινέζοι, είτε Τούρκοι, είτε οτιδήποτε άλλο είναι ίσοι, είναι ίδιοι. Ποιος και με ποιο δικαίωμα μπορεί να κρίνει το δικό μου τρόπο ζωής και το αν εγώ αξίζω την το να με δείρει ένας άντρας.

Απάντηση:

Εδώ είναι ακριβώς το πρόβλημα. Το «κατά την άποψη μου». Η θέση σας και η γνώμη σας για το Ισλάμ απορρέει καθαρά από το πώς το αντιλαμβάνεστε εσείς και όχι καθαρά από το πώς είναι πραγματικά. Κατά κάποιον τρόπο όμως είναι λογική αυτή η αντιμετώπιση σας. Ένας δυτικός έχει γαλουχηθεί με την προπαγάνδα ότι το να πειθαρχεί ένας άνδρας την γυναίκα του η το παιδί του είναι κατακριτέο.

Οι άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι ίσοι. Άλλος ο ρόλος του άνδρα και οι υποχρεώσεις του και άλλος ο ρόλος της γυναίκας και οι υποχρεώσεις της. Άλλη θέση έχει αυτός που ηγείται μια χώρα η ένα σύνολο ατόμων και άλλη αυτή του πολίτη. Άλλη η θέση του πατέρα και της μητέρας και άλλη η θέση του παιδιού τους. Άλλη η θέση του εγκληματία και άλλη η θέση του ενάρετου και νόμιμου ατόμου. Και η λίστα συνεχίζεται.

Όταν εσείς έρχεστε και λέτε, η κάθε ομοϊδεάτης σας περί ισότητας, ότι όλοι είναι ένα και το αυτό τότε αδικείς, αν αυτό θα πραγματοποιηθεί τότε φέρνει χάος και καταστροφή στην κοινωνία. Κάποιος είναι ανώτερος από κάποιον και αυτό όχι για να μειωθεί κανένας η να αδικηθεί, αλλά γιατί κάποιος έχει περισσότερες ευθύνες. Στο Ισλάμ η ανωτερότητα του άνδρα από την γυναίκα έγκειται στο γεγονός ότι έχει περισσότερες ευθύνες (λόγω θεϊκής εντολής) και υποχρεώσεις όπως να την φροντίζει, να την προστατεύει, να τις παρέχει φαγητό, ρουχισμό, να φροντίζει σαν πατέρας την οικογένεια του (γυναίκα και παιδί) και πολλά άλλα. Όπως λέει και το Κοράνι:

«Οι άνδρες (σύζυγοι), είναι οι προστάτες και αυτοί που φροντίζουν τις γυναίκες (τις συζύγους), γιατί ο ΑΛΛΑΧ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες απ’ τις γυναίκες, κι επειδή ξοδεύουν απ’ τις περιουσίες τους» (Κοράνι κεφ. 4 εδαφ.35)

Στο ίδιο κεφάλαιο και εδάφιο αναφέρει και το χτύπημα. Πως το αναφέρει όμως; Διαβάζουμε:

«…Όσο για τις γυναίκες εκείνες, που φοβάστε για την παρακοή τους συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε (ελαφριά). Αν όμως επιστρέψουν, στην υπακοή, μην χρησιμοποιήστε εναντίον τους μέσα ενοχλητικά…» (Κοράνι κεφ. 4 εδαφ.35)

Πρώτα λοιπόν, αν παρατηρηθεί άσχημη συμπεριφορά από μεριά της γυναίκας σε σοβαρές οικογενειακές υποθέσεις, ο άνδρας καλείται να κάνει το πρώτο βήμα για να διορθώσει τα πράγματα με το να κάνει διάλογο, να συμβουλέψει και να υπενθυμίσει στην σύζυγο τα λάθη της. Εάν η γυναίκα κατανοήσει τότε ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Εάν όχι τότε ο άνδρας περνά στο δεύτερο στάδιο και αυτό είναι να διακόψει κάθε συζήτηση μαζί της καθώς επίσης να κοιμάται μαζί της. Εάν η γυναίκα κατανοήσει τότε πάλι ο στόχος επετεύχθη και όλα καλά. Εάν η γυναίκα εξακολουθεί να επιμένει στο λάθος της τότε η τελευταία λύση είναι η πειθαρχεία με ένα ελαφρύ χτύπημα όπως αναφέρει και ο Προφήτης. Ένα χτύπημα το οποίο δεν θα προκαλεί πόνο, μελάνωμα, ούτε πληγή. Επίσης το χτύπημα αυτό απαγορεύεται να είναι στο πρόσωπο και σε σημεία του σώματος που είναι ευαίσθητα. ( Σαχίχ Μούσλιμ 8/886 – Από το Ταφσίρ του Ατ Τάμπαρι, τόμος 8, σελ 314, 316 – Ταφσίρ Ίμπν Καθίρ, τόμος 2, σελ 446)

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) ΠΟΤΕ δεν χτύπησε καμία από τις γυναίκες του. Και από την στιγμή που αυτός είναι το παράδειγμα μας οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε. Τα μέτρα που αναφέρει το Κοράνι είναι για υποθέσεις και καταστάσεις που αποτελούν εξαίρεση. Παρολαυτα, να μην ξεχνάμε ότι Προφήτης ποτέ δεν χτύπησε καμία από τις γυναίκες του (Μούσλιμ νούμερο 5756)

Σύμφωνα με το Ισλάμ ένας από τους λόγους που πλάστηκε η γυναίκα είναι να ζει με αγάπη , ησυχία (ηρεμία) και στοργή μαζί με τον άνδρα της όχι να την χτυπά και να την κακομεταχειρίζεται. Το Κοράνι τονίζει ότι σε αυτό υπάρχει δίδαγμα για εκείνον που σκέπτεται. Διαβάζουμε:

«Κι από τα Σημάδια Του, είναι και το ότι έχει πλάσει από τον ίδιο τον εαυτό σας συζύγους για να συγκατοικείτε (ήσυχα) μαζί τους, κι έκανε ανάμεσα σας (να φωλιάσει) η αγάπη, και η στοργή. Βέβαια σ’ αυτά υπάρχουν Σημεία (διδάγματα) για τον λαό εκείνο που σκέπτεται».(Κοράνι κεφ. 30 εδάφ. 21)

Ο Ύψιστος διατάζει τον άνδρα να είναι κάλος και δίκαιος με την γυναίκα του και να μην αποστρέφεται από αυτήν κάτι που τον ενοχλεί:

«…να συμπεριφέρεστε μαζί τους με καλοσύνη και δικαιοσύνη. Αν όμως τις αποστρέφεστε, προσέξτε, μήπως είναι δυνατόν να απεχθάνεστε κάτι τι, που ο ΑΛΛΑΧ κατάφερε μ’ αυτό πολλά καλά» (Κοράνι κεφ.4 εδαφ.19)

Ο Προφήτης αποκαλεί την ενάρετη γυναίκα «θησαυρό» και ότι πολυτιμότερο υπάρχει στη ζωή για έναν άνδρα: Είπε: «ο κόσμος όλος και ότι περιέχει είναι πολύτιμα, και το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο είναι μια ενάρετη γυναίκα» (Σαχίχ Μούσλιμ – και από το Μούσναντ του Ιμάμ Άχμαντ)

Σε μια άλλη αναφορά του είπε « Να σας πληροφορήσω για τον καλύτερο θησαυρό που μπορεί να έχει ένας άνδρας; Είναι μια ενάρετη γυναίκα (Από την συλλογή του Αν-Νασάη)

Γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός για την ενάρετη γυναίκα; Διότι η ενάρετη γυναίκα στο Ισλάμ είναι το θεμέλιο της οικογένειας και το μέσω να επιτευχτεί η ασφάλεια στην κοινωνία. Γιαυτο και οι πρώτοι Μουσουλμάνοι έλεγαν:

«Η γυναίκα είναι το κλειδί για την ασφάλεια της κοινωνίας και το θεμέλιο της οικογένειας» (αλ Ανσάρι, στο αλ Ματζμού’ τόμος 1 σελ 173)

Λέτε:

Ένας θεός, όποια ονομασία και αν έχει ειλικρινά θα κρίνει από το αν είμαι άπιστη ή όχι, ή θα με δέσει με αλυσίδες σύμφωνα με το κοράνι;

Απάντηση:

Αν δεν σας κρίνει, ανταμείψει η τιμωρήσει ο Δημιουργός σας τότε ποιος θα το κάνει αυτό; Εσείς στον εαυτό σας; Είστε εσείς σε θέση να αποδώσετε θεϊκή δικαιοσύνη; Αυτός που σας έπλασε και σας έδωσε το δικαίωμα στη ζωή. Αυτός που σας έπλασε με μοναδικό σκοπό να ακολουθήσετε τις Εντολές Του, δεν είναι σε Αυτόν που θα επιστρέψετε και θα λογαριαστείτε και ανάλογα θα ανταμειφτείτε η θα τιμωρηθείτε; Η μήπως και αυτό «σύμφωνα με την λογική σας, την άποψη σας και τα θέλω σας» είναι λάθος; Η αλήθεια για να είναι αλήθεια δεν σημαίνει ότι θα συμβαδίζει με τα θέλω του καθενός και τις επιθυμίες του. Με αυτόν τον τρόπο θεοποιείται ο εγωισμός και το πρόσωπο μας.

Λέτε:

Ένας μουσουλμάνος αξίζει περισσότερο από ένα παιδάκι στην Αφρική που είναι στα τσιγκέλια ζωής θανάτου και δεν πιστεύει κάπου, όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν είναι σε θέση;

Απάντηση:

Το παιδί στο Ισλάμ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. Ο Ύψιστος από την απέραντη δικαιοσύνη του δημιουργεί τον κάθε έναν πάνω σε μια φυσική κατάσταση πίστης και καθοδήγησης (γιαυτο και είναι άστοχη οποιαδήποτε «βάφτιση» στο Ισλάμ). Οι γονείς του και ο κοινωνικός περίγυρος είναι αυτός που μετέπειτα τον παραπλανεί (Σαχίχ Μούσλιμ 6423). Από την στιγμή όμως που θα μπει στην εφηβεία είναι υποχρεωμένο αφήσει την πλάνη και να ασπαστεί την αλήθεια σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται (δύσκολη η εύκολη).  

Επίσης, το παιδί του μη Μουσουλμάνου που θα πεθάνει θα δοκιμαστεί από τον Ύψιστο την Ημέρα της Κρίσης. Και ο Ύψιστος είναι ο απόλυτα Δίκαιος και κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Είναι Αυτός που γνωρίζει πραγματικά το τι θα πίστευε και τι θα έπραττε όπως αναφέρει και ο Απόστολος (Μπουχάρι 1383). Έτσι λοιπόν η ερώτηση «εάν ένα παιδί άπιστο αξίζει πιο πολύ από έναν Μουσουλμάνο» είναι άστοχη γιατί συγκρίνετε δυο διαφορετικές καταστάσεις με διαφορετικές ετυμηγορίες να ισχύουν για την κάθε περίπτωση.

Λέτε:

Η θρησκεία, όχι μόνο το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός και κάθε θρησκεία, γιατί πρέπει να είναι τόσο φανατισμένη και πολιτικά καθοδηγούμενη;

Απάντηση:

Το Ισλάμ καθοδηγεί και διέπει την κοινωνική ζωή όχι το αντίθετο. Με βάση το Κοράνι, που θεωρείται η τελευταία αποκάλυψη από τον Ύψιστο, και την Προφητική διδασκαλία και παράδοση ορίζεται η λατρεία, η πίστη, ο νόμος, η συμπεριφορά, τα πάντα. Ο Μουσουλμάνος προσπαθεί και αγωνίζεται σε αυτήν την ζωή να καθοδηγηθεί από τον Δημιουργό του και μόνο. Δεύτερον, όρισε τι είναι το φανατικό και τι όχι. Για εμένα, για παράδειγμα, που δεν ακολουθείτε τις εντολές του Θεού και που ερμηνεύετε την πίστη όπως επιθυμείτε και θέλετε, για εμένα είστε «φανατισμένη» με το πρόσωπο σας και τα θέλω σας.  Το να αγαπάς κάτι υπερβολικά και να το τηρείς υπεύθυνα είναι κάτι θεμιτό. Το να είσαι εξτρεμιστής με αυτό είναι το αρνητικό, είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη.

Με όλο το σεβασμό και με κάθε ειλικρίνεια (όπως λέτε και εσείς) η εικόνα που έχετε για το Ισλάμ είναι προϊόν από τα λανθασμένα μη αντικειμενικά συμπεράσματα σας καθώς επίσης από την προπαγάνδα που ακούτε και διαβάζετε.

Επιτρέψτε μου επίσης να πω, με βάση αυτά που διάβασα από εσάς, ότι δεν έχετε κάνει καμία σοβαρή μελέτη περί Ισλάμ παρά μόνο σχολιάζεται και κρίνεται με βάση συναισθήματος. Όπως είπα και σε ένα παλιότερο αναγνώστη όταν με ρώτησε περι Ισλάμ (και ισχύει απόλυτα και για εσάς): «Από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι κρίνεις με βάση αυτά που σου φαίνονται εσένα λογικά. Αλλά όπως είπα και στις απαντήσεις μου δεν ακολουθούμε τα δικά μας θέλω, θεωρίες, εικασίες και φιλοσοφίες, αλλά αυτά που έχει αποκαλύψει ο Δημιουργός. Πιστεύω η έρευνα σου πρέπει να είναι στο αν το Κοράνι η το Ισλάμ γενικά είναι θεόσταλτο και αυτό γιατί αν είναι τότε οφείλεις να το ακολουθήσεις και σε αυτά που δεν συμφωνείς. Οι ερωτήσεις σου δυστυχώς δεν είναι τέτοιου είδους διότι εκφράζεις μια απορία και ότι απλά δεν συμφωνείς. Όμως για να είναι κάτι αληθινό δεν έχει κριτήρια αρεσκείας η όχι. Η αλήθεια μερικές φορές είναι αρεστή άλλες φορές όχι. Στα λέω όλα αυτά γιατί συνέχεια τόνιζες το «κατά την γνώμη μου». Στην έρευνα βάζουμε στην άκρη το «κατά την γνώμη μου» και μελετάμε αντικειμενικά πέρα από τα θέλω μας και τι μας αρέσει. Αν το Κοράνι είναι ο λόγος του Θεού τότε οφείλεις να το ακολουθήσεις σε αυτά που σε ευχαριστούν και σε αυτά που σε δυσαρεστούν γιατί πολύ απλά έτσι θέλει ο Θεός. Λογική είναι όχι να αποδέχεσαι αυτά που σου αρέσουν  και θέλεις αλλά να δέχεσαι την αλήθεια όπως είναι»

Εύχομαι ο Ύψιστος να σας μαλακώσει την καρδιά και να σας καθοδηγήσει στην Αλήθεια Του, το Ισλάμ.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

 Άχμαντ Ελντίν



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading