Ενα εκπληκτικο χαντιθ του Προφητη

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το παρακάτω χαντίθ (προφητική ρήση) είναι ένα από τα αγαπημένα μου μιας και θεωρείται, χωρίς καμία υπερβολή, το απόλυτο «φάρμακο» για τα προβλήματα της Ούμμα (τους Μουσουλμάνους ως σύνολο). Διαβάζοντας το βλέπουμε πόσο ανόητα είναι όλα αυτά περί «αραβικής άνοιξης» και λοιπών επαναστάσεων και συμβόλων (τα 4 δάχτυλα) και πως, δυστυχώς, μας αξίζει (σε εμάς τους Μουσουλμάνους) ότι περνάμε. Ας δούμε το χαντίθ αυτό, το οποίο δεν είναι απλά μια ρήση, είναι και μια προφητεία:

Από τον Αμπντάλλα Ίμπν Ούμαρ που είπε: «Ο Απόστολος του Αλλάχ (صلى الله عليه وسلم) στράφηκε προς εμάς και μας είπε: «Ω εσείς οι Μουχατζιρήν (οι πρώτοι Μουσουλμάνοι που μετανάστευσαν από την Μέκκα στην Μεδίνα), υπάρχουν πέντε πράγματα με τα οποία θα δοκιμαστείτε, και αναζητώ καταφύγιο στον Αλλάχ σε περίπτωση που θα τα ζήσετε (και είναι τα εξής):   

  • Η ανηθικότητα θα εμφανιστεί ανάμεσα στους ανθρώπους, σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα την διαπράττουν ανοιχτά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και να εξαπλωθούν ανάμεσα τους  επιδημίες και ασθένειες οι οποίες δεν ήταν γνωστές στους προκατόχους τους.
  • Θα κλέβουν στο ζύγισμα και στο μέτρημα με αποτέλεσμα να προσβληθούν με χρόνια γεμάτα δυσκολίες, από πείνα, και την αδικία των κυβερνητών τους.
  • Θα αρνούνται να δώσουν την Ζακά (ελεημοσύνη προς τον φτωχό) από τον πλούτο τους με αποτέλεσμα η βροχή να παρακρατηθεί για αυτούς στον ουρανό, και αν δεν ήταν για τα ζώα, τότε δεν θα έπεφτε βροχή επάνω τους.
  • Θα παραβιάζουν την συμφωνία που έχουν με τον Αλλάχ και τον Απόστολο Του με αποτέλεσμα ο Αλλάχ να δώσει την δυνατότητα στους εχθρούς τους να υπερισχύσουν πάνω τους και να αρπάξουν ότι έχουν στα χέρια τους.
  • Εάν οι κυβερνήτες τους δεν αποφασίζουν σύμφωνα με το βιβλίο του Αλλάχ (Κοράνι) και δεν αναζητήσουν κάθε καλό από αυτό που ο Αλλάχ αποκάλυψε, τότε θα τους κάνει να πολεμούν μεταξύ τους»

[Σούναν Ίμπν Μάτζα χαντίθ νούμερο 4019, αυθεντικό με συναίνεση των λογίων και με καταγραφή από πολλές άλλες συλλογές (αλ Μουσταντρακ του Χαάκιμ  τόμος 4, σελ. 583 και στο αλ Αουσατ του Ταμπαρανί τόμος 5, σελ. 61-62)]

Σχολιασμός:

  • Η ανηθικότητα και η αισχρότητα που μας περιβάλει έχει φέρει ασθένειες και επιδημίες που πράγματι ήταν άγνωστες στους προγόνους μας.
  • Εάν λοιπόν βιώνουμε δυσκολίες, πείνα, και νιώθουμε ότι μας αδικούν οι κυβερνήτες μας, ας ρίξουμε μια ματιά στις πράξεις μας. Μήπως κάποτε αδικήσαμε και εμείς, κλέψαμε τον διπλανό μας, αδικήσαμε στο μέτρημα και στο ζύγισμα;
  • Εάν ο πλανήτης μας υποφέρει από ξηρασία (η οτιδήποτε που αφορά το περιβάλλον) τότε ίσως είναι γιατί ξεχάσαμε τον φτωχό που έχει μερίδιο από την περιουσία μας.
  • Όταν ο εχθρός μας καταδυναστεύει είναι γιατί εμείς ξεχάσαμε τον Κύριο μας και την καθοδήγηση του Προφήτη μας και αφήσαμε τις επιθυμίες μας να μας καταδυναστεύσουν πρώτα.
  • Κάθε εμφύλιος και διχόνοια μεταξύ των Μουσουλμάνων έγκειται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τις γνώμες του κάθε ένα η την κομματικοποίηση. Δεν στηρίζονται στην αποκάλυψη και στον θεϊκό Νόμο.

ο Ύψιστος λέει: 

 Ο ΑΛΛΑΧ- βέβαια – ποτέ δεν θ’ αλλάξει την κατάσταση ενός λαού, αν αυτοί οι ίδιοι δεν αλλάξουν ό,τι είναι μέσα στις ψυχές τους {Κοράνι 13:11}

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ), Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading