Καθολικος Αρχιεπισκοπος ρωτα στο IslamForGreeks

«Ερώτηση»:

«Αξιότιμε Κύριε Επιθυμώ να υποβάλω την παρακάτω ερώτηση: Γιατί εν’ω το Ιερό σας Κοράνιο απανταχού ομιλεί για την ειρήνη,εν τούτοις διάφοροι μουλάδες,συνιστούν σε μέλη τους ,να σκοτώνουν χριστιανούς πχ.ο αποκεφαλισμός των 12 Μοναχών Τραπιστών στο Αλγέρι απο την GHIA,ο βιασμός μοναζουσών,ο πυρπολισμός Ι.Ναών και η απαγόρευση λειτουργείας Ναών μας σε Μουσουλμανικά Κράτη πχ .Ιραν ,Σ.Αραβία κλπ.Μήπως υπάρχουν δύο Ιερά Κοράνια? Διατί μας αποκαλείτε απίστους?Εμείς στην Ρώμη και αλλού σας επιτρέψαμε και χτίσατε μεγαλοπρεπή Τζαμί ,εσείς γιατί μας απαγορέυεται στην Σ.Αραβία? Πρέπει να μας απαντήσεται καθ’ ότι ,αυτή η διαμάχη δεν οδηγεί στον δρόμο του Θεού αλλά του διαβόλου.Δεν είναι ανεκτό το όπλο και το Κοράνι,αγαπητέ Κύριε,ούτε οι βόμβες εναντίον παιδιών,ούτε οι κακοποιήσεις γυναικών. Σας Ευχαριστώ»

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το μήνυμα σας θεωρώ ότι δεν είναι από αυτά που με ειλικρίνεια υποβάλλεται η ερώτηση για να ληφθεί απάντηση. Πιστεύω ότι η διάθεση είναι επιθετική-πολεμική. 

Το Κοράνι δεν αναφέρει «παντού» την ειρήνη ούτε επίσης «παντού» τον πόλεμο. Αναφέρει την ειρήνη, εκεί που πρέπει, και τον πόλεμο επίσης εκεί που πρέπει. Το Κοράνι είναι ο λόγος του Υψίστου και είναι δίκαιος. Υπάρχει πόλεμος όταν πρέπει να γίνει πόλεμος για λόγους δικαιοσύνης και ειρήνη όταν πρέπει να γίνει συνθήκη ειρήνης.  

Κανένας «Μουλάς» δεν συνιστά σε κανέναν πιστό να βιάζει, να καίει, να σκοτώνει και να αποκεφαλίζει. Εάν αυτά παρατηρούνται από Μουσουλμάνους τότε είναι εγκληματίες που υπόκεινται σε τιμωρία (σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο).

Σας αποκαλούμε άπιστους διότι είστε άπιστοι (κουφάρ). Λατρεύεται άλλους (τον Ιησού ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) μαζί με τον Αληθινό Θεό (Αλλάχ). Δεν σας προσβάλουμε, απλά περιγράφουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε (για εμάς). Αρνείστε την μοναδικότητα του Θεού με το να λατρεύεται ανθρώπους (άγιους – κάνοντας επίκληση σε αυτούς) και υιοθετείτε σαν θεότητες τον Ιησού και την ευλογημένη μητέρα του. Μπορεί να αρνείστε, βέβαια, ότι διαπράττεται απιστία με τον ισχυρισμό ότι απλά πρόκειται για «σεβασμό» αλλά οι πράξεις σας δείχνουν (όπως και η θεολογία σας) ότι έχετε πέσει σε εξτρεμισμό με βάση την δικαιολογία αυτή (του σεβασμού).

Κανένας δεν σας ζήτησε να κτίσετε Τζαμί στη Ρώμη. Το κάνατε διότι το επιθυμούσατε (η κυβέρνηση). Εάν δεν το επιθυμούσατε θα (έπρεπε να) κατανοούσαμε την απόφαση σας διότι η κάθε χώρα έχει τους νόμους της και το σύνταγμα της το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Όμως, αναρωτιέμαι, θα επιτρέπατε άραγε Τζαμί στο Βατικανό; Επίσης, 10αδες Μουσουλμανικές χώρες έχουν επιτρέψει Χριστιανικές Εκκλησιές (Αίγυπτος, Ιράκ, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος, Ντουμπάι, Ινδονησία και μάλιστα με έντονο Χριστιανικό ιεραποστολικό έργο http://www.uccdubai.com/ )

Τέλος, κάνετε αναφορά στο όπλο. Μου φαίνεται παράξενο πως ένας καθολικός (και μάλιστα ιερέας) έχει την τόλμη να κάνει τέτοιες ερωτήσεις σε Μουσουλμάνο. Ξεχάσατε την ιστορία σας και τις σφαγές των Σταυροφόρων, τους στρατιώτες του Χριστού όπως λέγατε; Το ίδιο ισχύει και για τους βιασμούς. Πως είναι δυνατόν να κατηγορείτε τους Μουσουλμάνους για βιασμούς όταν αυτό αποτελεί σύνηθες  φαινόμενο στην καθολική εκκλησία από τους ιερείς σας; Για να είμαστε δίκαιοι όμως αυτά είναι άθλια/αισχρά έργα ανθρώπων και στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρέπει να μπει ο εγκληματίας, όχι η πιστή του και αυτός που την τηρεί πιστά.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

 Με κάθε ειλικρίνεια

Άχμαντ ΕλντίνCategories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

%d